Дали кога некој ве игнорира го имате спротивниот ефект-таа личност повеќе да ве привлекува?
Или пак сте од оние што ако некој ве игнорира-го игнорирате и вие?
Секако, зборам за љубовни односи, привлекување, освојување и сл.
Дали сте го користеле овој „метод“ и како функционирал?
Дали сте биле во ситуација некој да ве игнорирал и тоа некако “магично“ да ве привлекува и заинтересира уште повеќе?
Поттикната од сликава
Драга професорке, кога некој ме игнорира, тоа ме иритира. Особено ако се работи за некој
а која ми се допаѓа доста. Иритацијата, логично, ме тера да се оддалечам уште повеќе од таа личност.
Досега го немам користено методов, ако може ова воопшто да се нарече метода на
фаќање, а не ни планирам. Премногу детски ми делува тоа, иако на дневна база го практикуваат огромен дел од допадливото население.
Што постигнува тој дел од населението со користење на ова?
Како што спомнаа погоре, кај некои контра-реакција, во смисол игнорирање, кај некои пали, па игнорираната странка се чувствува уште попотпалена, итн. Зависи од човекот, односно жртвата.
Што се однесува до "
Дали сте биле во ситуација некој да ве игнорирал и тоа некако “магично“ да ве привлекува и заинтересира уште повеќе?", мојот одговор е не. Иритацијата нема ни блага врска со привлекувањето. Ама... ме имаат игнорирано. Сега, не знам дали поради тоа што тоа им било начин на привлекување на потенцијални мажјаци, или поради тоа што не сум и` се допаднала на таа конкретна личност... А нема ни да дознам, немам намера да бркам девојки кои сакаат ама воедно и нејќат да бидат бркани.