Игнорирање... Колку е успешно?

cyberlady

стара чупа
Член од
2 ноември 2005
Мислења
329
Поени од реакции
11
Epa eve prethodnata tema mi dade inspiracija ako ne si kurva, togas treba da bides podgotvena na mnogu ingnoriranje. So ogled na toa deka ljubovta e reciprocna rabota, stom gi ignoriras ti momcinjata, ke te ignoriraat i tie tebe...
 
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.113
Поени од реакции
824
Намерно да игнорирам некого - тоа ретко ми се случува, најчесто е од причина што и истата таа личност мене ме игнорира, или пак сметам дека тоа е најдоброто решение за да немам повеќе контакт со дотичната личност, или да го сведам на минимум.

Ми се има случено на неколку пати на улица да се разминам со некои луѓе кои ги знам и да не ми речат ништо, тешко пали тоа дека не ме препознале затоа што не сум некој ситен или низок па ај да речиш не сум забележлив, сум се мислел што ли им текнало да не ме поздрават, ама не повеќе од следните 5 минути :)

Во принцип ако некоја личност ме игнорира, а мене тоа ми пречи, се обидувам да дознаам зошто го прави тоа, но немам и не би имал храброст да ја прашам директно. Доколку подолг период ме игнорира, и покрај моите обиди, тогаш тоа е тоа, нема што друго да се прави :)
 
M

MIL

Гостин
Мразам игнорирање не сум таков да провоцира и игнорира,можно е некогаш да ми се случи но само ако ептен некој ме испровоцира :tapp:
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Многу фактори се во игра, иако во поголем број случаи имало "наводно" успех.
За ова да успее треба дотичната особа да има некакви симпатии кон вас, треба да знаеш што како кога итн.
Но на крај дали знаеш каква е личноста од другата страна, на некои тоа им е одбивно-ама ретки случаи се тоа.

Ако изглумиш добро дека "ич кур не ми чуе се однесувам со тебе ко со било кој што не ми значи ништо во животов", а ако си прилично сигурен дека другата страна ја чека нешто за тебе, тогаш можеби нема 100% успех ама барем знаеш дека ќе се мотка ко мува околу говно, а понатака сами треба да знаете што како.

А за во врска, игнорирање и ткави power strugle срања би требало на почеток да има, ама ако една страна претерува тогаш треба да преиспитате со кого си имате работа.
 
Член од
7 декември 2009
Мислења
133
Поени од реакции
8
Ако некоја ме игнорира, враќам во иста мера. Сепак, таму надвор има полно девојки.
 

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Уу, чудна стратегија е Игнорот.
Кога мислиш дека ќе запали, можеби нема.
А и обратно.
Често не е вистинскиот начин да се постигне нешто.
Игнорирањето некогаш може да е слабост на партнерот да признае нешто што му пречи, па го смета како соодветно оружје или одбранбен механизам.
Според мене, најголем проблем, зошто повеќе нема комуникација меѓу партнерите штом едниот игра на картата : Е сеа ќе го игнорирам, да видам до каде ќе оди!
 

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Дали кога некој ве игнорира го имате спротивниот ефект-таа личност повеќе да ве привлекува?
Или пак сте од оние што ако некој ве игнорира-го игнорирате и вие?
Секако, зборам за љубовни односи, привлекување, освојување и сл.

Дали сте го користеле овој „метод“ и како функционирал?
Дали сте биле во ситуација некој да ве игнорирал и тоа некако “магично“ да ве привлекува и заинтересира уште повеќе?

Поттикната од сликава
Тоа што е потешко да го уловиш е попредизвик :wink: Еднаш ако ме игнорира а мамецот е добар за да се потрудам уште еднаш...тогаш пробувам пак! Ако вторпат ме игнорира си викам уфф колку ме пали коа е ладна. И си викам трета мајка и последна. Ако и трет пат ме игнорира тоа значи дека не ја привлекувам у никаков поглед или дека е лезбејка!
Обично идам до три мајки ако некоја ептен ме заинтересирала. За другите шмекерици за којшто ми пробудиле интерес онака и ако ме ставаат на игнор ондак и јас ставам на игнор и идам у друга шмек ситуација. :wink:
Сум го користил овој метод и ја. Сум игнорирал за да добијам у ефект дека не сум баш лесен. Ама машка психа втор пат не се праи курназ туку ја прифаќа играта :) Сум трчал по тешко дофатливи шмекерици. И многу ми било ќеиф коа ќе упалеле од трета мајка. Ми било мило истотака и коа ми шибнале најрадикални и жестоки корпи а посебно мило ми паѓало коа сум добивал фини корпи со зборовите: Абе види не сакам да те повредам...ама мене друг ме интересира. Е девојка коа ќе се одлучи да ти мавне вака фина слаткоречива корпа покрај шо се осеќаш непривлечен за нејзе се осеќаш и смотано. Ова се полоши корпи од тие да ти каже некоја: Бегај бе сељачиште! :)
Предиграта на секоја ситуација особено при вакви флерт ситуации е магична. Би било досадно кога цело време од прва би го освојувале она што сме го натаргирале нели? :wink:
 
Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
ммм не е добро да се игнорира тоа е знак дека нешто не екако што треба.Да сум игнорирала во однос на другарство некои личности ама не и е згодно не еубав начин на однесување
 

Keи

метаморфоза по потреба
Член од
8 декември 2009
Мислења
29
Поени од реакции
3
Игнорирањето е функционално тактизирање.
Трчај, ќе бега. Бегај, ќе трча.
Едонасочно- е забавно.
На долги патеки може да е смртоносно.
Во повеќето случаи несовесно и сурово. Како и да е, го одбегнувам.
 
Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
МРАЗАМ вакви игри.. од нејзина страна.. Ко ќе сакаш да е све најубо, кажвит рогој типката. Од к*р не ја мавај, трчат по тебе.. СЕКОГАШ е така.. барем во моево искуство..

А моментално и то ми се дешават.. Со една девојка онака се гледам некое време, и типката е стварно топ.. Е сега ми играт топло-ладно.. Игнор играта.. Кај мене то палит, и сеа од гла неможам да ја истам.. Ама од друга страна и јас сум за неа прилика, и и се свиѓам. Барем така мислам. А јас се си мислам дека то е така ради шо сум од Охрид и иам пари. Значит ме глеат како добар „плен“ ..

Е мене сега ИНАТ ме фаќат... И сеа играм кул игнор тип.. ЗА ИНАТ САМО .. мада признавам дека гледам на телефонов на секои 10мин за пропуштен повик, и на фејсбук чет гледам дали е.. Ко можев од тутунов за инат да се откажам, од кутија и пол вест црвено, на НУЛА, можам една мочла да ја смотам со нејзина тактика..


УУУУФ мразам вакви ствари. ама не попуштам.. Извините ак ве гњавам со мои работи, ама мораше на некој да му го кажам ова.. а башка одговарат на темата..

и он топик ДА ПАЛИТ ОВА ТАКТИКА кај 90% од популацијава..
 

Caligula

Realiziran
Член од
25 јануари 2005
Мислења
895
Поени од реакции
97
Мене кога ме игнорираат , тоа ми предизвикува желба и јас да ги игнорирам нив . Автоматски контакт е невозможен .
nesho slichno

Epa eve prethodnata tema mi dade inspiracija ako ne si kurva, togas treba da bides podgotvena na mnogu ingnoriranje. So ogled na toa deka ljubovta e reciprocna rabota, stom gi ignoriras ti momcinjata, ke te ignoriraat i tie tebe...
se slagam
 

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Не ми е јасно како може воопшто и да се нарече метода ова.Без разлика, и кога би сакала да ја користам не би можела.За овие работи сум премногу очигледна.Не би можела да игнорирам некој доколку вистински не сакам.
Кај мене исто така не пали, колку што имам јас приметено.Можеби потсвесно, ама и за тоа не верувам.
Повеќе ке пали некој микромален гест отколку игнорирање.
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Секогаш ги одебувам и секогаш ми се лепат.
Ги откачувам бидејќи не ме интересираат, а тие најверојатно чувствуваат повредување на суета па сакаат да се докажат дека може да ме имаат па упорно настојуваат.
Пичкина некоја логика, кој би се маткал да им го разглобува примитивниот порив кој ги тера на такви постапки.
 

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
Игнорирањето е успешно, меѓутоа само во случај кога сакате да го привлечете вниманието на девојка на која сите други и се умилкуваат и се лигават. Зошто? Па, со самото тоа што не и обрнувате внимание, и праќате силна потсвесна порака:Дека вие не сте како другите. Дека вие сте поинаков. Дека вие сте едниствениот во просторијате која таа не може да го има. Ја имам испробано оваа стратегија неколку пати и во 80% од случаите профункционирала на тој начин што:
- девојката пробала прва да започне муабет со мене или
- кога сум и пришол и сум се запознал подобро со неа, таа ми признала дека првичната моја "незаинтересираност" било тоа што и се допаднало кај мене
 

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Па да речеме дека е успешно. Но се што е претерано не е убаво. Така да и претераното ставање на игнор, ќе предизвика личноста да укопча дека и не сме заинтересирани уопште. Интересно е она ладно-топло :) Тоа многу збунува и пали :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom