Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.961
Поени од реакции
22.192
Приметија сам
Седимо поише надвор пред зграду од тинејџери и од онија што требаф ск да седиф, а нема ги
а нас не имаше на њини године, комај исто како ск

Нешто сам мноо натурал у задњо време : ) Драа

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.838
Поени од реакции
7.189
Шеташ околу Брно ( добро, околу хостелот ) во 1 саат по полноќ. Ги слушаш Архангел. Никој нема по улици. Градот спие, ја чувствуваш смиреноста и ти живееш преку него. Една зграда, едно запалено светло. Смешно е, ама размислуваш што прават тие луѓе. Можеби водат љубов или некој го чита Кортасар ( да, морав да го протнам ). Убаво е да не размислуваш за луѓето што не ги знаеш преку стереотипи. Секогаш кога ќе наидам на град што спие, си создавам свет што можеби го посакувам. А не знам, Архангел ми се создадени за замислување светови, за љубење на тој урбан простор.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.966
Поени од реакции
9.596
Кајги, вечерва сум чул една таква песна шо после едно добри 14 години добив таква инспирација за пишење каква не сум имал од 5 одделение кога последен пат имав 5ка на писмена а од кого ке добиеш инспирација ако не од источниве соседи Бугари па сеа од ко ке го прочитет препевот очекувам во наредниве неколку дена да земам малце ремет да им давам
Песната а препевот ојт вака на рефренот
Пу*и Јана,Пу*и Јана
од првпат иштав ме фана
Пу*и Јана,Пу*и Јана
имат вкус на тропикана
Пу*и Јана, Пу*и Јана
абе неможа да престана...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Со години одат на фитнеси и аеробици и килце не смакнале, море додека не го спотнеш газот и не повратиш на стаза 2-3 пати од напор, не го кинеш салото, фрлај пари сегде ако сакаш. Башка ако си надарен со метаболизам како мојот и на @Red John големи се шансите да ти се се чудат келнерите кога порачуваш голема пица, мислат нема шанси да ја изедеш.

е така, си седам во двор, комшилуков конечно мирен, еве ги мачките вриштат али ок. Ќе си поседам до санрајзот кисс

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Бејби,
Да му кажеш на @sneui дека мораш да ги заработиш за да ги трошиш :D По некоја глупава логика :icon_lol:
А иначе едвај чекам да ги потрошам, на кола :P Пре мотор би си купила, ама овде многу врне, нема да имам пари за специјална облека....
Кога сме кај кола, треба да ја прочитам таа книгата за да положам за америчка дозвола. Зашто? Глупости, демек од Марс дојдов, таму возиме вселенски летала :tapp: Имаат некои екстра закони, ама од почеток полагање тапа е, пошо не ми се учи :D Бар добро е што не се алчни ко кај нас.
Изгледа кога ќе кажам „сигурно“ јас, во превод значи „со надеж“. Толку се израдував дека Септември ќе идам дома, сеа многу ризично било, да не не стигне се' со време. Аман више. Ај бар да гледам на позитивната страна, може ќе дочекам мекици :love:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Драга, од 5 до 3 пиев, 10 факин сати (10 horas, 10 hours), како да ти кажам, незнам кој јазик го знаеш. Значи, шо би рекле Кумановци, направија сам се гузица, ама супер е.
Инаку се запознав со @Malcolm van den Сабаховић a decent bloke, и после 15 дена, првпат запали пЉуга (како шо би рекол тој). Добра дружба, се перфектно уште @Peja989 фалеше, ама пошто знам дека од 2 ракии паѓа на газ, можи вака поарно, се спасил дечкото. Инаку очите ми се плаво-црвени, бела зеница не постои.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
111 години Илинден!

Нека ни е честит празникот Македонци!

За многу години нека е!

:)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Драга сеа станав, одма на Гоце и Питу им се јавив на вајбер да честитам празник. Они разочарани, депресивни, дури суицидни! Викаат за воа ли се борехме бре ние, за воа ли распашана команда по планинте мрзнехне? Им викам јас не се секирајте дојдете кај мене ќе има бунар и скара па ќе се расположите. Сега кај и да се ќе стигнат, напрапрајле чек ин во долно лисиче па еве да идам да ги пречекам.
Позз

Член од
6 мај 2014
Мислења
647
Поени од реакции
1.184
Што си честитате бе црни несреќи?
Тоа што живеете во најголемата вукојебина во Европа?
Тоа што ве претворија во робови?
Тоа што глупавиот празник е само уште една шанса да ви до доперат мозокот?

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Не работат денес, демек Илинден, па голем ден, па државен празник, па не ти знам што а вечер у 8 сите комшии ќе се соберат пред ТВ и ќе гледат Фатмаѓул.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.961
Поени од реакции
22.192
Што е иронија Драа
На Бранка Ц. он е криф, куќна слава да му е сфети Никола :ROFLMAO:

Негоооо работиф ли днска Рамстор, Тинекс, Мој маркет
: D,тфој маркет, било кој...?