Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Дечкото е од Србија и статусов го посветил на Србија. Но почнуваш да читаш и се наоѓаш збунет. Чекај! Овој да не ме заебава и да не збори цело време за Македонија!?o_O Може и сте го прочитале, а ако не сте еве го преведов, па читајте. Ко ќе размислам подобро, го преведов за себе, да го врежам шо подлабоко во мене. И да не го заборавам. Никогаш. Посебно во моментите, кога ќе се решам да заминам, ако се јави некоја ебена носталгија. Не верувам, но за секој случај.

Може ќе ви е патетичен, но сепак прочитајте го. Среќно!

„Ако си млад, пред средно училиште, факултет, магистерски или сето тоа веќе си го завршил, имам само еден совет за тебе - ОДИ.

Оди од овде, бидејќи овде работите нема да бидат никогаш нормални за твој живот.

Оди и заборави на својата диплома. Оди и заборави на оваа земја и луѓе. И на родителите и на пријателите. На се.

Оди некаде каде ќе живееш, како да си се и таму родил. Немој никогаш да сонуваш за тоа како ќе се вратиш овде, да ѕидаш некоја куќа овде (Ф.Г: грешка шо јас ја направив) или пак не дај Боже да се вратиш назад и со стекнатото знаење надвор да сакаш да ја помогнеш одамна заебаната српска (македонска) економија, држава, друштво.

Не, нема да ти подобро, туку тие што останале овде, гладни и жедни за се, ќе те гледаат така како што зомбито го гледа Бред Пит во "War Z" филмот.

Оди, живеј некаде, каде животот е убав и кога си бос. Ако треба оди во Шпанија, работи во бар на плажа, батали го своето студирање биохемија, работи и отвори сопствен бар на плажа. Или оди во Португалија, во Лисабон, навечер вози такси, а дење спиј на плажа. Оди работи во лозјата во Прованса, па собери пари и купи свое лозје, прави вино до крајот на својот живот, па дури и ако живееш во камена куќичка, но опкружен со најубавата природа на светот.

Живеј го животот, немој како што мојата генерација правеше, залудно да го потрошиш обидувајќи се нешто да промениш во Србија (Македонија).

Еве 25 години рововски борби, победи и порази и кога се ќе собереш, се е помалку или повеќе исто. Уствари не е. Сега калта не е до половина, до брадата e.

Никогаш овде немаше да успее некој Бил Гејтс, ни Бренсон, ни Тесла.

Ни Новак (Пандев, Лазаров) немаше да успее да останеше овде.

Само шлајм.

Станавме робови во сопствената земја. Светот стана глобално село, а ние и покрај тоа останавме предградие на некој виртуелен Запад и предградие на некој виртуелен Исток, крчма на патот полна со пијани патници, курвари и преваранти.

Жените ќе бидат курви, а мажите слуги.

Не успеавме да ја сочуваме нашата земја, не знаевме да им се спротиставиме на најлошите во нашите редови. Немавме вера, немавме морал, ни елита, ни здраво друштво и за тоа сега ја плаќаме цената. Доаѓаат нови 5 векa под Турците.

Размислувам постојано за ова што го пишувам сега и тогаш сфаќам дека се се сведува на една реченица. На власт е шлајм, а кога човек ќе погледне околу себе, овие што се опозиција, не се ништо подобри.

Веќе немаме капацитет како друштво нешто да промениме.
Понекогаш... Понекогаш се случува да ме понесе идеја, вера, надеж, дека сепак нешто може да биде подобро, но на Србија (Македонија) и се доволни 5 минути да ми покаже или да седам и да си ставам окови или да си ги соберам парталите од овде.

А стар сум и за едното и за другото.

Целиот живот го поминав во револуција, која од почетокот била осудена на пропаст."

Последно уредено:
Член од
16 јуни 2014
Мислења
314
Поени од реакции
797
Драга !
Налет и работа и се !!! Не да сум уморна, све ме боли !
Да си се пожалам малце :(

Член од
14 март 2014
Мислења
473
Поени од реакции
1.163
Драга Кајги,толку никогаш не ме вадело од такт времево.
Баш кога сум полна со живот,доаѓа дожд.
И зошто ли премногу брзаат во се луѓево?
Толку ли е животот брз?
Толку ли вреди некои нешта да се избрзаат?
:notworthy:

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.861
Поени од реакции
10.705
Втор ден како немам излезено од дома, ај што времето заеба работа, па и нема што да се прави. Другарите ми се на одмор, јас имав шанса да отидам неколку дена, ама кога разбрав дека ќе се оди на Цеца уште повеќе не ми се одеше. Најверојатно и вечер нема да одам никаде, зошто очигледно нема со кој, so fuck this. Туку ајде утре е нов ден, се надевам дека ќе имам можност да бидам физички поактивен, не знам како сум седел порано цел ден дома...

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Posle brishenjata na milion mislenja, posle pobedata na Djoker nad Fedex, posle 1-7 u sred Brazil, posle dozdliviot Hungaroring i milijardite pleskanja i sejfti karovi, mandarini poskapea, kamkite i anetite ushte se luti, slamkite kaj mene vo dvor vibriraat naporedno so planetite vo soncheviot sistem muzichki koj go imam vo soba. Se zaebaam. Utre idam za Ohrid... na 2 dena, labavo. Eve da ne e Anti-Ohridska kampanja. Nali. Inache kje pauziram fax, planiram da rabotam neshto (mrzam kafici) i taka. I takaaaaaaaaaa.

Koga doktorkata na doktor kje te prasa zasto ti terapijava i ti kje i reces pojma neam... *te glea zacudeno* (faleshe ushte kalash da mi izvadish, ebate poliklinikata bukuresht ebate, u poliklinika bangladesh prekrstete se komotno)

YEAH BITCH YEAH BITCH YEAH BITCH! *

You look, dec isi... DEC ISI, you look dis is isi... Take me somewhere nice.

Before i know american... before i came of d bout, end... I know 2 things.
I know how to kill people and Da matam kajgana.

Последно уредено:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Како што многумина можат да забележат, јас генерално сум сериозна личност. Повеќето вицови и досетки едноставно не ми се смешни и се смеам на работи што само јас ги разбирам.:icon_lol: Е така, денес налетав на еден твит од @idniot од Твитер и значи 5 саати сама си се смеам кога ќе ми текне. А бе урлав од смеење на глас, зошто ми падна толку смешно не знам, ама не можам да престанам да се смеам, еве сега ми текна и сега се смеам на глас.:pos:

Муабетот е:

- Шо ќе правиш ако жена ти ја нападне лав?
- Сам ја нападнал, сам нека си се брани.

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Честопати во добиениот одговор го наоѓаме и одговорот на следното прашање................ најчесто тоа се одговори добиени од луѓе на кои некогаш си им помогнал, а сега кога немаат корист од тебе сакаат само да те заобиколат..............., ама знаеш се се врти во круг........ еден ден пак ќе дојдат за услуга, но тогаш нема да бидат заобиколени, туку шутнати :)

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Кај и онака ми е паднат карактерот, пеачот ми го срамни со нула, квалитетна нула. Шовебеам, сега собрајте драгонболи, барајте го Торос од мир.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom