Dear K,
кој групен генгбенг му направија на Скопјено со тоа коњетините и бродовите и фасадите... мамата му ја расплакаја.
Ја мислев дека сум се аполитизирал прибидејќи (не да го мразам зборов, ми се вриска кога ќе го слушнам...

) сум сфатил колку се два и два, зошто слушав Том Јорк и Џон Ленон и го гледав Џорџ Карлин и демек се описменив доволно да излезам од стадото... ама кога ќе размислам подобро мислам дека се аполитизирав пошто ми дојдоа преку Тасета, и едните и другите и сите. Ако е вистина дека чичко Алберт рекол дека глупоста е неограничена, тек допрва ќе ја наебеме. Ова е само предигра.
Велам, ако е вистина, зошто денес човек се може да прочита на интернет и не знаеш во што да веруваш. Прееска еден лик го цитираше Панта Реи. Вика: „како што вели познатиот Панта Реи, се тече, се се менува“.
Добар дечко беше Панта. Млад умре, бог да го прости.
Њот стигна пред мене да изгледа блокбастер, по што логички се наметнува прашањето: „Каде отиде светов?“. Ја кајги се пензионирав. Се испостави како точно дека без разлика колкав капацитет поседуваш за апсорбирање фекалии, Холивуд на крајот ќе те победи. Немам појќе стомак за римејк на џиновски чудовишта и ајкули што летаат. Пред некој ден ги видов градите на Џеј Ло и ништо. Се мислам да одам на доктор.
Додека владата го силува Скопјено Кајги, Bob, Dumbledore i Shutrak ми го силуваат тапаталкот. Отворам да видам последни теми онака во брзање, овие тројцата бројат до 100 000, си купуваат поклони, си играат на ти го дај ми го... Не можеш толку да скролаш надолу колку што тие можат да тролаат. Ја не сум бил така безгрижен уште од мал, а нив к*р ги боли Унгарија што нема море.
Кога бев мал имав другар што викаше: „Пет минути да имам власт само! Пет минути...“ Ене го денес работи во сендвичара. Неосигуран. Неговите 5 минути никогаш не дојдоа, а светов се наполни со шутраци и коњи.
Како го замислувам рајот Кајги: плажа, како онаа во Contact. Ноќе. Фино друштво, девојки, мирна атмосфера. Покрај плажата бунар. Над плажата огромен, ама ебено огромен екран, со најдобро можно озвучување и перфектна слика, и добар филм. Италијански. Subtitle by
@beneamata . Со
@Psyside ,
@wot и се разбира
@џимеј. Уживање.
Ако те буни нешто, бунарот е за да го фрлиме Њотомир во него, кога ќе почне да мрчи за филмот. Plot twist. Се е во деталите.
Досадно вечерва, нек с'ибе мајката...