Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.601
Поени од реакции
6.022
Бев да пробувам нов костум. Ликот кој продаваше таму ме измери цел од раце, до рамена, половина (дури и врат хаха) и донесе неколку сакоа. Правиме муабет, му велам Швајцарец да не си? (го ролаше на Р германскиот ко нив), не. Ме прашува јас од каде сум. Македонија, вратив. Соседство, ми вели. Хм, плав бетер од Халанд, висок, набацен, се ми мава на Босанците (Србите и Црногоците се поцрномурести од овие). Не погоре, христијанин ми рече. Хм, Пољак? Не. Естонија? Не. Поисточно. Русин? Да. Ама соседство му велам, преку два континента. Си направивме многу убав муабет, врвно интелигентен лик и крајно пријатен карактер. За Господ и Светот се помуабетивме.
Некој од страната на дедому (ако не се лажам), бил ашкенази Евреин, преживеале дека Руси? Сега е тука. Му се допаѓа, научил многу за овие народи. Е екстремно горд на павославната вероисповест. Го фасцинираат импозантните размер на Готиката, за која тврди дека воздигнува. Но Иконите и православното сликарство на Русија се сон. Православен се раѓаш, не стануваш му велам, без разлика колку ја критикуваш својата религија, со тебе е од раѓање (знам од себе).
Знаеш ли ми вели, зошто се толку гонети од Германија (Евреите)? Затоа што биле инфериорни како што ни продаваја приказни по учебниците? Не. Спротивното. Алберт Ајнштајн, Швајцарец или Евреин? Сигмунд Фројд, Австриец или Евреин? Марија Горска, Пољакиња или Еврејка? Добро ете сега повеќе ги немаме му вратив. Затоа имаме некој друг тука. Горко се насмеа.
Љубомората е најголемата слабост на европјаните. Не е нешто на што треба да се горди. Не им донесе ништо убаво, ама го поткопа она што вредеше во врска со нив.
 
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.031
ДК
читам за купување на ново одело и некако ми текна на една случка во Москва.. Луѓево се таму малце чудесни и цело време пробував да најдам „словенска нишка“ ама повеќе ми изгледаше дека имаат само алкохоличарка доза.
Решив да шетам по дуќани и да трошам пари и влегувам во дуќан за долна облека, гледам големини и ми приоѓа девојче што продава дали може да помогне.. И велам „не“, само да видам не сум сигурна за големината на горниот дел.. „Јас ќе ви помогнам..“ Необавезно со двете раце ме фаќа за горниот дел и ми вика: „ова ќе е добро што го гледате“...
Веројатно имав фаца као теле на испаша, уредно платив, се заблагодарив и искочив.
Тогаш заклучив дека словенското во нив е различно од тоа што го замислуваме ние...
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
17.755
Поени од реакции
9.558
ДК
Драга, морам да признам дека слатко се изнасмеав и си велам колку може човек да биде одлепен и да прави милиони нови профили и секогаш со еден збор да се разоткрие кој е и што е....така еден член, едно големо недоквакано ТРКАЛО, кој имаше голема репутација на форумов, па дури и тема за него се отвори, а сега стана едно обично :гомце: со заборавена слава :pos::pos::pos:
 

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.141
Поени од реакции
28.897
Кајги...
Ја отварам темата за "Седмица" очекувам некоја слика од сендвич онака перверзен направен они таму за ракии муабет прават, се осетив исто како кога прв пат отворив кутија сладолед а внатре ме чекаше зелен патлиџан од туршија.
 

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
2.773
Поени од реакции
10.526
IMG_20221007_173358.jpg

Вистинскиот Џонтра е преселен во некое Тетовско планинско село и таму чува офци. Повлечен од јавноста сега се обидува да земе пасош.
Овој што се претставува сеа као Филип уствари е негов клон и е испратен од Јувентус фан да создава тензии.
 
Последно уредено:
Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Драга стареам ...

Дефинитивно осеќам дека одам натаму.

Кога бев тинејџер и во дваесетите години ме привлекуваа слаби девојки со убаво заоблено газе и средно до релативно големи гради.

Му се смеев на дедо ми кога кажуваше дека во негово време дебелите жени биле сметани за атрактивни и како помлад бркал жени кои можеле елегантно да го пополнат креветот.

Јас на тоа гледав како глупост , старински муабети. Убеден бев дека таква некоја никогаш нема да ми го дигне. Оти fat is ugly ...or at least day say so...

Сега сум веќе во триесетите години од животот , рани триесети. Малце по малце it begins ... прво по улица кога одам почнав да ги забележувам жените со поголеми облини. Па почнав да заприметувам жени што се стварно curvy и busty . Значи жени со пошироки колкови , раменици , поголеми гради , дебел газ.

Сега бре кога ќе помине некоја extra weight стегната со јака цицка и газ џинсот ми пука меѓу нозе. Вијам како волк.

Не знам зошто е тоа така. Можеби ние мажите кога ќе ни дојде време за женење и продолжување на видот сме генетски детерминирани да не привлекуваат жени со поголеми бутови, широки колкови и големи гради затоа што од еволутивен аспект тоа значи цврста и стабилна мајка која може да роди здрави деца.

Не знам што е пострашно што мене ме привлекуваат такви жени или што во тоа ги гледам првите знаци на стареењето и биолошката потреба за продолжување на видот.

Добро што дедо ми не е жив , да ми плеска во фаца за све што му се смеев како мал.

На крајот од денот , што е убаво и атрактивно е лична перцепција и избор.

А стареењето не е .

Драга стареам ...
 
Последно уредено:
Член од
1 октомври 2022
Мислења
300
Поени од реакции
581
Вуф Вуф Вуф Мјаууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу
 

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.601
Поени од реакции
6.022
Размислувам да отворам блог за европска архитектура. Моите теми со блогерско скоцкани постови, детски историски ентузијазм - не наидоа на популарност на Кајгана. Се осеќам ко Седеф од Кога Лисјата Паѓаат. Се сеќавам имаше изјава тогаш на времето со тазе турски серии, во весникот на Велија: "Седеф - Публиката не ме засака." :ROFLMAO:
Сакам да документирам места, вредни за моја почит, како Архив на кој *јас* сакам да му се враќам. *Уклучува Џеј Ло wanting to prove a point voice on
*се чеша за веѓа - *look, I never did it for the курч*
периодов опседнат со Herrenberg. Нареден пат кога некој германец ќе ми речи дека само Баерн имал култура од цела Германија, ќе му ги плеснам местава од Црната Шума во нашиот Баден Вуртемберг. Овај дел на Германија и тој преку граница во Франција - Елсас е најубавиот дел од цела Европа whatsoever. Убавицата и Ѕверот takes place во селцата околу Колмар. Disney acknowledgment confirmed.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.291
Поени од реакции
78.940
затоа што тропаш глупости

немаш два реда без историска неточност у тие постови

плус, никој не веруе дека нивната функција е образовна

од авион се гледа дека ти служат за бустање его

треба посуптилно тоа самофалењето
 

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.117
Поени од реакции
8.906
DragaNa

50130232-A2D1-4CE6-8744-76FF75F2B9D3.jpeg

sho misleme, sho ispadna ???
Trebase Partizan da a restartira Alba, i ni u 11 da bidime u diskoto. Arno ama?
Alba +15 cela utakmica, ni one man down za ozbilno.

Deckoto na edna moja studentka (balkanec) se izopi bas vaa vecer. Jebala vas Amerika, kapitalisticka ili ne, covekot ( tatko i) se najde za site pari. Go legname klosarot tamu, sea dreme gjoa klosarot so pie i ne mu drze. Posle milion izvinuvanja, kon zenska mu i tatko i, i jas sum doma. Ni mi se pie vikje, ni da slusnam.

Black Friday, unapred baagi ...
Utre so novi sili, vo novi gluposti :D
Once again, sho mislene, sho ispadna ...
ajt
 

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.668
Поени од реакции
4.397
ДК

Им се извинувам на сите припаднички на понежниот пол за оние моменти кога они биле храбри, а јас глуп.

 

Kajgana Shop

На врв Bottom