Драга Кајгана (виртуелен дневник)

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.857
Поени од реакции
10.697
Изгледа многу пропуштам јас во Скопје шо немам телевизор. Драган Вучиќ е легенда бе, нова емисија направил, сега ја видов дури. Мајко мила луѓето шо се пријауваат се лудница. Има една игра слушалки носи едниот и пее некоја песна, а другиот треба да го погоди пејачот или песната. И песната Мандарина од Лозано беше и тој шо погодува вика „Влатко“ и Драган му вика, многу Влатковци пејачи има од кај знаеме кој е и типот вика „Па јас тој шо пее го знам.“ :pos::pos::pos::pos:. После има една игра објаснуваат некои поими нешто, дојде на ред да се објаснува јапонско јаболко и тој шо објаснува вика, во Тетово ги има, типката вика „Јаболко“, да вика, ама на исток шо растат таму ги има и се мисли оваа и вика „Слатко од смоква!“.:pos::pos::pos: Секоја чест за Вучиќ, ова друг во Македонија не го може, само напред. :D

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Драга,

Многу е зафркнато кога ќе седиш во бус со девојче кое прави по 10 селфиња на саат време. А патот е три саати. Килинг ми софтли.
Денес им бев ко брачен судија на баба ми и дедо ми. Они седнати на еден кауч, јас на друг, они си ги кажуваат маките, нејзе што ја нервира кај овој, него што го нервира кај неа. И јас - ти си во право, ти не си во право. А уствари они се замараат за такви небитни ствари, мислам пензионери се и двајцата де, стига пензија таму на кој датум и да е, кулираат по дома, за непотребни работи можеш да се замараш само ако имаш време за тоа. Ко уствари и пола од државава, секој го гледа дворот на другиот и комшиите знаат кога се враќаш дома зашто уствари имаат време за тоа, овај ништо не работат по цел ден.
Океј за тоа, заклучив дека стариве се повеќе се ко деца, али добро е што со нивните глупости многу ме смеат.
Брат ми излегол топ на фотката за матура. Али стварно, конечно се насмеал. И конечно собрал муда да и каже на една од клас дека му се бендисува и оваа го откачила. Корпа. Ме прашува што да прави и му викам дека нема што да прави, да ја отпише кучката од живите и да тера даље. Се надевам ќе ме послуша.
Една од другаркиве запнала сабота во 12 на црква да сме се нацртале. Јас до 12 одамна неам седено, а камоли пак да сум расположена за муабет во тоа време зашто нели, не сите спиеме до 2 поручек. Од друга страна, јас и не сум некој верник, али пак не се преправам дека сум, пошто сите за мода одат. Кога низ годиниве ги гледав со миничи и шминка од три кила како се тресат со свеќата во рака дека после тоа треба да излезат и да ги плукаат тротоарите од смешаните пијалоци вечерта, ми се стемнуваше. Не брат, јас одамна не терам мода и не правам она што нејќам. И затоа, ќе се видиме многу порано од 12 саат навечер. Не сум интересна ич, знам тоа, али реално, па и ич не ми е гајле.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Овие четири дена што ќе бидам слободна, едвај ги чекав искрено, да јадам, пијам, лежам и да се прошетам...
Све што е потребно за Велигденската трпеза, веќе купивме...

Денес ја направив руската салата и кифличките со млеко...И да...Јадев многу од тоа - што значи грешник сум на денешниов Велики Петок...А кога ќе размислам подобро - јадењето и пиењето ми се купени од поштено заработени пари, лично мои, не крадев од никој, не правев зла за разлика од некои кои постат, а ниту знаат правилно да постат, ниту па имаат чисти мисли, срце и душа, а има и премногу кои постат за едноставно да го прочистат организмот демек (според лични нивни кажувања...) Посебни се оние кои постат, а трпезата за Велигден во недела ќе ја напунат од нечесни пари добиени од нечии маки или крадени од народот, а поповите кои ги исушија црквите од крадење секако дека ќе си имаат литургија како и секогаш...Битно ќе се причестат...

Не постам никад! А ако стварно некад постоел човек по име Исус, кој на денешен ден го распнале на крст, само искрено можам да кажам дека ми е жал, многу, како што ми е многу жал и за некои други работи кои не можам да ги поправам или личност што не можам да ја вратам...А Божја правда некако слабо...

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Омилено нешто за јадење, Драга кајгана, ми е мрсна пропаганда у посна храна. Мх, мх.
Ако и двете се мрсни, уште подобро!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.269
Драга Кајгана,

никако не можам да разберам како може да постојат сељаци што не почитуваат жена што заглавила во кујна. Па уште и саркастично да напаѓаат вештина да се полнат кифлички со пропаганда. :facepalm: Тоа е за почит и секоја пофалба.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Драга кајгана,
некои се жалат од маргарин во кифлички, некои не сакаат сирење во кифлички, ама такви се ретки и тие класични кифлички се прифатени од скоро целата народна маса. Кифлички со пропаганда се некој модерен бран од некои странски кујни, а кога се обложени со патетика, создаваат мачнина и проблеми со дигестија кај многу луѓе. Мене ми се свиѓаат и ми делуваат како афродизијак, ама морам да се сложам дека овде се во право тие што пружаат отпор на вакви новитети, најмногу заради тоа што брзо човек се прејадува и не може гурмански да се постави кон нивно консумирање.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Ќе идеш за 1ви Мај со нас?
- Не бе, батали, Велигден е.
Што збориш бе!?

Е тоа е. После дваесет и кусур години, дознав дека Велигден секоја година се паѓал на различен датум. Денес е 29ти април, и наводно на денешен ден го распнале Исус, а лани ова време беше и распнат и воскреснат. Постоел дури и алгоритам за пресметување на датумот. :icon_lol:

Е до толку сум верски неписмен. Кај ќе ми оди душава само...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Канго имал субвенционирана песна. За тие пари ја ќе напраев бољи песна. Пошто полоша не може. Толку е лоша песнава што можеби и би победила на Евровизија ако ја пратевме.

Па како бе може држава што е позната по патриотски песни (секако по песните на Елвир и Врчак не сме познати) да мора да дава пари за вакво срање? Гоце Арнаудов се превртува во гроб во моментов..

Се надевам дека некоја од следните субвенционирани песни ќе ми фати уво (а добро, нормално дека на остатоков од македонскиов интернет од сега им се напишани хејт коментарите спремни за напад на секоја про-мкд песна). Ма да... фактот што треба да се даваат државни пари за музика кажува многу, изгледа како музикава во државава да почина со Тоше...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864

Иначе еве ја фамозната песна, полошо нешто у животот не сум чул. Предупредувам, ако ја слушате бидете спремни да ви идат нагони на повраќање.

Да ти ебам и држава и се што дава народни пари на вакви срања.

Kajgana Shop

На врв Bottom