Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ф

Флеш

Гостин
Драга Кајгана

Денеска нешо работа ме носеше до Сарај.
Ја оставам тоес ја паркирам колата до еден објект препариран во продавница/кафич така.Седеа тука група Шпанци и галамеа нешо,у момент некој Квазимодо помина со мотор во голема брзина и Шпанциве во нивни стил аплауз и Тачивча Ноне бла бла бла .... Хепи моменти ....Јеееј супер напраил :cautious: Ај да не пцујам со нив,си замислувам дека е Рита Ора:backa:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Веќе и тебе ти е добро познато дека Велешани за „Да излеземе/Да искочиме“ викаат „Да испаднеме“ нели?

Да сум од Велес ќе отворам кафана која ќе се вика „Втора лига“.
Па коа ќе се договараат ќе си викаат:
Ај бе да испаднеме во Втора Лига вечерва.
Ќе испаѓаме ли во Втора Лига?
Аууу брат како сме испаднале во Втора Лига вчера, хаос!

после успехот на тоа, нормално ќе отворам и кафана која ќе се вика „Трета лига“, па ќе муабетат:
-Да не бевте во Втора Лига вчера?
-Аааа не, ние во Трета лига испаднавме вчера.

или па кафиќ кој ќе се вика „Глупи“
па:
-Абе испаднавте ли в „Глупи“ вчера на кафе?

Неограничени можности има. Ама колку што имаат глуп збор за ИЗЛЕГУВАЊЕ, толку немаат сенс за бизнис. Очигледно. :D

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
D...stalno go baram odgovorot zosto ne uspeav vo zivotot,dali deka
nemam ni edna fotka so nekoe si brojce pod facata,a ni so zebra pizami.
--------------
bogata ni e drzavava, ete nikoj ne saka da prodava gevreci 4-5 casa za 500d.

B

Blade Torch

Гостин
Од следново ќе се насмееш, па ќе си кажеш RIP надеж во младината. Средношколка-матурантка, една од најдобрите во генерација оди на шетање во странство. Дедо ѝ ја шета низ бутици, при што од еден од најелитните бутици замолуваат да им дадат 2 празни ќеси на поклон. После со празните ќеси од елитниот бутик типката си прави фото-сесија низ цел град, демек после шопинг мала шетња. И онака, си глуми како во ќесите стварно има нешто. :pos::facepalm:

Тоа е.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.885
Поени од реакции
21.764
А скопјани за виѓу викаф повојница : D
Повојница бе, тој ти е период после војну : D
Mи си викамо кидемо на виѓу, куде кидеш? на виѓу, да га виду бебе : D

Исто скопјани викаф ке пружам аљишта, аљишта не се пружаф, пружа се прва помош у случај на несреќу, пружа се љубаф, мајчинска онакфа овакфа љубаф, значи аљишта се постиљаф
Да се разберемо(рече кумановецот) hahahaa

Скопјани викаф за жвакаќу мастика : D Aлоооо мастика се пие, жвакаќа се жвака : D
А штипјани викаф с'кс, да ме апеф за гз : D

А велешани викаф испаднасмо а? Испаднале, од авион : D

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.763
Поени од реакции
17.681
ДК

Неможам да повервам дека не сум го гледал - marley and me досега. Кој глупак.....

Ајде Дн легнувам :)

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.053
Драга и Драги
Скопјани стално ме поправаа,, Не се вика,, МИ СЕ АРЕСЕ... Ти Бугарин ли си се вика,, МИ СЕ СВИЃА... РУЌИ НОЃИ.... па и Бугарин сум си да ви кажам право и многу ми сте литературни.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ќе ти дојде некој вечерта на гости, сабајлето ќе те известат дека малку фалело повеќе да го нема. Животов....

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.005
Поени од реакции
12.630
Дк,
Ќе им ги чуваш децата, на семејни прослави како сте што сте па ајде зошо Скопје не си дошла да не посетиш, обавезно неделава да дојдиш, и сеа глеам ме избришале од фб пошо сум била хулиганка....:pos: баш со овие зборови, кажани на баба ми. Не дека ми значи нешо на фб пријателство, ама просто не можам да си поверувам до кај е стигната работава.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Вчера ..
Мајка ми: Утре ќе постиш! Црн петок е најтежок ден во годината и мора да ти се прочисти духот и телото малце. Доста ве трпев и се прочистував и за тебе и за сестра ти 20 години. Сами ќе почнете веќе да ги правите тие ствари. Јасно?!
Јас: О-кеј. Ќе јадам утре три пати бел фасуљ, ноу биг дил.

Денес се будам од сон, мочам, влегувам во дневна, цела соба умирисана на храна од кујната. Два плеха соленки се ладат на масата во трпезаријата, трет плех во фурна и истовремено мајка ми мучка торта ..
Јас: Шо е ова??
Она: Ова е за празникот, ама до утре не смееш да пробаш. Кифлите да не си ги чепнал!
Јас:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Драга,

секаде во светов пред празници намалуваат цените, овие кај нас се тепаат кој повеќе да те заебе.
Ме праќаат денес моиве да им купам јагнешко, одам во месарница и му барам на батката килограм и пол, ми дава слепецот заден бут во комбинација со глава, и ми вика 500 денари.
Му викам не ти го земам, ти барам месо, не ти преправам за цената, дај ми месо како што ти барам, не ми пикај глава да ми наплаќаш по 300 денари, истата таа глава до вчера 70денари за килограм ја продаваше, до вчера натпис имаше „има јагнешки глави 70ден килограм“.
Аа не, то вика беше до празникот, за празниците вика дури малку било 300 денари и затоа така го давале во комбинација.
Се искарав со аљабакот и си излегов без месо, па мамето да ви го ебам, се чукате сите по гради дека сте рисјани со тапија, а да може со памук крвта ќе му ја исцицате на другиот, епа не барајте да ве биде ни народ ни држава дури сте расипани во сржта до коска.

Kajgana Shop

На врв Bottom