Драга Кајгана (виртуелен дневник)

B

Blade Torch

Гостин
Луѓе глааасно запејте
"Христос....Воскресе"

П.с сега мирно течете води ;)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.763
Поени од реакции
17.681
I say goodbye to all the times I felt lost, to all the times it was a 'no' instead of a 'yes', to all the scrapes and bruises, to all the heartache. I say goodbye to everything I wanna do for the last time. Good things are and always will be here waiting for me smile emoticon

Ohh and 'Христос Воскресна'. Enough ! :)

Доста беше :)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Христос Воскресе!

За многу години нека е празников! Да сме живи и здрави сите!

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Први Мај дефинитивно треба да се прекине како празник во нашава држава, барем све дури не се донесе некој саглам закон некогаш, кој ќе го штити обичниот работник и неговите права како работник...
Да имавме некое општество, денес ќе прошеташе трудова инспекција по приватнине фирми и дуќани да види кака рмбаат и денес по осум и повеќе саати за 10-12 00 илјади плата или во најмала рака да ги проверат трансакциските сметки следниот месец за да видат дали им е исплатена дупла дневница на ваквите...Има исклучоци нормално, не е целиот приватен сектор во овој кош...Јас на пример имам 4 дена споени, ама ми се кратат од годишниот одмор, што значи ги плаќам од свој џеб...Врти - сучи, исто ти се фаќа...
Први Мај е ден на неработниците од администрација и така ќе си остане...

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409

-
moze i vaka BEZ RECI

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Аман бе дечки, слика ко слика, од интернет е.
Ја денес некако на лева нога станав, башка пмс ме дрма, ко темпирана бомба сум. Напраив уште 58 бомбици, ама се изнервирав што секој лешник не тежи исто. Значи секоја бомбица со кокос тежи точно 15 грама, и сеа лешниците ми кварат просек. Мислев да ги стругам, за да бидат еднакви, ама ќе се забаев до касно.
А се изнервирав башка шо корпиците шо ги купив за нив, беа поголеми и морав да стаам различни бои, некои што ми останале. И сеа нема еднаков број на розеви, плави и бели.
А тоа шо иде колоквиумска, а јас абер немам, тоа нема врска, нели...
Ај, чао.

A

Antigona

Гостин
Кајги ,

Да знаеш друже, во наредниве 7 дена очекувам да ме опоменат од работа и евентуално да добијам Warning letter што во превод значи доколку направам било каква грешка за следните 6 месеци - летам од работа за 24 часа . Јухуууу милина . А знаеш ли зошто чекам да ме опоменат ? Зш летов Доха - Бостон беше катастрофален , не 1 , туку над 200 патници (зборам за оние од економска класа ) кенкаа во текот на целиот лет , се нешто немаат трпение. Сега ќе ти кажам како беше: добро знаеш дека по правило сите летови за Америка се полни, значи нема место игла кај да фрлиш во авионот. Е сега , додека траеше boarding се си беше во ред , прв service исто така се беше мирно . После тоа се поделивме во 2 групи за спиење значи отидоа пола колеги да спијат , останавме 7 души. Мене ми падна жал за колешките од Економска класа и кој ѓавол ме тераше да одам да им помагам и да си направам проблем :yid: Од една страна (оние колеги кои заминаа да спијат ) требало на лист хартија да ги напишат кои special meals за кој патник е , барем да заштедиме на време, а вака преку 90 SPML (special meals) се хаос. И велам на колешката ајде јас ке седнам и на посебни листови ке ви ги напишам и поделам во која зона шо треба да се сервира плус да залепив налепници на оние послужавници кои имаат посебна храна , пример диетална , вегетаријанска итн.
И додека колешката беше на задниот дел од авионот со другите 2 колешки ,јас бев понапред во друг дел од авионот- доаѓа една жена од Индија и почнува да ми се дере на индијски јазик WTF :shook: Значи дерење у буквална смисла , нервозна женава а јас ништо не ја разбирам што збори. :toe: И фино лепо ја замолувам госпожата да ми кажи на англиски што е проблемот и она вика : your colleague promised to get me a vegetarian meal and i've been waiting for an hour - where is my meal ? И одма и звонев на оваа да дојде и да се разбере со жената затоа што јас не сум информирана ниту во кој ред седи госпожата , ниту што храна и следува , ниту дали јадела , спиела претходно . Јас со драга волја дојдов од Бизнис класата да им помогнам на Економска класа . Дојде колешката и почна да се расправа со жената на индијски јазик а у меѓувреме дојдоа уште едно 5-6 души и некој се жали ладно било во кабината, некој гладен бил, на друг глава го болело па ми барање апчиња за глава, друг проблеми имал со IFE - inflight entertainment system , па морав да им го ресетирам за да може да гледа филмови на раат, една мајка ме замоли да сум згреала млеко за син и и уште други ситници .... Е сега поминуваат неколку саати и станаа од спање првата група колеги и сега се сменивме на спиење плус на ливчиња им изнапишавме што се дешавало додека спиеле. Да преминам на крајот .... значи завршивме со спиење и ние и сега 3 саати пред да слетаме во Бостон пак друг сервис и јас си се вратив во Бизнис класата да го завршам мојот дел. Откако заврши летот доаѓа женската што е supervsor на економска класа и ми вели дека патниците се жалеле што чекале долго време за да добијат нешто. АААААААА на кој попрво бе маме ви јебем циганско :uzi:
Ама за памет ова , не смеам да сум осетлива и да ги сожалувам другите , остај ги нека им се дерат на нив , јас ке си свиркам во бизнис класата и не мора само за работа, општо , не смеам да ги жалам некои луѓе оти не вреди , одма го користат тоа и после јас паѓам во проблем , ни крива , ни должна .

Битно, утре имам еден слободен ден па кај и да е ќе звонат за објаснување зошто патниците не биле среќни на летов ? Море нека идат и нека усреќат 247 од економска класа плус 36 патници во бизнис класа па нека дојдат да ми кажат дали е лесно да му угодиш на секој посебно кога станува збор за индијско племе од народ, тоа треба да се убие и запале :uzi:

C

Castiel

Гостин
Кеј

Не знам зашто али песнава совршено си одговара со дождов. Совршена комбинација.

Kajgana Shop

На врв Bottom