Кајги ,
Да знаеш друже, во наредниве 7 дена очекувам да ме опоменат од работа и евентуално да добијам Warning letter што во превод значи доколку направам било каква грешка за следните 6 месеци - летам од работа за 24 часа . Јухуууу милина . А знаеш ли зошто чекам да ме опоменат ? Зш летов Доха - Бостон беше катастрофален , не 1 , туку над 200 патници (зборам за оние од економска класа ) кенкаа во текот на целиот лет , се нешто немаат трпение. Сега ќе ти кажам како беше: добро знаеш дека по правило сите летови за Америка се полни, значи нема место игла кај да фрлиш во авионот. Е сега , додека траеше boarding се си беше во ред , прв service исто така се беше мирно . После тоа се поделивме во 2 групи за спиење значи отидоа пола колеги да спијат , останавме 7 души. Мене ми падна жал за колешките од Економска класа и кој ѓавол ме тераше да одам да им помагам и да си направам проблем
Од една страна (оние колеги кои заминаа да спијат ) требало на лист хартија да ги напишат кои special meals за кој патник е , барем да заштедиме на време, а вака преку 90 SPML (special meals) се хаос. И велам на колешката ајде јас ке седнам и на посебни листови ке ви ги напишам и поделам во која зона шо треба да се сервира плус да залепив налепници на оние послужавници кои имаат посебна храна , пример диетална , вегетаријанска итн.
И додека колешката беше на задниот дел од авионот со другите 2 колешки ,јас бев понапред во друг дел од авионот- доаѓа една жена од Индија и почнува да ми се дере на индијски јазик WTF
Значи дерење у буквална смисла , нервозна женава а јас ништо не ја разбирам што збори.
И фино лепо ја замолувам госпожата да ми кажи на англиски што е проблемот и она вика : your colleague promised to get me a vegetarian meal and i've been waiting for an hour - where is my meal ? И одма и звонев на оваа да дојде и да се разбере со жената затоа што јас не сум информирана ниту во кој ред седи госпожата , ниту што храна и следува , ниту дали јадела , спиела претходно . Јас со драга волја дојдов од Бизнис класата да им помогнам на Економска класа . Дојде колешката и почна да се расправа со жената на индијски јазик а у меѓувреме дојдоа уште едно 5-6 души и некој се жали ладно било во кабината, некој гладен бил, на друг глава го болело па ми барање апчиња за глава, друг проблеми имал со IFE - inflight entertainment system , па морав да им го ресетирам за да може да гледа филмови на раат, една мајка ме замоли да сум згреала млеко за син и и уште други ситници .... Е сега поминуваат неколку саати и станаа од спање првата група колеги и сега се сменивме на спиење плус на ливчиња им изнапишавме што се дешавало додека спиеле. Да преминам на крајот .... значи завршивме со спиење и ние и сега 3 саати пред да слетаме во Бостон пак друг сервис и јас си се вратив во Бизнис класата да го завршам мојот дел. Откако заврши летот доаѓа женската што е supervsor на економска класа и ми вели дека патниците се жалеле што чекале долго време за да добијат нешто. АААААААА на кој попрво бе маме ви јебем циганско
Ама за памет ова , не смеам да сум осетлива и да ги сожалувам другите , остај ги нека им се дерат на нив , јас ке си свиркам во бизнис класата и не мора само за работа, општо , не смеам да ги жалам некои луѓе оти не вреди , одма го користат тоа и после јас паѓам во проблем , ни крива , ни должна .
Битно, утре имам еден слободен ден па кај и да е ќе звонат за објаснување зошто патниците не биле среќни на летов ? Море нека идат и нека усреќат 247 од економска класа плус 36 патници во бизнис класа па нека дојдат да ми кажат дали е лесно да му угодиш на секој посебно кога станува збор за индијско племе од народ, тоа треба да се убие и запале