Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Разлика меѓу мажи и жени на денот кога е апсолвентска вечер.
Во 12 саат девојкиве ставаа слики како веќе се на фризер и како демек почнаа подготовките.
Јас во 2 саат уште кондури немав купено.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.961
Поени од реакции
25.521
Кољо може да ги стрви со слика тие што не пробале. Ни во најголемата пмс-овска криза нема да ме натера некој да јадам торта со grädde!

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Кајги да ти кажам дека сум многу среќен што си го деактивирав профилот на фејсбук и сум многу тажен што ќе мора да си го активрам повторно бидејќи ми треба за работа .На нашава берза ( фејсбук) акциите луѓево си ги кренале многу па незнаат више до кај отишле ни они самите .Фејсбук не се разликува многу од пазар3,реклама5 итн .Таму кајги си влагаш си праиш акаунт ставаш слики и статуси на кои неможеш ни ти самиот да се препознаеш дали си ти тоа стварно или е некој друг .Ако не сте знаеле има луѓе кои живеат во минхен,а студираат на економски како редовени студии во скопје .Таму е надминато секое ниво на фантазија .Со еден збор се продаваш и купуваш нечии акции .Некои луѓе незнаат дека не вредат толку колку што мислат самите бидејќи нивниот живот е онлајн .Таму се купува и продава се и сешто .Овие трендови што ги има насекаде па и кај нас се навистина смешни.Тоа е како да земеш сега да продаваш нокиа 3310 за релативно добри 700 евра кој самиот знаеш дека не вреди ни 100 денари, но сепак сите да и се диват на цената и да коментираат како е тоа еден од најдобрите телефони.Тоа може да важи за виното за кое колку е постаро толку е подобро .И тука доаѓаме дека во оваа сендвич држава нема разлика помеѓу вино,човек ,телефон ,фејсбук и пазар3.Се е на продажба и не е битна цената битно е како си ја нашминкал ти работата што сакаш да ја продадеш и кој колку дава за таа работа и кој ќе ти верува на тоа.Жив пример за ова што го пишував овдека ми беше кога вчера дојде едно девојче во мое друштво на кафе за кое пред тоа ми покажуваа некои слики на берзата демек апла прошетана , начитана и проживена .Седевме во кафичот до авиончето карши ФОН факултетот .На сликите девојчето изгледаше како принцеза која живее во британија и дека го прошетала целиот свет .Кога дојде неможев да ја познаам која е и што е од толку пудра .Излгедаше како некој шериф од wild west со чизми поголеми од неа и ги стави нозете на маса .Мене ми се одпи и кафе и се.А тек кога почна да зборува и кога ми рече да и дадам фејсбук да ме чекирала ми идеше да го запалам авиончето кое беше во близина на кафичот и да одлетам право во бермудски триаголник да не ме најде никој.Речениците кои ги составуваше беа како некое дете со пречки во развојот "сакам речам незнам кажам " .Девојката имала 350 лајкови на профилната за која ги напраи цитрони додека раскажуваше ,а сирота незнае 350 збора од македонскиот јазик .

B

Blade Torch

Гостин
"Еј брат, кај јас толку време филм да гледам два саата. Пуштам пред спиење серија една епизода од 45 минути и толку"

*гледа 4-5 епизоди место една, 3 саата минимум

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Денеска дочекав да не ми вратат на поздрав затоа што сум бил платеник на Сорос. :pos:

Ај донекаде го разбирам човекот, се враќаше од контра протест, нервозен беше, можит сендвич не му имаа дадено.

Sent from my D2403 using Tapatalk

A

Antigona

Гостин
Кајги,

Сигурно "многу те интересира" како ми започна денов , али друже секогаш ко ти кажам - ми олеснува на душа. Сабајлево имав appointment со личниот performance manager (ПМ) и почна главата да ме боли од него. Друже , знаеш дека имаме многу забрани и правила како на работа , така и по дома бидејќи сакаат овие да го задржат имиџот за Best Airline in the World. Се сеќаваш друже минатата година ко дојдов во Мк на месец дена психички да се одморам оти буквално ми требаше време за мене што се вели на раат да дишам ? И сега ПМ ми вели за во иднина да сум внимавала да не барам додатни слободни денови оти оние колеги кои земале по 2-3 месеци unpaid leave се отпуштени од работа. WTF Кајги , што е ова со заканиве ? Што мисли циганов бре , само оваа ли компанија постои во светот ? Значи јас разбирам да се добие опомена доколку сме направиле некој проблем , нешто што е забрането ( а верувај многу работи се, едно 3 страни од договорот со листа на правила што е дозволено а што не ) , ама кога е во прашање здравје посебно ПСИХИЧКО , ма не го оправдувам па ако сака и последен ден на работа да ми биде. Го прашувам други забелешки има ли да каже - ми вели - нема . Епа нормално ќе нема кога одам на работа и ко сум болна (друже, барем ти знаеш последниве 3 месеци ти се жалам на здравјето, па единствено 6 дена боловање искористив ко имав бронхит ) На крај ми вели ако сум имала желба и за некој додатен курс што го нудат да се запишам . Си велам у себе , ма оди еби си матер , на секои 3 месеци не стресувате со тестирања, со refresher курсеви за нови типови на авиони, безбедност и уште 300 глупости , па ми дошло мене до друг курс. И му велам , фала за feedback-от, ќе размислам (во себе :дали да продолжам да работам за вас) па ќе ве известам.

Сега да одам да се пакувам оти утре летам за Бостон па ќе ми требаат живци за со патниците - 13 саати лет , ехеее може на некое говедо да му текне да се пожали и ете ти проблем , затоа толеранција на ниво. А ти кажав ли дека и плата пуштиле плус бонус од 1500 евра за overtime саати ?

Ај чао и среќни Велигденски празници ( за кој како )

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Драга,
Еве да ги прашам ја форумџикиве наши ценети, абе како можете да си праите лице една на друга бе ?
Значи две ајде да речеме другарки, секоја збори зад грб за другата, двеве потајно се мразат, а на фејсбук си пишуваат коментари ко да се бфф, или па коа ќе се видат се понашаат како сестри, а од внатре вријат и им иде да си лупнат шамар.
Како успевате да го правите ова ?

Може ние мажите сме свињи, вакви, такви, ама бар лице не праиме, ако некого не го сакам, ако иам некој проблем му кажувам, се караме и готово :D

Мислам дека оваа ваша особина ќе ми остане неразјаснета мистерија до крајот на животот...

Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940
Епа у животов неќам да станам жена шо ако денеска е празник и не се уклучува перална, да не знам шо да правам со себе. И наместо да седнам да си направам муабет со децата одам се расправам со свекрвата, чистам се живо и диво дома. И после децата се криви шо си одат од дома. Па шо ќе седам дома у таква нечовечна атмосфера бре. Велигден било. 365 дена у годината се слушаат караници у овие ѕидови, ама на Велигден требало дома да си.

Па у ваква дома ако треба да сум или јас ќе се убијам или сите околу мене.

Kajgana Shop

На врв Bottom