Кајги,
Сигурно "многу те интересира" како ми започна денов , али друже секогаш ко ти кажам - ми олеснува на душа. Сабајлево имав appointment со личниот performance manager (ПМ) и почна главата да ме боли од него. Друже , знаеш дека имаме многу забрани и правила како на работа , така и по дома бидејќи сакаат овие да го задржат имиџот за Best Airline in the World. Се сеќаваш друже минатата година ко дојдов во Мк на месец дена психички да се одморам оти буквално ми требаше време за мене што се вели на раат да дишам ? И сега ПМ ми вели за во иднина да сум внимавала да не барам додатни слободни денови оти оние колеги кои земале по 2-3 месеци unpaid leave се отпуштени од работа. WTF Кајги , што е ова со заканиве ? Што мисли циганов бре , само оваа ли компанија постои во светот ? Значи јас разбирам да се добие опомена доколку сме направиле некој проблем , нешто што е забрането ( а верувај многу работи се, едно 3 страни од договорот со листа на правила што е дозволено а што не ) , ама кога е во прашање здравје посебно ПСИХИЧКО , ма не го оправдувам па ако сака и последен ден на работа да ми биде. Го прашувам други забелешки има ли да каже - ми вели - нема . Епа нормално ќе нема кога одам на работа и ко сум болна (друже, барем ти знаеш последниве 3 месеци ти се жалам на здравјето, па единствено 6 дена боловање искористив ко имав бронхит ) На крај ми вели ако сум имала желба и за некој додатен курс што го нудат да се запишам . Си велам у себе , ма оди еби си матер , на секои 3 месеци не стресувате со тестирања, со refresher курсеви за нови типови на авиони, безбедност и уште 300 глупости , па ми дошло мене до друг курс. И му велам , фала за feedback-от, ќе размислам (во себе :дали да продолжам да работам за вас) па ќе ве известам.
Сега да одам да се пакувам оти утре летам за Бостон па ќе ми требаат живци за со патниците - 13 саати лет , ехеее може на некое говедо да му текне да се пожали и ете ти проблем , затоа толеранција на ниво. А ти кажав ли дека и плата пуштиле плус бонус од 1500 евра за overtime саати ?
Ај чао и среќни Велигденски празници ( за кој како )