Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ги глеaм Пaндoв и Хoџич нa Тoп Темa и му се чудaм нa oвoј втoриoв...
Се труди дa прaи муaбет сo Пaндoв. Сo Пaндoв бе...
Јa дa бев нa негoвo местo ќе гo трoлaв Пaндoв дo 1001 и нaзaд.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Кајги кај нас в село на времето бевме 30-40 деца од прво одделение до четврто. Имавме еден учител.
15 години подоцна, бројот на ученици се преполови, а има две наставнички. Оваа во втора смена нуклеарна физика предава.

Член од
18 јануари 2012
Мислења
381
Поени од реакции
653
Кајг
Почнав да станувам ко навиена во 8 саат. :D Се прашував кај ми бил паметот кога сум станувала волку рано, па и порано, али еве сеа ми текнува дека боље се осеќам вака. :kafence:

Пред некој ден спиев со отворен прозор и ете се будам во 8 и слушам на улица како комшиите се расправаат, едниот вика Рада вети влез во ЕУ за 6 месеци ако победат на избори. :pos: Другиов името ќе го продадат. :pos:

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ех, вчера бев како Богољуб Гагиќ од Породично благо - Је сам завршио посао, завршио сам, је сам плачен, нисам плачен! Е денеска сум платен, макар да нецелосно така што ќе се расправаме ама поголемиот дел е добиен. :vozbud:

Секој мој потфат во животот имам навика да го нарекувам со оперативно име, така што, денеска започнувам со нова оперативна акција под кодно име „Купидон“. Е колку ќе е успешна ќе видиме.
Бреееј колку ми се поправи расположението од вчера машала...
Се мислам дали треба да се извинам на неколку луѓе, за моето однесување кон нив последниве две - три недели, бев доста напнат и нервозен. Веројатно ќе се извинам.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Една од „појаките“ категории на луѓе во последно време се тие кои што постираат катадневно секакви работи на социјалните мрежи и потоа се жалат за нарушена приватност и интимност.

Па самите си ја нарушувате бе неписмени.

Најчест пример, објавува секој ден разголени слики, пишува провокативни постови, споделува „Сексот и градот“ фрази и после се жали, пак јавно, дека и пишувале секакви будали пораки.

Епа кој сакаш да ти пише мори, сигурно нема некој нормален да се залепи за тебе. А и нормален да се залепи, не сме ни глупи ни кастрирани, секако дека ќе размислувам гледајќите со тој орган тебе а не со мозокот. Сигурно и Емили Ратајковски кога објавува гола слика, се жали зашто не и пишува Дејвид Бекам.

И во тоа жалење после, секако има извадок од инбоксот со скриншот од пишана порака од типот:
kaj si srcka
mnogu si jaka mace lele
ubavi helanki uste poubav gaz imas hehe

па во коментаите на жалењето, уште полош случај од овие, а тоа е маж кој се умилкува по секоја цена и негов коментар од типот:
Леле заостанааааат не се замарај со вакви.

Немој чоек, неш јебат, болан.

Секако, пошто е модерно, многу од таквите глумат „Сапиосексуалки“, као ги привлекува интелект, харизма, начитаност... па за пет минути откако ќе го кажат тоа веднаш го побијат завршувајќи со петминутен небитен секс во кола кај некој полуписмен дебил.

Некои и ќе затруднат така „несакајќи“ па после почнува најјакото. :icon_lol:

Така дојдов до моментално најчудната категорија: Родители што објавуваат 137 слики од бебето секој ден.

Значи во ред е, тоа е денешното секојдневие на социјални мрежи, али што мора бе по милион слики од бебињата да ставате? Стај еднаш неделно бар и ајт. Познавам една што бебенцето (женско) уште од најмало го облекува во пречудни облеки, му лупа панделки потешки од него, го облака во чизми само за да има по 100+ лајка на сликите и да го носи во натпревари за убавина. :tapp:

Господе боже помилуј, мислам дека некои стануваат родители само ради некоја си мода, не дека стварно сакаат деца. Па затоа после не знаат ни како да се грижат за нив. Затоа што не се созреани за тоа.

Пред некој ден ќе лупнеа дете со количка за малку, пошто пази мајкава вон пешачки премин тргнува да премина улица, носејќи го бебето у количка. Во најгустиот сообраќај, оваа на кривина ја остави количката на патот, а она си седеше на тротоар. Со кој памет бе гуско, ќе ти го лупне детето некој ни крив ни должен, ради твојата мороноидност. :facepalm:

Еднаш пишав, ќе се повторам, ги прифаќаме само најлошите модерни трендови. Самите си го рушат мирот во обид да се биде in, a без да ги прифаќаат последиците од тоа. Треба да си самиот свесен за тоа што го правиш.

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.701
@ElNinho ги пишува најреалните постови во Драга Кајгана, мислам дека е дојден до ниво каде шо да напише и само точка, ќе знаеме шо е поентата. :bravobe:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Штетa штo прoдaдените души oд редoвите нa aктерите ги дoзнaвaме у брaнoви, првo зa буџетoт кoa беше, сегa зa пoртaвa...
Кaкo мoже тoлку нискo дa пaднете бе, кoлку пaри ви дaле ?
Не верувaм декa биле мнoгу.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Член од
28 март 2009
Мислења
22
Поени од реакции
38
Драга Кајгана,
Го слушам Тони Михајловски на „собир за одбрана на Македонија“ и ми се гади. Ми се гади драга, ми се повраќа. Абе Тони душо една продадена. Од што ќе ја браниш Македонија бе пичко една скапана. Па претседателот ги одбрани најголемите криминалци што ја тивко ни ја упропастија државата. Да даде Господ и ти и твојата фамилија да молите за просечен живот. Курво една скапана продадена. Ќе палиш проста, дебилна, „патриотска“ раја.
Секој просечен Македонец треба да се засрами што е вака лесно лоботомиран.
Ќе ја бранеле Македонија. Абе леб да немате да јадете.

Последно уредено:

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Драга,
Планирам да одам до професорката за право и да и дадам лист на кој ќе пишува:
Дали ќе ми дадете позитивна оцена?