Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Синоќа имав еден од најчудните сонови досега у животот, а беше поврзан со ликови од форумов (што не ги ни познавам во живо)

Мозокот работи на некој свој и необичен начин

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Што се случува овде, граѓани!? Крв треба да прска на сите страни, глави по улиците да се тркалаат!! Ние го чекавме само криков на негодување, кој ечи од сите страни, па да проговориме. Вашите очи беа отворени, вие гледавте, но не сакавте да видите! Го оставивте, бре, народот сам да бдее над себеси и тој сега стои незаштитен.

Секој удар ќе го покоси и ќе биде мртов додека вие го согледате тоа. Нашиве внатрешни непријатели нè принудуваат на слабост. Сакаат тие да му го одземат на народот неговото оружје и силата. Оружје, пак, на државата е стравот; силата на државата е моралноста, зашто стравот без неа е погубен, зашто моралноста без него е семожна.

Тие зборуваат дека стравот не бил оружје на деспотска влада, па според тоа нашата влада не прилегала на деспотизам. Не им е доволно што го понижуваат народот, туку настојуваат и со пародии да го отрујат.

Кога ги гледам нашиве народни законодавци како парадираат со своите пороци и со сиот свој луксуз, како некои маркизи и грофови се женат меѓу себе, слугинки држат, прават раскошни балови, се коцкаат, носат скапоцени облеки, НИЕ СМЕЕМЕ ДА ПРАШАМЕ: КОЈ ГО ОГРАБУВА ОВОЈ НАРОД!?

Нема договор, нема мир со луѓе кои мислат само на грабеж; со оние за кои независноста беше само шпекулација, а Републиката – обрт на капитал. И тие, тие нам ни велат: да им простиме на криминалците; да им простиме на предавниците, да им простиме на порочните. Нивниот злобен восклик е милосрдие.

Но ние оттука им велиме: НЕ, не, не, господа, тоа така не може!!! Да им простиме на слабите – да; да им простиме на несреќните – да; но човекот порочен е политички непријател на Републикава и тој е за неа толку поопасен колку што се поголеми и услугите што божем ѝ ги направил тој.

Само чесниот, само чесниот човек има право на прошка од овој народ! Истите овие имаат убави куќи; убави жени; убави облеки; се капат во вино и јадат од сребрени чинии. Но, и тие беа сиромашни како и ние. Од каде им е сето тоа; од каде овој раскош, граѓани!? И затоа јас ви велам: бидете на штрек. Не очајувајте, патриоти, не успокојувај се, народе морален, туку пренесете им на своите браќа: ПОБЕДАТА НАША, НЕ Е ДАЛЕКУ!!! За доброто на Татковината треба само да испосечеме неколку глави и таа за тоа довека, довека ќе ни биде благодарна“

Робеспјер на тема ситуацијата во Македонија.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Пред мaлце сум гo слушнaл нaјјaкиoт виц, Јaнкo викa декa бил чoвек сo стaв :vozbud:

А мoментaлнo у емисијa Миленкo му плaче нa Јaнкo декa му цензурирaле делoви oд емисијaтa и oвa јaнетo се прaшуе зoштo...
Чoвекoт тврдеше декa Земјaтa е плoчa, a не тoпкa. Пa oн чистo зoштo е нивен чoек уште имa емисијa, a oвие се чудaт зoштo гo цензурирaле...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Драга

После две недели слушање бела циганка, хаљиња без леџа, ти моје злато, три чаше, хабиби од Азис и цела дискографија на Саша Ковачевич, денес на клупи седнаа дечки шо пуштаат doors и dire straits
Крупни промени за човештвото во Кузман.

Hocu kucu da mi kupis
Da me mazis , da me ljubis
Sa mnom nista nece da te boli
I tvoja ce majka da me voli
Ispred kuce skupa kola
Sve sto imas delimo na pola
Za tebe se Bogu molim
I tvoja ce majka da me voli
Вчера кога не се полуде со песнава, нема никогаш.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.020
Поени од реакции
12.691
Пред 5-6 години со @VeS на плажа Гранит слушнавме еден дечко како изјавува : "Брат, слушни како мирисат!" , за сеа да ја имаме мегапопуларната емисија Твоето лице звучи познато.
Исто пред 5-6 а можда и појќе години Охрид се издаваа соби во куќа кај шо си делевте вц и кујна со сопственикот, ама то се сметаше за кражба аууу вц никако да делам за тие пари цел апартман у Грчка!!! Сеа се скапавте спиење по хостели и во соби резервирани преку Airbnb.
Поука на приказнава, Охрид е можда едни добри 10 години напред со туризмов ама кој да сфатит. :icon_lol:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Првиот ден без цигара поминува.
Е утре ќе биде тешкото, како да не запалам цигара на работа....

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Ponekogas sakam da sum milioner I tajno na im pustam pari na site koi imaat potreba od niv.

Ama ne sum, a ne e ni drzavata sposobna da im pomogne na lugjeto koi imaat Maka, sramota e vo ova vreme drzavata da te ostavi na ulica da prosis pari za operacija.
Izgleda borbata protiv sluzbite I mracnite sili e povazna.

Sekoj koj ima neka.mu ppmogne, srekja ima lugje koi mozat a I sakaat da pomognat.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Додека бев основно, на автобуската кај шо чекав бус за накај дома стандард имаше еден пијандура, Анта. Децата воглавно или го заебаваа па ги бркаше, или го избегаваа.
Не знам шо ми текна еднаш да пробам да му напраам муабет, не беше нешо кохерентен. "Ти Анта не пипа, Анта тебе не пипа."
Завршив основно, Анта го имаше снемано. После разбрав дека умрел. Ми кажаа дека живеел во едно руинирано куќиче карши црквата. Наводно едно време имал жена и ќерка, некои викаа починале. Може затоа и скренал/се пијанчел. Може едноставно го оставиле бидејќи се пијанчел.
Не знам, а сакав да дознаам.
Не дека има нешо посебна поента постов, само сфаќам дека прошле 10 години како не сум помислил на човеков. И сеуште перфектно му ја памтам фацата.

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Драга,
Подобро во Дубаи ќе работам за ѓупци, ќе се печам на 60 степени отколку да останам во ова срање од држава. Секое сценарио во моментов ми се гледа поубаво од тоа да останам тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom