Си идам прееска накај дома, ми иде комшо од карши, ВМРО-вец до срж. Многу добро се знаеме од партија, 2006-та бев претседател на огранок на младите, бла бла, партии мартии се дур не си отидов 2008-ма од Македонија, на него му поднесував сметка.
Арно ама, у последниве неколку години, како што растеше апсурдноста и налудничавите потези на партијата, така и ми се намалуваше симпатијата за челните луѓе. Многу пати, ке се најдеше нешто што ке ме погоди до срж, и ке си пишев ироничен статус на фејсбук.
- И му викам, ко што ме воспитале дома, Добар ден комшија, братов ладно ме погледна и си помина.
Си мислам, кој ти пенис...
Влегувам дома, и онака, уште у прашалници, као, што е работава, кај сум му згрешил на човеков. И кажувам на мајка ми дешавката, а бе вика он си зборел по народ дека ти испрале мозок од СДСМ, партијата толку многу имала доверба во тебе, сега ти плукаш по нив, ти понудиле и работа претходно, бла бла...
Ми се составија жичките.
Грујо треба да владее уште 5.000 години, како омен за нивото до кое им го испрал мозокот, лоботомија на центарот за логика. Ако малку реално ги согледаш работите, и направиш баланс, и знаеш каква е реалната ситуација, одма си на другата страна. Имав можност да присуствувам на партиски состанок на младината пред некое време, во кое, искача типчево и вика
- Ваше не е да размислувате, туку само да работите по дадените инструкции.
1. Споделете статус на ОК
2. Лајкувајте статии кои го поддржуваат Грујо
3. Отстранете го од пријатели секој кој е про-СДСМ
И овие овциве климаат со глава. Гледам и не ми се верува. Се нервирам што потоа некој се продава за сендвич. Истиов тој сендвичар решава за мојата иднина, за иднината на моите деца. А не знае за што протестира.
Кога сме кај протестите, најкриво ми е за тие 10-20% луѓе кои навистина ја сакаат Македонија, и сакаат промени на подобро. Ова останатово што е на протести е со една цел, фотеља за да може и тие да се нафатираат. Народот пак ке си го јаде. Веќе неколку дена ги буцкаат, за да паднат масовни ќотеци, и да се истепаат едните со другите. А ке се случи такво нешто, прашање на време е само.
И дур Зајко и Грујо си тераат инает. се почести се заканите од ЕУ за стопирање на кредитите.
Со тенденцијата со која се задолжуваме, давам рок од 7 дена за почеток на граѓанска војна.