Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.390
Поени од реакции
3.418
Да ги издржам уште овие неколку месеци и ќе се препорадам мајке ми.

Драга да им се плукнам и на избори и на премиери и све.Ако се премести матурата по македонски наместо 4ти јуни да го стават на 28мај поради изборите кои ќе бидат на 5ти јуни ќе направам циркуз ќе ме има на вонредни вести и ќе идам у ќорка.
Многу ме заболе мене што некои школи се и штабови и дека треба да имаат опремено кутии и све остало ја не планирам да идам на 28 мај на роденден да полагам македонски а до 21 мај да сум во школо,идете у крац сите неписмени.

Не сум почнала да учам ниту тестови за полагање а не се ни малце...ама седи и куцај си на кајгана...

Мало ми е Скопјево па у Куманово се акнав за матура фустан да барам о господе боже ама џабе пак со празни раце си дојдов...

Додека да си ја испразнам душава ќе се раздени Кај па затоа овде ќе завршам и ќе одам да си легнам.
Овојпат не сакам да се соочувам со реалноста,сакам да избегам.Ќе одам да сонувам.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Тест за транс мажи што сакаат да станат жена, а со 100% сигурност ќе докаже дали се навистина жени заробени во машко тело или глумат лудило

Им ја покажуваш Северина и ако кажат "A бе ајде види ја оваа каква е, грда е и стара, и мисли дека е згодна а не сигурно се и е вештачко на неа" тогаш сто посто се жени.

B

beaverknight

Гостин
Драга,

Не ги цениме работите се до оној момент кога ќе ги изгубиме, така ја си го изгубив мобилниот (не прашувај како, obviously I'm an idiot), и сега ептен ми фали :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Не дека нешто претерано го користам, who calls nowadays, али знаеш... ќе ми фали слушањето на музика на локации кои не ја вклучуваат мојава соба :D

Член од
18 јануари 2012
Мислења
381
Поени од реакции
653
Кајг, многу ми се смешки тупаџии коа ќе искочат и тука се тагнуваат сто пати, ти праќаат слики ко ти од дома да немаш излезено. Пошо коа излагаш, а најчесто е секој ден, не замараш луѓе, кај си и шо праиш. И другите што не кажуваат на цел свет кај се, имаат живот.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
2013:

Едвард сноуден објавува документи со кој се обелоденува дека Американската влада ги следела и прислушкувала разговорите на милиони луѓе ширум светот + надгледување на интернетот во светски рамки.

2016:

Социјалните мрежи стана простор каде што секоја активност што ја спроведуваш во денот можеш да ја споделиш со пошироката јавност. (Па повлечен од адолецентната младина која ужива во прикажување на нивната неограничена слобода и ширење на нивната ''Не''активност потикнат сум да ја произнесам нивната глупавост во поглед на тоа како може сето тоа да им дое ко бумерангm but now everthing is over....there is no turning back.

Well нас повеќе не ни е потребна американската влада да не следи бидејќи сега се имаме себеси.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Аеродром апелира до МВР да не ги крева возилата од повеќе улици во општината | Kurir.mk

Во борбата да се прикаже дека мвр работи лошо, спротивно на законите и интересите на граѓаните, се губи врската со здравиот разум.
Пази сеа, на овие улици колите се испопаркирани на тротоари, кои нели се резервирани за пешаците и ја често како пешак морам да одам на улица зошто „станарите на зградите си возпоставиле пракса да си паркираат на тротоар“, притоа ја се изложувам на опасност, ама битно праксата е битна, шо се битни правилата, нели ?
И пази сеа, нигде не викаат станарите си се паркираат согласно правилата, туку станарите 20 години си се паркираат на тротоарите и као океј е тоа, зошто ипак 20 години трае...
А кај била власта тие 20 години да покаже дека сообраќајните правила треба да се почитуваат ?
И кај мене 20 години станарите си ги паркираа колите позади зградите, на место кај што нема тротоари и пешаци, ама на зелена површина се паркираа и доста често имаше пајаци што ги собираа колите навечер кај 9-10 саат. Тука праксата не е битна, ама на „Владимир Комаров“ каде што се загрозува безбедноста на учесниците во сообраќајот и те како е битна, нели ?
Татко ми еднаш си ја однесе колата позади зграда и ја паркира колата на зелена површина само за да однесе нешто тешко од кола до дома, значи на 15-20 минути ја остави колата, па дошле од Градски паркинг или кој кур и да се тие у Аеродром, ја сликале колата и бап казна, џабе објаснување, не ги интересирало.

Ама не е битно се ова, битно МВР работи против интересите на граѓаните.
Да ве ебам тоа паразитите !

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Драга,

Претходниот мој контроверзен пост во темава не беше офтопик за и тој да летне со остатите што следеа после него. Туго несречо.

У продолжение ... Бојлер се пушта строго преку ден, овај на скапа струја, па иде сметка над 6000 месечно. Овде не се рачуна никакво готвење. Уствари, да се немало никакви способности за во кујна, оти се купува издробена зелка од 200 грама во пластично од Веро. Причина - не знам да си ја издробам. Чоколадо од 50 грама кое чини 90 денари е ужинка.
И се океј, не си ми дома па да те отселам, али зашо, зашо стандард секој ебан пат кога ќе те викне некој да се видите, еднаш месечно ебате, идеме со - Ама види, јас не сум при пари, ај само да пиеме кафе надвор, да не јадеме нишо, а? :facepalm:

Таман ќе помислам, јас сум строга со луѓево, не се дотолку глупи ко што мислам и оп, пак грешка.
Бар не ми кажувај детали ко тие од погоре, колку трошиш и како трошиш, а пак се прајш дека немаш за јадење, бар не се брукај да му се сневиди.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Драга...

... имав идеја летово да работам нешто ко шанкер. Затоа вчера со друштво се собравме и експериментирав со пијачки, праев коктели. Али многу убав беше коктелот што го праев, сите ме пофалија. А и јас си го пиев и стварно беше добар, многу освежувачки делуваше.

И завршив на токсикологија.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Кеј,

Кога на мајка ми и ѕвони мобилниот :
1. Го вади од џеб
2. Ги става наочарите
3. Го оддалечува да види кој го бара
4. Missed call

и тука паѓаш во несвест од смеа :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.927
Поени од реакции
22.034
Драа

Ичера Никола Ристанофски ме пофали дека сам класа ипол услуга, нешто невидено по кафиќи и ланџ барови куде што иде он. Мноо ми значеше тј гест, повише и од бакшиш : D зшто он ми е фејврит македонски глумац. Намерно или случајно, он га забраи упаљач на асталче, големо бело бигче, онија најјаки, појјаки и од крикет. Наравно ке му га врату кд ке дојде па

Негоооо, ја не уму да си гу погоду цедевиту кд гу прау дома, уоште не ни знам колко се ставља и какф треа да биде укус, какфа треа да биде боја,дали треа да е блага, средна, горка? : D

A не су ми јасни онија што седиф сс едну цедевиту по 3-4 саата искочени као демек лудило на кафе, тагнати сс друштфо,у петак или суботу навечер, камен дотерани и скупо намеришани, а устфари дремеф и зјапаф у телефон. Пиеф факинг цедевиту бе, ја само некад дома кд има, уз кафе
Па како можете бе цедевиту да рокате у суботу, субота је дан за алкохол, успори мало,купи си темпо
Леле леле како се спреам некој дн да га напишу кодекс за понашање у кафиќи и фуд барови, колко ке се испуцам и ке испоиспцују сфе, не си сфесна Драа Кајгано!!!

Последно уредено:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Абе Нино глупедро една,неопеана, за тој памет што го носиш малку ти е.Кога им треба да се изгребаат од тебе нешто први се, инаку ко те јебе.Имено дадов пари на заем, и ок нели ако му дадеш поголема сума наеднаш, ваљда така и треба да ти ја врати.А не секој месец цепкано,и ти уствари од парите ништо не гледаш. И така сега кога ми требаат ја при мој пари дојде време да позајмувам од други:tapp:.Само чекај нека заврши све, ќе му земам пари на заем,и ќе му давам по 200 денари месечно, па нек се удира у зид.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Capture.JPG

Секако дека има заинтересирани, ебаве:

:icon_mrgr:

Што не све држат социјалниве мрежи човече.

Али fuck that shit, лани не успеав, во мај не се појавува, ама во октомври или ноември ќе имам неколку дена можност да ми се исполни еден од животните сонови, а тоа е во живо на лице место и со свои очи да го проследам ова:

Norhtern Light Aurora Borealis babyyyyy! :vozbud::vozbud::vozbud:

Драга(не) возбудена сум! :jeeee:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom