Драга Кајгана (виртуелен дневник)

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
-Србе на врбе!
*Нема врба колико има Срба!
-Нема везе може и на брезе.
^:D
Идемо уживо, Јесен у мом сокаку, лишче пада на све стране, она стоји на прозору сама, чекаме мене док не станем!

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Барам едно стиркно стручна економска литература која не можев да ја најдам по библиотекиве и се решив несреќата да си ја пробам во книжара од Македонскиве издавачки куќи. Тоа изгледаше вака :
''Се гледаме на врвот'', ''Како да станеш богат'',''Губат само оние кои не играат'', ''Мисли и збогати се''
Ebay не ми бега очигледно.

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Добровечер,

Понекогаш добивам исконски порив да напишам книга. За среќа, брзо ми поминува поривот. Инаку ќе се замразам себеси.
Поздрав со чај од роибош, јаболко и цимет. Ми фали коњак.
Благоев.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Драга,

Ќе им пишам на вмро предлог за програмава да ги стаиме министрите и премиерот на минималец од 9.500 денари штом ние граѓаните треба да им ја праиме програмата...

Ф

Флеш

Гостин
Добро утро Кајганџии....
Ни идат свежи нови вести од Невада,Сад ....
Македонија постоела на 5 континенти.Да.
ГОЛЕМАТА ЗЕТА МАКЕДОНИЈА. !!! :pos::LOL:

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.322
Поени од реакции
4.604
Упознав поетеса, различна од оние што пишуваат клише captain obvious текстови по интернет. Предобра е, предобри се поемите, се познаваат чувствата има некоја поврзаност низ строфите. И тоа е се што можам да кажам, пошо не сум некој љубител на поезија, али можам да препознаам кога нешто е многу добро.

Ја оплескав малку можда кога и пратив една резил поема од некој тип што пишува рими црвче-врвче и пишав дека од овој е многу подобра. Е не знаеше она, сигурно :D

И пази која случајност, пред некоја недела викам која книга ќе ја читам и ја oтворив Unweaving the Rainbow без да прочитам опис на некој вебсајт за што се работи у книгата. Прочитав три поглавја и внатре речиси на секоја страница цитати од поети од пред 200 години и еден цитат вика:

"Keats accused Newton of destroying the poetry of the rainbow by explaining the origin of its colours, thus dispelling its mystery. Science is poetry's killjoy, dry and cold, cheerless, overbearing and everything that one romantic might desire. To proclaim the opposite is one of the purpose of this book and I shall here limit myself to the untestable speculation that Keats might have been an even better poet if he had gone to science for some of his inspiration"

И уште еден:

"By poets, of course I intend artists of all kinds. Try to imagine Beethoven's 'Evolution Symphony', Haydn's oratio on 'The Expanding Universe'

Oдвај 20 страни прочитав од книгата, а допрва се прашувам што ќе прочитам. Ако книгава не ми пројави некој интерес за поезија, се надевам поетесата ќе го напраи тоа :P
Само пет поеми сум прочитал досеа, а имала напишано околу 100. Мислам дека ќе ме изненади.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Драгичка,
Западњациве измислија автономни возила у кои можеш и книга да си прочиташ додека стигнеш до одредено место, а ние уште се замараме кој повеќе украл Зајо или Груле.
Ебати народот шо сме ебати...

A

Antigona

Гостин
Кајги,

Денеска ме држи некое музикално расположение и цел ден пеам по дома

Чукни во дрво ,
чукни 3 пати,
заедно да сме јас и тииииии :свиркам:

@@Vecchia Signora , друже, фала за помошта , да си жив и здрав :backa:

Таа е таа песна што ја барав.

Ја пуштам до даска нека ечи сега ,,,,, аууууу ќе свршам :drk: на последната минута од песната ,,,,, уфффф тој е тој ритам со бавни движења

Kajgana Shop

На врв Bottom