Не знам дали ќе загинам во некој терористички напад како овие што се актуелни во моментов, ама мислам дека еден лик од маало ќе ни пресуди на цела населба еден ден
Отиде курбан дечкото, го изеде шизофренија, ни знае што збори, ни што прави. Најтрагично е што не можеш да го пријавиш, затоа што само родителите смееле да го пријават додека не станел насилен за околината
А родителите... Дечкото се издржува самиот чувајќи кози и кокошки во урбана заедница. Плус го најмуваат луѓето од населба за да им ги средува дворовите. Татко ми му помогна на времето да најде работа во месара, ама се степа со газдата и отиде курбан. И како мал го дискриминираа останатите од негова генерација, а на нас како помали ни беше интересно да го буцкаме да кажува лаги. Лажеше за се и сешто, си правеше филмови, ама на сите ни беше интересно
Е сега веќе не е интересно...
Според него сите имаат сида, го заразиле и него пошто му мочале во пијалокот во некоја дискотека, па му ги труеле козите, го бркала полиција, па кажува како требало да сме се пазеле од неговиот прв комшија, па се замислува дека е чувар на игралиштето во населба, па наводно бил сведок за силување за на крај да го наместат дека он бил силувачот итн. Кога и да го прашаш дали е добар, вика не сум, само што доаѓам од лекар, се лечам од сида
Се симнале алфи со хеликоптер кај мене на игралиште и го уапсиле дури ги пасел козите на брдото
Му вика на другар го гледаш џандарот на кровон? Овој се свртел да погледне до куќите што биле на стотина метри и му рекол дека не гледа ништо. И овој му вика, не на овие кровови туку на оние онде. Каде? ВО СИНЃЕЛИЌ
Воздушната линија меѓу игралиштево кај мене и Синѓелиќ е некои 20-30 километри
Во поново време има навика кога оди по улица да се дере со различни гласови
Денес си гледаме со другар Работнички Б-Слога Б во лигата за Б-тимови (резервистите) и откако судијава суди крај на полувреме сите играчи, судиите и џандарите се упатуваат кон излезот од игралиштето за да одат во соблекувалните. Одеднаш се појавува типчево
Влага со точак покрај нив и се дере на цел глас.
Абе они со камен глава ми дупнаа бе. Неќам еден да видам кога ќе се вратам. Ни џандари, ни фудбалери, сите да ве нема. Додека јас сум жив, ќе постои Македонија
Сите да ве нема кога ќе се вратам.
Слушам еден од џандариве вика, нормален ли е овој бе
Пред да не кркне сите, барем го видов Ѓер во есен
Само ова не можев да го сфатам