Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940
Знаеш шо Кајги?

Понекогаш си викам дека живеам за да му докажам на татко ми дека можам сама. Ама од денес ќе живеам за да го побијам во таа негова теорија дека не може да се најде работа ако не си ВМРО. Не само ВМРО, било која друга партија нека е.

Ќе сум видела јас дали ќе сум можела да најдам работа без овоа.

Вециња и гомна ќе чистам, ама него за работа не му се обраќам. Па толку за никаде родител, па у пичку матер.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.987
Поени од реакции
74.070
Не знам дали ќе загинам во некој терористички напад како овие што се актуелни во моментов, ама мислам дека еден лик од маало ќе ни пресуди на цела населба еден ден :icon_mrgr: Отиде курбан дечкото, го изеде шизофренија, ни знае што збори, ни што прави. Најтрагично е што не можеш да го пријавиш, затоа што само родителите смееле да го пријават додека не станел насилен за околината :toe: А родителите... Дечкото се издржува самиот чувајќи кози и кокошки во урбана заедница. Плус го најмуваат луѓето од населба за да им ги средува дворовите. Татко ми му помогна на времето да најде работа во месара, ама се степа со газдата и отиде курбан. И како мал го дискриминираа останатите од негова генерација, а на нас како помали ни беше интересно да го буцкаме да кажува лаги. Лажеше за се и сешто, си правеше филмови, ама на сите ни беше интересно :icon_mrgr:
Е сега веќе не е интересно... :icon_mrgr:
Според него сите имаат сида, го заразиле и него пошто му мочале во пијалокот во некоја дискотека, па му ги труеле козите, го бркала полиција, па кажува како требало да сме се пазеле од неговиот прв комшија, па се замислува дека е чувар на игралиштето во населба, па наводно бил сведок за силување за на крај да го наместат дека он бил силувачот итн. Кога и да го прашаш дали е добар, вика не сум, само што доаѓам од лекар, се лечам од сида :icon_mrgr: Се симнале алфи со хеликоптер кај мене на игралиште и го уапсиле дури ги пасел козите на брдото :icon_mrgr: Му вика на другар го гледаш џандарот на кровон? Овој се свртел да погледне до куќите што биле на стотина метри и му рекол дека не гледа ништо. И овој му вика, не на овие кровови туку на оние онде. Каде? ВО СИНЃЕЛИЌ:pos::pos::pos:
Воздушната линија меѓу игралиштево кај мене и Синѓелиќ е некои 20-30 километри :toe:
Во поново време има навика кога оди по улица да се дере со различни гласови :popce:

Денес си гледаме со другар Работнички Б-Слога Б во лигата за Б-тимови (резервистите) и откако судијава суди крај на полувреме сите играчи, судиите и џандарите се упатуваат кон излезот од игралиштето за да одат во соблекувалните. Одеднаш се појавува типчево :ojeaa:
Влага со точак покрај нив и се дере на цел глас.

Абе они со камен глава ми дупнаа бе. Неќам еден да видам кога ќе се вратам. Ни џандари, ни фудбалери, сите да ве нема. Додека јас сум жив, ќе постои Македонија :oftopik: Сите да ве нема кога ќе се вратам.

Слушам еден од џандариве вика, нормален ли е овој бе :popce:

Пред да не кркне сите, барем го видов Ѓер во есен :D
IMG_20151114_125930.jpg

Само ова не можев да го сфатам :icon_mrgr:
IMG_20151114_123716.jpg

B

Blade Torch

Гостин
Ете ги денешните резултати
Златен Даб Дарк - Скопско Темно 0-1
Скопско Цреша - Скопско Радлер 0-1
7ца - РојалБургер 1-1.5

Даб нека се држат до светлото, скопско цреша е ок, ама ако сакам освежување ќе земам радлер, ако сакам да ме боли глава ќе пијам скопско чисто. Седмица се супер, ама им фали млада работна рака како двете срцки во Ројалбургер. Милите тие:love:.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
На крај џабе ќе биде сиот труд уше од копиљ шо го праеф пошо сфе ќе се сруши за кратко упм.

А осеќам и свесен сум за тоа и не знам дали е тоа добро или лошо али у секој случај пак ќе го јадам иако мислев дека никад нема да поминуам низ тоа пак.

Одамна поминаа тие безгрижни денои. Тоае.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.915
Поени од реакции
25.303
Дотакла сам дно!
Направив многу убава манџа. Јас јадев два пати, тој еднаш. Остана уште за една чинија. Легнуваме да гледаме филм. Филмот завршува, ние и двајцата полу заспани. Го осеќам сака да стане.
- Кај ќе одиш?
- Ја би да једем нешто.
- Не јади во ниедно време, сѐ ќе ти се наталожи и тешко ќе ти биде во сон. Дој да си спиеме!
Го предомислив, се врати во кревет.
Ене го сега спие, јас ја дојадувам последната чинија со манџа. :pos:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Tekila >>> se ostalo

Aj zz

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
У задњо време у кој кафич,кафана да отиднам,или немаат никакво мени,или најчесто мениата им се ко роман,ко Војна и Мир да читам да го ебам:pos:.Земаш да листаш и се забораваш,у школо толку не сум читал:D.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Че гледав некој ситком ко за пред легнување, го пуштив братов и се оболив. Ко да сум напраел 300 стомачни и 100 склека.

Дур не ги поминам сите песни по 2 пати не спијам.

:cuc:

Gea

месечинка
Член од
11 октомври 2011
Мислења
217
Поени од реакции
720
Ди Кеј,

знаеш дека имаш сексуално пореметување од типот нимфоманија кога видување со дечко ти не го сметаш за видување доколку не си свршила.

GOSH, ми треба помош.
:cautious::cenzura:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Хеј Кеј,

вака наутро пред работи си читам дневно политички содржини, IT news, понекој естраден трач. Ќе ми излезе на некој портал по нешто со љубов и секс, со црна хроника и така. Еве баш сабајлево читам 8 секс пози за експерти. Нормални се овие бе? Другите 7 се ок, ама оваа што оди подолу, еве не знам, остај што се противи само на сите закони на физиката, ами како би било ова нешто уживање не знам. Објаснување може да ми е само невин дечко што бара кај е дупката, друго за позава нема.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ди Кеј,

милсам дека 1/3 од македонските песни се пишувани со помош на rimuvaj.mk :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom