Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.873
Поени од реакции
6.510
Ми фали да е 2004та, ми фали да го гледаме Округот Оринџ на А1 со сестра ми. Ми фали, крај на пролет во Прилеп, ми фали почеток на Јуни во Македонија.
Презирам се што ме опкружува денес, презирам луѓе, места, настани. Нема грам чистина и искреност во ова денес. Нема спонтан мир во мене.
Ќе продолжам да им глумам дека ми се интересни.
Незнаат ништо во врска со мене и моите 290ет животи за 29ет години. Предолго сум на светов.

Последно уредено:
Член од
11 април 2023
Мислења
2.173
Поени од реакции
7.335
Драга,
живи луѓе гореа немаше никава одговоност, еден не си поднесе оставка.Го заташка цел случај се заборави се,лицето кое е најодговорно за тоа е сега лидер на партија.А ние македонците сме најголема пичка од народ кога станува збор за обединување еден протест не се направи во тоа време освен пишување и лаење на социјалните мрежи.
Гледав видеа денес како нашиот јужен сосед го прави тоа,повеќе од два милиони грци на улиците ширум цела грција за несреќата која се случи пред две години и загинаа 57 луѓе.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.966
Поени од реакции
25.560
Минатиот месец имав 190 работни саати. Скоро 2000 евра ми отишле на данок. Детскиот додаток што му следува на секое дете во државава не го земаме затоа што сме имале превисоки примања. Кај работиш, уште па и детето ти го казнуваат поради тоа. Не може така бе другари, сакате комунистички во капиталистички систем.

И згора на се, странците им се криви затоа што не зборувале исландски. Да биде уште поиронично, истите тие што серињаат за јазикот и странците, одат во Тенерифе и живеат таму додека цицаат пари од државна цицка, а ние плаќаме за нивните месечни примања со нашиот данок. Тоа е, кој како си ја наредил...

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.253
Поени од реакции
9.910
Исто ми звучи и исти емоции ми буди и после 15 год. ремек дело од ремикс.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
663
Поени од реакции
1.208
Нема да жалиме туку со песма ќе те испратиме! Путуј мирно Поповичу.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.938
Поени од реакции
22.086
Драа

Умреја мастер оф д шунд и сељачизам на Балкан и сфи овија му скидаф капу,рип,блабла.

Нека почива во мир што би кажале Ви.
Ама да не се пофтори.

Ајде енгри и сед брдс,навалите у реакцие.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.843
Поени од реакции
38.006
Кајг,
јас би до производителите на автомобили, ич да не се мачат да постават жмигавци и онака скоро никој не ги користи, а богами ниту некој ги казнува тие што не ги користат. :toe:

Turn_signals_working.gif

Член од
6 ноември 2024
Мислења
663
Поени од реакции
1.208
Кајганиус Жолтикус, се чудев зошто the boring rag ме нарече Ставре и се загрижи за мојот ник. Точно 21 ден е времето кое беше потребно да ја решам мистеријава. Уште 7 фалеа да му се ставам на телетабисот со нова приказна и да добијам летен бан. :D

Нејсе, го запознав духот на Ставрогин (форумскиот) и тука се разјасни темнината.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
191
Поени од реакции
309
Драги жени и тетки,
Не е важно да имате 90-60-90, туку 120/80.

Добар ден на сите и на овој убав сончев понеделник.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.979
Поени од реакции
116.668
После скоро 33 години викендов дознав дека цел живот сум си пеел „Остало је још мало времена“, а правилниот текст бил “Остало је још мало кремена“, а и песната се вика Кремен.
Тоа е, човек учи додека е жив. Минута молк за мене и уште 434234234234 милиони луѓе што мислеле исто. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom