Драга Кајгана (виртуелен дневник)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.959
Поени од реакции
22.184
Драа

Ми мушки неамо наш празник званично.
Ипак наш најголем празник знаеш ли што е?
Тој што не смо жене.
:icon_lol:

Ps.
Џабе се дотеруете женеееее.
Кд ми мушки највише Ве сакамо кд сте голи.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.210
Поени од реакции
10.251
Другарка става стори денес: “На жените им се потребни други жени во животот што мислат дека се одлични. Без натреварување, без љубомора, без мржња. Само енергија што вели “Те сакам, се гордеам со тебе, тука сум за тебе”.

И тука одма ми текнува на триве другарки од трета сезона на “Белиот лотос”. Кога се трите заедно сѐ е одлично, цуци-буци, се гордеам со тебе, колку добро изгледаш, каква кариера изгради, бла-бла, а една од друштвото не е присутна, одма оговарање, злоба и завист. Пореална ситуација нема. :D

Жени, да сте ни живи и здрави, нека ви е честит денот и помалце оговарање, плиз - пис. :smirce:

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.985
Поени од реакции
41.419
Најкринџ празник е овој денес. Илјадници години мажите го создавале светот околу нас каков и да е, за жените да дојдат во една минута до 12 и да почнат да се просераваат демек они нешто многу силните вакви онакви. Па денес летање во облаци со статуси и сториња, а во остатокот од годината очи си вадат меѓу себе. Во сите фирми, најголемите сопки меѓу себе си ги прават. Ужас и беда сте.

Така да феминстки ви го честитам глупиов празник со следново видео:

:kuracc:

Последно уредено:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.968
Поени од реакции
25.565
Прати сеа, на тој протест се појавија само Исланѓанки, ние „црнците“ примерно си се појавивме на работа, без разлика на пол. Затоа немаа застој во економијата.
Еве ти и тебе еден :kuracc:

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.985
Поени од реакции
41.419
1/3 ОД НАСЕЛЕНИЕТО НА ИСЛАНД не работело, и немало никаков застој ниту пак проблем. Напротив, се завршило многу повеќе работа без оваа третина од населението тој ден, од колку кога они се на работа.

Така да, среќен празник.

:kuracc:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.666
Поени од реакции
9.997
Најглупав ден во цела година, треба да се трошам за џабе, пошто ми дале па ај да вратам. Не честитам.

Што да и честитам на Васка со фустан со шљокици и шминка ко диско топка во сите бои, што го игра пајдушкото во кафана со жените од работа кога зема минимална плата, а работи како коњ, зима работи на минус температури, лето на 40 степени.. Што да и честитам кога цела година нема да излезе зошто нема можности, што цела година рмба ко коњ на работа и дома и секаде е понижувана и психички малтретирана. Што да и честитам кога ко ќе се врати мажот и ќе ја откорни од мавање зошто не му го ставила пивото во фрижидер.... Што да ти честитам Васке мори...

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.666
Поени од реакции
9.997
Легендарно видео, женава е заштитна маскота на празников, снимкава ќе се пренесува од колено на колено многу долго време.

Член од
28 февруари 2025
Мислења
31
Поени од реакции
27
Денес на враќање од Џим, сонце печи, денот и небото јасни. Сепак, синилото и градскиот пејзаж ко да беа прекриени со сив инстаграм филтер. Нешто не им даваше на боите да пукнат со сиот свој блесок и слава. Бар не во моиве очи.
Решив да пешачам пошто теретаната ми е блиску до станот. Врвам така сам низ маалските улици, извонредно тивко, вообичаено саботно е така во мојата населба, а и низ работната недела. Урбаната тишината ме лечи. Стојам пред врата, клучот врака, ми текна дека изминатите 10 минути пешачење, мозокот не ми беше воопшто уклучен, немав ниту една мисла. Дури ни на боите ни на сивилото не ми текна.

Како човек кој поминал низ...многу добро и многу зло, за 30ет години, исто ко за 300та, си честитав себе си, што успеав да се исклучам на краток период.
Со полна пареа до 60ет не ме плашат седи влакна.

Член од
27 јуни 2022
Мислења
237
Поени од реакции
760
Ме интересира во кој филм се комунистиве и овие шо тераат некој филм демек ќе прават црвена револуција. Баш би сакал да го видам истото либерално ГраЏанство и ликови родени некни а кукаат по ју, како живеат во комунизам. Сигурно ќе мораат да одат до трст да си набават ванс патики за нивната револуционерна дејност:D.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.920
Поени од реакции
38.059
Кајг,

значи кога ќе го слушнам последниот рефрен на песната ,,Бато" кога ќе се дигнат нагло две октави од грлото на Калиопи секогаш, ама баш секогаш се наежувам, алал да и' е каков глас и распон!

images - 2025-03-09T002611.588.jpeg

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom