Драга Кајгана (виртуелен дневник)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.841
Поени од реакции
17.788
Драга К,

потежок период не сум имал во животот. Сум изгубил блиски ама ова на требаше да се случи. Искрено не ни мислев дека толку ќе боли. Наместо алиштата, бебешкото креветче и се останато да ги купуваме со радост ние ги купивме со солзи. Боли тоа што се роди а не заплаче, боли тоа што на телцето ти ставија пижамчиња, нараквичиња и низ нив уште се гледаат трагите крв. Малечки ситни точки крв од инексиите а толку болни. Не стигнавме да се израдуваме на тебе а остана уште да те испратиме.

Да знајш ти купивме 'поклон' во стаклрниче мало ќе имаш шпикозни, патичиња и мече за да ти се најдат таму горе иако си само бебче...

Не пеплоса Господе...

Извини

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.667
Поени од реакции
10.010
Не знам што глупости ќе пишував, ама толку ме допре ова над мене, друже држи се, бидете јаки, празнина ќе има цел живот, ама ќе биде подобро.

Ако е за некоја утеха, не велам дека е полошо зошто исто е лошо и нема полошо од тоа да изгубиш чедо, ама моја многу блиска девојка, во неколку години имаше 5 абортуси во втор и трет месец, две бебиња и починаа во седми месец додека сеуште ги носеше и едно почина три дена по раѓањето. Јас сум ја изнаплакала, не сум спиела ноќи.. Ама не се откажа, се бореше ко лавица.

Сега Божидар има 6 месеци.
Тоа е посебно бебе, а таа е херој. Исто како вашето идно бебе и вие.

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
774
Поени од реакции
1.985
Драга К,

потежок период не сум имал во животот. Сум изгубил блиски ама ова на требаше да се случи. Искрено не ни мислев дека толку ќе боли. Наместо алиштата, бебешкото креветче и се останато да ги купуваме со радост ние ги купивме со солзи. Боли тоа што се роди а не заплаче, боли тоа што на телцето ти ставија пижамчиња, нараквичиња и низ нив уште се гледаат трагите крв. Малечки ситни точки крв од инексиите а толку болни. Не стигнавме да се израдуваме на тебе а остана уште да те испратиме.

Да знајш ти купивме 'поклон' во стаклрниче мало ќе имаш шпикозни, патичиња и мече за да ти се најдат таму горе иако си само бебче...

Не пеплоса Господе...

Извини
Bidi kolku so mozes silen, znam kako ti e, posle dve godini ni se raspadna brakot, braty solzi mi tecat za toa so mines , za sin mi ostana rana na srceto, toa nema nikogas da mine.
Drygar ke ti go pisam mojot broj koga sakas , ama stvarno koga sakas javi se , ispcuvaj me , nazbori mi se ,na stranec najlesno e da kazes i isturia se, ne te poznavam, ama znaj dwka te sakam so celoto moe srce momentalno, bidi silen brat , za tebe, za majkata .....
Ljubov treba koga e najtesko

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.550
Поени од реакции
18.647
Bas si ja falev tuka neodamna kolata i ottogas navaka, za pomalku od tri meseci se isprciv nakaj 1000 evra skoro za popravki. Dopolnitelno ima uste za praenje, poluosovini amortizeri stabilizatori, mislis me boli cev za toa, uste nekoi 20 000 trosok, vikam abe nemam pari sea se istrosiv, mi veli - Abe sto se sekiras, tuka sme koga ke imas ke ni dades pari, familija sme nie :facepalm:

E taka, od francusko gomno vo idnina podaleku, zasto familija ke si stanes so majstorot. Mozev i kum da go zemam, koj kurac.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.550
Поени од реакции
18.647
Bas si ja falev tuka neodamna kolata i ottogas navaka, za pomalku od tri meseci se isprciv nakaj 1000 evra skoro za popravki. Dopolnitelno ima uste za praenje, poluosovini amortizeri stabilizatori, mislis me boli cev za toa, uste nekoi 20 000 trosok, vikam abe nemam pari sea se istrosiv, mi veli - Abe sto se sekiras, tuka sme koga ke imas ke ni dades pari, familija sme nie :facepalm:

E taka, od francusko gomno vo idnina podaleku, zasto familija ke si stanes so majstorot. Mozev i kum da go zemam, koj kurac.
Bonus, denes mi otide i alternatorot. Sranja nikad dosta.

Cthulhu^

your neighbourhood pagan
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.565
Поени од реакции
2.291
Не дека сум роден у пролет, ама убедливо најубаво годишно време е. Иако има уште две недели до 21-ви, се чини како да е мај веќе.

Кафе/пивце покрај езерце у градски парк (I wanna be a duck :D) или па на врв на Водно у работен ден е перфекција.

Фали само уште некоја хеви метал свирка на Школка или пред Дом на Култура у Куманово за да се комплетира сликата :D

Член од
12 март 2024
Мислења
412
Поени од реакции
782
Ајде среќен 8-ми Март жени.

Еве набрзинка смислив и една пригодна песничка:

Среќен празник нека Ви е дами,
Се надевам не го славите сами.

Не туку чекајте богати странци,
На крај ќе ве земат средовечни Врањанци.

Ливадарки,
Песот е другар но од него деца нема
Товарот на годините знајте данок си зема.

Не бидете спрема мажи толку дрски,
Така нема ни краткотрајни врски.

Тие што чекаат принцови од бајки,
На крај остануваат кај своите мајки.

Дебели краљици,
Фатете за слабеење справа,
Дебелината не е секси става.

Феминистки,
Неебитисот не е здрав по психа,
Поучни нека се за Вас овие два-три стиха.

Ви посакувам убав празничен и саботен ден.

:smirce:

Kajgana Shop

На врв Bottom