Драга Кајгана (виртуелен дневник)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.030
Поени од реакции
22.552
Меѓународен ден на Ромите.

Е што, днска помалце ке крадете и ке смрдите?

Куде мене на работу кд ке фатимо цигани лопови, ми смо криви што смо ги фатиле, а не они.Као демек они биле на маргините на општестфото, ми смо криви такој што се понашаф, па едини излаз ги е да крадеф.
Мрш тамо иди продавај старо железо,чисти нешто,копај у рудник,еби се позади мтв,прави нешто корисно,спечали си га леб, а не крадеш куде стигнеш.
Кожу киселу ви ебу ја :icon_mrgr:

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.233
Поени од реакции
9.780
Што ќејф ќе имаа ко ќе отидат на некоја конференција да сликаат шведската маса и меѓу другите слики на Linkedin и тоа да го акнат. Ок е, 199 евра за небитни говорници и нетворкинг што 0.00001% има шанса да врати со соработка, би требало и да стават нешто ситно да фрлиш у кљун. Не е дека си отишол на саем за храна па ќе постираш неверојатен кетеринг.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.577
Поени од реакции
38.871
Не ја разбирам потребата на некои личности (огромен процент од тие - жени) да се расправаат за тотално тривијални работи. Изгледа со растот и популаризацијата на социјалните мрежи дојде трендот на „Карен“ од Америка (прочитав тука ги викаат „Славици“, тоа се оние - „може да разговарам со менаџерот“ тетки). Ти се јавува на телефон со проблем, и нудиш решение на проблемот, она пљампа уште пет минути чија вина било, како не смеело така, квак, квак, квак, квак, квак... Ми пукна филмот некни со една и викам „добро, госпоѓо, вие се јавивте да го решиме проблемот или да се караме? Ако се јавивте да се караме, немам време за тоа, за решение - ви понудив решение.“ Ми вика: „не ми се допаѓа начинот на кој разговараш, кажи ми како се викаш“. „Златко“ и иди у три лепе пизде материне или во газот на таа што те родила оти очигледно од таму си излезена, ебаве амебите вокерски, ебаве! :mad:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.905
Поени од реакции
61.385
Dear K,

Еден наш модератор, како се обидува да им објасни на жените на форумов дека не е full-time вработен, има друга работа и приватен живот:

Член од
11 јуни 2021
Мислења
392
Поени од реакции
919
Што дијагноза имаат овие што не менуваат облека по цела недела особено жени?

Член од
4 октомври 2019
Мислења
597
Поени од реакции
1.341
Dobar den prijateli kako e vaseto sekojdnevie imajte ubav den kaj mene:

1. Vo Na Somaliecot kolickata za bliznaci najdele pac kako macka, bidejki sum Hausmajstor i si vikam ke go jadam sega od Imobilien, Somaliecot mi vika Kein problem, on veke najdol zhelka vo trevickata pozadi ja nosel vo stanot ja ispecel i izedel so sedumte deca i zenata vika Mausot ne e strasno uzivaj.

2. Ispagam od kladilnica ma cigare pauza na sred raskrsnica total, gledam dve nasi sponzorusi tolku jaki vednas me udri spermata vo mozokot kako tornado, gi slusam kade sto ova ona, vikam sto vi treba...
Oooo Fala Bogu temolam kazi mi kade aerodromot, Gi prativ na desno na kaj Hauptbahnof da ja vidam malku realnosta so narkomani i crnccugi i delikventi....Na sred Avstria ke mi izigravaat nekoji tipki drolji nekoi...

3. Imam cela soba vlaga, imobilen mi prati boja kilo okolu 1000 evra skapa da dojde majstor da ja premacka bidejki nema drugo resenie toa e posledno, jas strven gz demek se razbiram go otvaram pakuvanjeto da vidam sto boja e i ne go zatvoram.....Utredenta laminatot mi e zastiten za cel zivot od vlaga detenceto go obrnal pakuvanjeto, Se molam na Gospod da ne me otselat od agencijata....

4.go setam deteto vo park, me sretnuvaat transjenderi masko i zensko celi vo crno i tetovazi i obleka i kosa...mi kazuvaat recenica, jas da ispadnam lubezen hahaha hihihi... potoa go prasuvam kolegata sto znaci toa.... on veli da go vrzam deteto kako kuce da go setam.... da ti se namocam i na svetot.....

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.030
Поени од реакции
22.552
Драа

Мушко што наручуе топло чоколадо по кафиќи,мудики треба да му се исечеф и да се закачиф да висиф како галички пиперке везенке.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.190
Поени од реакции
1.085
Драга

На таа мојта ќе им дале 10 карти на неколку за да одат на Нина Бадриќ,и ме прашуе дали да оди?
Шо да и кажам? Со колегите!
Мори марш. Од кај те најдов...
Ако ти беше за концерти еднаш не мукна досега за концерти, к о културните манифестации не знаеше сега ти текна.
А бе ајде .
Јас па ќе седам дома у Сабота деца ќе чувам ,ти журкај се.
Жени бе. Рамноправност сакат.
Море марш.
Сите сте исти ,ама сите до една.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.911
Поени од реакции
6.605
Ќе му ја посветам теписеријава од среден век.
Не било малце што татко му, се вратил Хрватска, основал нова фамилија и никогаш не прашал за синот во странство.
Последниот викенд кога се видовме, бајди се поднапи, ми покажуваше техники за самоодбрана. Да, 34 годишен маж, му покажуваше на 29ет годишен маж, како да се одбранел, двајцата 190цм.
Пред да си кажиме збогум, ми кажа дека дури растел на школо сите... Небитно.
Имам видено слика од него како дете. Не можам да си замислам некој да му направи нешто такво на толку шеќерно дете. Кога ќе видам болка во сините очи, наведнати надолу, имам чувство како некој да ми зарил нож в стомак. И не, мојата љубов и емпатија не се доволни за да го излечат. Бога потфрлил, што тебе не те заштитил кога требало.
Можеби моето најубаво вино ќе му го посветам него. Ако Катанец на Ѓаволот е едно од подивите шпански вина. Моето, ќе треба да е 3 пати подиво и понескротливо, ако е вредно да го носи неговото име.

corban83

Corban
Член од
22 јули 2024
Мислења
82
Поени од реакции
62
Драга Кајгана,

Денеска (до пола) го гледав Fight Club. Филмот почна поразлично од други филмови што сум гледал, почна со наратор кој објаснува што му се случува во животот и дека одел на настани кои биле за болни од некој рак, вирус итн. Таму нараторот сретнал некоја женска која исто присуствувала на тие настани, но не се согласувале меѓу себе затоа што не си ја сакале својата енергија. Потоа се договориле да се поделат настаните, пола едниот пола другата. На нараторот после ова му изгори станот затоа што имал некој шпорет со дефект, а и мислам дека немал ни осигурување (или имал ама не сакале да му покријат) и така останал бездомник. Заминал некаде со авион (не знам каде) и на авионот го сретнал Tyler Durden. Овие двајца имале многу добра конекција меѓу себе, но не мислеле дека ќе се запознат подлабоко по слетување. Нараторот му ѕвонеше на телефон и Тајлер го прими кај него дома. Тајлер исто така бил бездомник, ама нашол стара куќа каде што никој не живеел повеќе во неа. Замисли како „creepy mansion“ каде пола од ентериерот е замачкан, гнасен, ама ај пак може да се живее со најниските стандарди. Како што се запознавале, имале и слични особини и интереси. Тие започнаа клуб за тепање, од каде најпознатите правила се:

1. Не смееш да зборуваш за Fight Club.
  2. Следи го правилото 2.
  3. Ако некој каже „Стоп“ или отчукува, борбата е завршена.
  4. Само двајца можат да се тепаат.
  5. Тепачка само по една во моментот.
  6. Без блузи, без чевли.
  7. Борбите ќе траат се додека треба.
  8. Ако ова ти е прв пат во Fight Club, мора да се тепаш.

Ова е само полата што ја гледав. Филмот не го сфатив, а потоа разбрав дека нараторот никогаш не постоел и само Тајлер бил шизофреничен што навистина ме разочара. Која е смислата на овој филм? Шизофреничен човек почнува клуб за тепање, се наоѓа со женска и на крај ја зема... Дали ова објаснува за тешкотиите во животот не знам.

Kajgana Shop

На врв Bottom