Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Sakas da rezerviras masa vo kafeana vo Debar maalo. Te prashuva kolku godini imas, dali ke jades Ili ke pies,sto ke pies I jades, kolku ste na masa, do kolku casot ke sedite na masa,Kako ke plakate kesh Ili so kartichka itn.
I batkata da mu ostavis broj da razmislel dali ke ima mesto ke ti se javel do 20 casot za masa.
A dick picture da ne treba da mu pratis?

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.941
Поени од реакции
18.004
Драга,

Видов женска во автобус „тело гром, фаца лом“. Случајно ја заледав во рацете имаше влакна поголеми од моите. Може да замислам дека меѓу нозете има амазонска прашума.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.870
Поени од реакции
6.490
@ВардарскиМКД Репутација како мојата на 60 посто бугарски форум (посебно по администрација), и децениска хефталница на бугарски пасоши е едно од моите најголеми виртуелни достигнувања, дури поголеми од оние вистинските, приватно.
Ти си сеуште мојата дефиниција за must be fun at parties и општо, животот на забавата. Те гушкам.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.442
Поени од реакции
39.063
Кеј, шо е финтата со пирсови на цицките? Многу зачестија во последните 6 месеци, како монети да лижам а не пупуљки. Се надевам нема да продолжи во некој тренд, многу добри цициња се уништија.

Член од
12 април 2020
Мислења
471
Поени од реакции
886
мАЛКУ познати факти. Оризот сорджи состојка што се вика оризанол.
A има и вид на ориш шо се викат Ориза сатива. Постои и ориза индика. Кој како сака нега си го сфати тоа.
Еве некој нека рече дека сите јазици не потекнуваат од македонскиот како корен на сите јазици :LOL:

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Еднаш пишав на форумов пред пар години за одбојкарите, чинам беше за нивниот пласман на ЕП или нешто слично и сега чувствувам обврска да пишам пак

Вчера започна ЕП во одбојка.

И да, Македонија игра на ова ЕП.

Но тоа што е интересно е дека Македонија е една од земјите домаќини на првенството, а вечерва нашите одбојкари го играат првиот натпревар.

Натпреварите се играат во Борис Трајковски, па доколку имате желба и можност би ви препорачал да отидете и да ги гледате.

Слична е цената на картите како и натпреварот на фудбалската репрезентација со Италија, а ако имате пари само за едно нешто, сметам дека дефинитивно треба да одберете некој натпревар на одбојкарите, можеби првиот, овој вечерва, што е одлична шанса за победа и чекор поблиску до пласман во следната фаза од ЕП.

Едно време бевме ракометна нација, па потоа најголемите успеси и радости ни ги донесоа фудбалерите. Секако, да не се заборават и успесите на кошаркарите пред десетина години, а некои од вас ја паметат и ватерполо репрезентацијата.

Сега, во овој момент мислам дека најдобра наша репрезентација е одбојкарската.

Затоа, ако имате шанса, отидете и навивајте.
На милион проблеми, смени, молења, финансиски срања и што ли уште не, овие одбојкари стигнаа до тоа да играат ЕП на домашен терен.
Да се надеваме дека последнава декада и работата во одбојката ќе биде крунисана со одличен резултат.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.926
Поени од реакции
22.019
Драа

Коначно есенска атмосфера,еби се лето ти и тфои изноени јајца, мокро чело, тфои најдосадни комарци, звук на ѕвечарку по улице, мирис на препечени контејњери, нуклеаран асфалт и песак што штипе под ноге. Јебем ти одмор од 7-10 д'на, кд после два ипол месеца живимо како у Намибију.

Златна есен, дуксерче, ветарче, облаче.
Кул до јаја, суви јаја, неизноени!

Е да, вечер е феномен на голему плаву месечину, настан што се дешава на сфаки 15 године. Месечина ке е најблиско до нас у сфој циклус од 18 ипол године. Глеајте вечер и уживајте.
Немора да сликате, најјак фотоапарат е наша меморија.

Член од
22 август 2022
Мислења
747
Поени од реакции
2.142
Драга, изгледа постои нешто како проклетството на најпожртвуваното дете. Да ми се живи, здрави, долговечни сите до 1, не сакам ни да се накашлаат во животов ама за разлика од овие околу мене што од мажине плачам, јас некогаш од нив ќе се расплачам.

Независно од моќта во моментот, си трчал си се борел со расположливи кецови во ракав, ништо не си барал, за што ти се пружило си бил благодарен, си се тресел ако на некого од нив влакно од глава му фали.

Згора на тоа, единствениот отиден гурбет. Никому не си на терет, не си дозволил да се гребеш од нив и пак, на крајот на денот, ти си себичен, ти ништо не си направил, ти не си ги сакал. Кога одиш со аргументи, ако спомнуваш не си требало да направиш. Ми доаѓа да прекинам дискусија и да сведам разговори на здраво, да, не добро чао.

Кога требало сум била таму, не оставам без да се јавам, само не сакам да товарам обврски и не дај Боже да дојде ден да се молам од нивната пензија. Напротив, најсреќна сум кога за посета ќе им изнакупувам подароци на коишто ми оди една плата но не ми е жал напротив. За ниту еден мој проблем овде не информирам никого, се навикнав на ничие рамо да не плачам и сама да си решавам проблеми. Еден спокој барам, многу ли е мајку му.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2013
Мислења
2.445
Поени од реакции
5.944
@парва
Гледам членот ја спомнал Намибија па би сакал да му укажам дека Намибија не е толку топла земја како што си замислуваме ние. Има делови од земјата кадешто јас кога би бил таму преку цела година би носел алишита по долги, зборувам за брегот на Атлански океан, поточно за Лидериц

Така да ако некој ви каже да одите преку лето во Намибија(иако технички таму ќе е зима...темп. се тие), прифатете, се е подобро од тукашните горештини

Член од
1 октомври 2022
Мислења
302
Поени од реакции
586
ДК
Колку и да ти е лошо во животот,кога немаш поддршка од никој и кога никој не те сака овој кинез или јапонец што и да е верува во тебе, Never Give Up!

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.177
Поени од реакции
37.768
Драга,

Ништо не ни функционира во државава, една ебана работа нема за која можам да речам дека работи ко швајцарски часовник. Се е паушално, произволно, сите вадат информации од ракав, комплетно несериозно. И тоа почнувајќи од највисоката точка на тркалото: ете веќе дваесет години добиваме датум за преговори со ЕУ, па само уште ова да завршиме, е па не, само уште ова, па само уште нешто, па само уште нешто друго... Јас сигурно нема да доживеам да ја видам Македонија во Европа, иако сега веќе немам ни желба да ја видам во такво друштво, но барем децата да не мора да бараат чаре на алтернативни начини (не мислам тука на бугарски пасош, такво нешто ако направат ќе ги одјавам преку Службен весник).

Средно скалило: здравство = 0! Минатиот вторник, на 22.08 правевме една мала рентген снимка за син ми, во УК за Радиологија, рекоа резултати за 5 дена, иако се работело за дете, морало 5 работни дена да поминат. Поминаа 7. Денес одам, ми викаат - не се уште готови резултатите, и дигаат раменици, не знаеле зошто. Демек за сите пациенти од 22.08 биле готови, за син ми не (а пред мене сопруга на пациент кој бил на хирургија ќе ги заколеше зашто сипругот на 17.08 се снимал, а резултатите не биле готови). И што да правиш, ќе си ја подвиткаш опашката меѓу нозе и ќе си дојдеш друг ден по жештините. Ама ај среќа јас сум во Скопје, а некој од Гевгелија да доаѓа специјално за резултатите и да му речат дека не се готови...

Дури и на најниско скалило се е фушарско: и од ФФМ и плус од Јако рекоа уште во февруари дека новите дресови на фудбалската репрезентација ќе бидат готови и ќе можат да се купат во мај. Ама мај никако да дојде... Можда Кинезите им ги хакнале и дресовите, а? Кој знае?

EDIT: ги добиле, не сум видел. Дошол мај! :pos:

Член од
4 август 2018
Мислења
1.576
Поени од реакции
3.370
Превземањето одговорност за своите постапки е ,,мајка” за душевниот мир..Од друга страна кривењето други нон стоп доведува до ментално растројство и расправање на улица со ,,замислени противници”..:coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom