Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
Оцајна конечно проба ракија. :cool:

Македонија е се што имаме.

Македонија.

Чудно ми е да го напишам зборов. Чудно ми е да го видам било каде. Чувствувам бес, омраза, тага.

Македонија.

Сега само бесот остана.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.445
Поени од реакции
39.067
Годината е 2005, школски распуст. Се враќаш од базент црвен како пиперка за ајвар у 1 саат. Зимаш играш ПЕС 4ка со Барса при крај на сезона си, ги ставаш Ларсон и Жули напред оти маме им еба на Роналдињо и Ето цела сезона.

Во позадина на радио оди "My number one" од Хелена Папаризу, чекаш да залади и да одиш со другарите да пукаш кантер 1.6 на раскантани пентиум 4ки. Ќе јадеш шамари најверојатно од поголемите деца ако им удриш нож али те боли кур, ќе се расправа у школо со денови како си го заклал. Победник си, со црвен отечен образ.

Поетски времиња.

Кам енд кис ми.:love:

Ф

Флеш

Гостин
Брзај, брзај дипломецу
кон партиски штаб
те чека вмровче/сдсмовче
со златен заб.

Бајки, сказни, ветувања
на секој нов час
таму ќе ти кажуваат
со милозлив глас.

Брзај, брзај дипломецу
Сител шири глас
ќе има вработувања
во предизборен час.

Кучкари раусСсссс

Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
Неодамна го завршив моето едномесечно патување, или како што Вие сакате, годишен одмор. Необично и уникатно, за мене, беше тоа што оваа година се “дрзнав“ поголемиот дел од времето да го поминам сам. Најдобра одлука, чунки одмор е одмор ако душата ти е мирна, а практикував секоја година да одам со весело друштво, оти тогаш пак, душата ти е полна. Првенствено целта ми беше максимално дистанцирање од социјални мрежи, што, ќе признаам, често знаев да кикснам, особено кога имав некои недоразбирања со едноумни суштества на кајгановата трибина. Започнав од Македонските убавини, со шатор и неколку конзерви храна во Отешево, па Стење, на Преспанското езеро, кое за жал, полека го губиме. Следно беше неколку дневното патување во Охрид. Прекраснотии, со нијанса негативна енергија од прилично лошиот туризам кај некои угостители. Ми остана Струга, но си ветив, ќе се вратам повторно! Овојпат тргнувам кон првиот крак. Прилично лошото искуство со vodafone, за кое пишував претходно, го затрупаа многуте прекрасни моменти. Првиот ден беше најтежок, жешко, гужва, стигнав во Пефкохори со шише топла вода и желба за прекрасен помин. Премногу overrated место, со мала плажа, каде повеќе место завзема бетонот од улицата и крајбрежните кафичи, отколку “песочната“ плажа, полна со пикавци и отпад. Оттаму се враќам во Ханиоти, па Полихроно, каде и покрај превисоките цени не можев да најдам соодветно сместување. Се истурил целиот Балкан во Грчка. Кога велам соодветно, тоа значи со сопствен паркинг, тераса и клима, цената не е важна. Се сместив во Калитеа. Прекрасен одмор, моментите ќе ги задржам за себе. Понатаму, се враќам во Струга, каде не требаше многу, а да не слушнам рафал од огнено оружје. Сепак, угостителите овде се крајно попристојни за разлика од комшилукот. Тука го завршувам моето едномесечно патување, се враќам на секојдневните обврски и пракса 18 часа активности, 6 часа сон.

Насмевката - најголемото оружје во победа над гневот.- свети Григориј Богослов.

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430

sedime jas i ti, sonceto poleka izleguva, gushnati i srekjni vo momentot, eden do drug, eden za drug. te galam poleka po liceto i naednash blesok od sonceto reflektiran vo tvoeto oko, mi se nasmevnuvash i imame totalen sync, dve dushi vo edna, momentalna simbioza na nas i momentot, samo za nas. <3

Член од
22 август 2022
Мислења
748
Поени од реакции
2.148
Драга, денес нови комшии се доселија.
Ги фатив на фрлање ѓубре, па на женичката ѝ помогнав со торбите да не се симнуваат 5 пати.
Ептен среќа имав на мојов спрат, да не се урочам, све домаќини луѓе, фамилијарно преселени со воспитани деца да можам глава да си одморам.

Женичката многу добра, ми вика и големото дете ми е само во друга земја (ја едно дете :D), ако ти треба нешто, ако може нешто да ти помогнеме само заѕвони, не се срами. Срцки бе. Фамилијарно, по фаците им се гледа добрички луѓе. Додуша, цел влез е на газдава и малку станови се, газдава плус и пази малку при избор на кираџии.

Ме фатија неспремна, ќе смутам некое брзинско благо за добредојде, ептен врата до врата сме.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Инаку колку и да читам луѓе каде што се жалат дека се се дозволува да се пишува на форумов, дека секакви будали сешто пишуваат, нема да се убедам дека треба да почнат да уредуваат кој и што да пишува на форумов.

Да не промовираме цензура.

Златна Кајгна дава опција за игнор, оној што не сакаме да го читаме, ние корисниците можеме да го тргниме за да не го читаме.

Не треба да очекуваме некој комуњар да ни кажи што е добро да читаме а што е лошо да читаме.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.870
Поени од реакции
6.493
Кеј, ја читам приказната на Роман Абрамович. Од сирак од милјардер. Со Руско, Израелско и Португалско државјанство. Сопственик на англиски Челзи.
Во 2007ма се разведил од Ирина Вјачеславовна, руска струјардеса со која бил во брак 16се години и имаат 5 деца. Развод кој коштал 300.000.000 евра. А брате и мене ме заболеја. Пички. ни со нив ни без нив? Руса е, затоа појче од пола и е веќе простено. :ROFLMAO: После разводот во Москва, се сели Лондон.
Види ја во лилјаково <3, права византиска Пурпуро-генита си имал Романе.

Член од
11 јуни 2021
Мислења
390
Поени од реакции
918
Адвокат, а во емисија дошол неспастрен, со кошулче на кратки ракави ко да тргнал на зелено пазарче по пиперки и патлиџан. Водителон поубаво облечен од него.
А кога збори, збори со тивок тон и глумење скромноќа.
Да си адвокат треба да си скоцкан од глава до пети и да имаш став и самодоверба.
Изгледот понекогаш е пресуден за работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom