Драга Кајгана (виртуелен дневник)

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Пријателството треба да е вистинско и искрено, а не лажно.
Не сакам да сум резерва за некои кога им е досадно со стандардните пријатели, па се решаваат да ме викнат. Не сум предмет, туку човек.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.863
Поени од реакции
6.486
Монако буквално е една голема висечка градина. На секоја од зградите, без разлика колку ниски или високи има насадено борови, некој типичен јужно француски Пинус шо веројатно виреј само на тој брег, ко Моликата кај нас.
Грмушки лаванда мирасаат етерично ко че ги натопи дождот, личи ко некој да го напрскал градот со парфемот на Герлан. Администрацијата на градов навистина го извлекла перфектното од него, гологазести бели мермери ѕиркаат од секој плочник, над секоја фонтана. браво *ракоплеска*

Мислам целата ривиера од азур е неверојатна, не само кралството (иако тоа блеска некако посебно), ама ни Ница ни Антибо ни Свети Тропе не заостануваат со трепкав јужно француски сјај. Најубавиот брег на Европа, по мое искрено мислење. Шо куро барам да одам кај хрватите (со мало х) хаха на одмор?

Само Швајцарец можеше да напиши песна со текст too much money in a bank account, when we're in Saint Tropez. Незнаев дека диџејот е по потекло од Базел. <3
#КонторТВХамбург

Последно уредено:
Член од
22 август 2022
Мислења
747
Поени од реакции
2.141
Драга,
Што ќе се праи со опседнативе со дечковците нивни? Значи, насекаде околу мене се. Да организираме настан на којшто ќе си најдат хоби

У метро на 524 степени, иако буквално седат еден до друг, цурава го фатила под рака со двете раце во крукче, тотално окупирајќи му ја левата мишка, ми идеше да ѝ кажам пушти мори таму порите да дишат, нивната перформанса ќе му помогне да преживее на кутриот. Кесата на девојчето што седеше до мене ми го допре лактот па ми идеше од кожа да излезам, 25 минути така да седиш ау. Си има и време и место и начин за све.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.482
Многу е битна поддршката од најблиските дури и кога станува збор за ситници. Независно дали станува збор за родител, брат/сестра, партнер, другарка...секогаш е поубаво да имаш некој кој ќе ти биде ''vetar u ledja".

Ако ги немаш вистинските луѓе покрај тебе се чувствуваш како да си на цедило, сам против сите и сите против тебе. Одма ти влијае и на самодоверба, па се преиспитуваш, дали си во право или каде си погрешил.

Кога ги имаш луѓето со вистинска и искрена емоција покрај себе, леташ и сè е поедноставно....не те интересира ништо, ниту кој кажал, ниту што кажал, ниту зошто. Како ѕвезда водилка се бе чоек, ти даваат надеж во моментите кога го губиш ритамот и рамнотежата, храброста и насоката на твојот витален компас. Тие се лек за срцето и душата во неволја. Мелем за тебе ❤.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Се прашувам дали @Tyrael знае некогаш да стави нормален лајк во темава?
Све од другите.
Дали е воопшто човек?
Или хејта жени?
Значи, постот погоре ич не ми е за хаха. И не се ни осеќам добро периодов оти животов ме тепа.
@Acid Море, киселино... Белја направи со реакцииве.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.863
Поени од реакции
6.486
Интересен податок за атичкиот наш западен сосед е дека не се прават главни само во нашата хаха земја или во парламентатот на Монтенегро, кутра Црна Гора и од незе не остана ништо. Ние некако увредени од цела таа бедна афера, ко ние да сме некој јаден исклучок од сите. Напротив.

Главни се прават насекаде каде што се појдени. Истиот тој Алаху менталитет. Едвај чекам да му скурчат на некој побитен Евреин во светов, тогаш крајот ќе им го видиме побрзо од експоненцијалниов раст овие години. Знам дека на Французите им се преку курот - ова е причината зошто Франција не нејќи во ЕУ. Оваа нема проблем уште утре да ги пикни Србија, Црна Гора и Македонија во ЕУ - Франција инвестира милијарди во Белградскиот аеродром. Но идејата за Босна и Албанија и греби по нервите.

Иначе Шкиперија од секогаш беше Англиски проект - а на ова за Европа и дреми путката, затоа прави така како што прави. Од таму и певачиците курветини шо дрпаат путки религиски на сцена, а ла Дудла Пипа. Франција не ја милува оваа идеја. А со оглед на тоа што мајчицата на Шкиперија Мегала, колонизаторската ројалти сила реши сама да се отпиши од Европа пошто цитирам - тие биле глобален играч а Европа е преситна за нив (во реалноста беа папет на Трамп и Русија во таа Брегзит игра, кутрите им љубоморат на Германците, а таквите ситни ликови се најлесни за манипулација) тогаш нема што да ги креираат тие политиките на нашиот континент. А гледајќи како Дула Пип твиташе ревносно про Палестина, крајот им е можеби и поблизу од тоа што си мислиме. Ние не треба да правиме ништо, само да чекаме, нивните карактерни црти ко народ ќе им го покажат местото побрзо од било кој - само треба да му скрват на некој покурназ од нив - а од курназ секогаш, пази СЕКОГАШ има покурназ.

Иначе чао бугарки и романки, вие и официјално не сте најголемите курви во Европа. Овие години занаетот по кој бевте убедливо најпознати, ви го преземаат Албанките, не за (ситни) пари ко вас, туку бетер - од мерак, онака прави курвишта, дали дека со векој им било забрането да се дупат?? има нешто.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.576
Поени од реакции
3.370
Кое понижување за мене ќе биде ако ми се обрати некој во стилот-Ти не си човек бе!Ти си хомосапиенс јеботе!

Последно уредено:
Член од
22 декември 2011
Мислења
2.367
Поени од реакции
5.503
Ќе биде ова тешка ноќ за заспивање. Направив злобна работа за која сега ме грижи совест. Мачето што го чувавме два-три месеца го пикнав во багаж и го пуштив во друго мало. Стариот уште не знае, само прашува кај е. :(

Во моја одбраната мачето беше ѕвер, 500 на сат и само влегуваше од глупост во глупост. Плус веќе имаме 12год стар мачор на кој му е скурчен животот и само сака да дреме, а ова не му дава.И веќе на сите ни беше веќе дојдено преку глава од него само никој немаше храброст да пресече. Ама денес мене некако ми прекипа, слушам само звук како на некој ајнцер да му паднал со милион чаши. Кога гледам се што беше на масата ова успеа да го бутне и да го скрши. Во истата секунда бутање во багаж и ставање крај.

Ама еве сега ме фати грижа на совест. Како ќе се снајде, ќе најде ли некој? До сега јадеше од тацна, а сега што ќе прави? Да не заврши под тркала како неговите браќа и сестри?
Прости ми маче, изиграв себично ама тоа беше единствено решение. Се надевам ќе бидеш диво уште многу години. :(

Член од
23 август 2010
Мислења
39.904
Поени од реакции
116.263
Идеш на одмор, уживаш 7 дена, кулијана со мислите надвор од се живо и диво, доаѓа моментот кога треба да си одиш, почнува да те мава некое депре, ама не она класичното него некој преддепресивен муд, па како полека се приближуваш накај граница така тој муд почнува да оди накај класично депре, стигаш на граница, сфаќаш дека ќе чекаш 1500 саати зашо цела Србија и пола Македонија се враќа од одмор па тоа приближување накај депре преминува во класична депресија зачинета со пот, жештина и нервоза, а откако ќе поминеш граница после 2000 саати забораваш дека требало да паднеш у депре откако ќе ја поминеш границата пошо веќе си го допрел тој стадиум со чекањето на истата и едноставно едвај чекаш да стигнеш дома, да чекаш 2 саати да се стопли вода во бојлерот, да се трпиш во тие 2 саати како мирисаш на мрша и откако ќе се избањаш да продолжиш да живееш мизерен живот како и останатите 358 денови во годината (со се празници).

Член од
17 ноември 2014
Мислења
201
Поени од реакции
244
Предмалку, неколку години од последната визита, бев со точак до хотел Десарет, јужно од Охрид кај Пештани. Искористив прилика да повторно го разгледам Пештани „во центар“ кај плажите. И ништо нема ново или посебно, освен што падна во очи дека во еден мал двор покрај главната улица се припреми за свадба, а луѓето во дворот изгледаа ... па да ти кажам, извонредно. Што се дотерани и убави, остај, туку очигледно дека тие млади луѓе би се нашле како дома во некои високи општествени кругови. Кога твоите очи се сретнат со нивните, во нивните препознаваш интелигенција.
Ќе дојдеш во искушение да помислиш дека овакви луѓе треба да дојдат на извршни функции, да се заведе ред.

...

Половина сат подоцна возев назад кон Охрид, и патем вршев ненамерна смотра на колона од стотици коли. Стотици коли стоеја во место.

Сообраќајка?

Сношти од невремето некое дрво паднало?

Полиција?, некој идиот зад волан?

Не. НЕ. НЕ.

...Оние свадбарине. Играа сред улицата, то ест патот. Играа ора на регионалниот пат Охрид - Св. Наум. ... во сообраќаен шпиц, еден од најголемите во годината. Така испланирале. Ги гледаат последиците околу себе, и не ги боли ништо.

А реков, да ги видиш, ќе си речеш овие се... луѓе да заведат ред.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom