Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Имам една познаничка фамилијарно е дпмне, член на УМС од мала, абе маме ебе секогаш кога ќе стане збор за комуњари, шипци, бугарски пасоши ама еве во овие две години ја немам видено нешто да сподели или да напише нешто на македонски јазик, секој ебан збор на социјалните мрежи е на англиски од статусиндо сториња, честититки за детето и славење на родендени исто само на англиски, името на детето ултра странско, германско до коска, Македонец не сака да види никаде, не па да помогне на некој Македонец ама битно како што кажав умс и дпмне до гроП. Феномен македонски е ова.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Драга Кајгана,
по не знам кој пат Sport Reality најавуваат “мега ултра шокантен“ попуст.
Претходно ги качуваат цените, па пречкртани па демек намалени а тоа уствари стандардната цена.
Добро бе, не ви е срам и жал така да го мафтате народот?

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.870
Поени од реакции
6.492
Сафрата ми е крената 500то и време е за еден рент пост, посветен на? домовината. Ќе требало да ги менуваме пасошите, пошто од Јануар или Фебруар (или кој воопшто ги чита или ги ебава) че ни биделе неважечки пасошите ако на нив пишувало ФИРОМ, а не Северна. Па ѕвонам таму прашувам, да на мојот пишува ФИРОМ аа.. да ама новиот че ти трај 10 години, бла бла бла.

Чисто.инкасирање.на.пари. од масата е ова. Нашата земја, повторно блеска во нејзиното право светло. Дури и оние кои си заминавме - уште не куртуливме од нејзе. Арам да им се и парите шо че ни ги земат за по брза постапка вадење на пасоши. Тие два дена шо че ги поминам таму за да врвам низ оваа грозна процедура, че ми бидат дефинитивно последните два шо сум ги поминал во таа 'земја'.

А тоа дека 10ет години че ни важел пасошот, таква мариовска пејо магла можат да му продаваат на некој друг. За некој месец че го сменат јазикот во бугарски, па државјанствата, па националноста, па пак че треба се на ново да се менува. До тогаш се надевам и официјално ќе држам швајцарски пасош в рака. Толку ми се гнаси од се она на што че помислам, а e во врска со таа македонска банана обид од земја. Обид од народ. Обид од парламент. Обид од пропадно достоинство и чест, се најгрозно собрано во нив, се она што не штима. Се она што е гадно и бедно во врска со човештвото. Корупција, крадење, грбање, крадење, грабање, крадење, крабање. Никогаш сити, никогаш доста. Каков народ - таква држава.

Што друго да очекуваш од були народ?

Нераскажана приказна за Тоше Проески: „Во Куманово го гаѓаа со јајца, една работа никогаш нема да им ја простам на Македонците“ – News 24 (newz24live.com)

Гревота човекот, ти им пееш, тие вака. И на славеј камен фрла некој? - за да го отпееш ова, прво треба да го изживееш. Зар не? И НЕ Е Европа крива. Не се криви ни Фонд Дер Лејенс, ни фамилијата Хохенцолерн. Ни Франции, ни Америки ни Русии. Народ колнет од сопствените луѓе? - од ова нема побетер, ова е наголемата клетва на овај свет. Уникатни сте по ова. Заслужено е се. Се.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.576
Поени од реакции
3.370
Ако не ми ги разбираш постовите на форумот провери да не имаш некој кабел повржано додека си бил во најдлабок сон и си постанал робот преку ноќ..:coffee:

Член од
22 август 2022
Мислења
748
Поени од реакции
2.148
После работа нема поубаво од тоа да си спремиш миризлива купка за нозе додека чекаш да се догрее бојлер, некој од смирувачкиве чаеви, спремна плејлиста и книга. Потоа групите од работа ги ставаш на нечујно на 8 саати и кулираш едноставно.

Додуша ми фали да си гледам филмови после работа, си имав убава рутина:(. Но, таму цел ден на екрани сум и не сакам телевизор или монитор да видам воопшто до викенд. Дури и печатени весници почнав да купувам.

Колку мали нешта може да ти дадат спокој.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.953
Поени од реакции
3.326
"Македонија е се што имаме"
Кога ќе го сфатат некои гастарбајтери, малиов исказ искажан од првиот предтседател на независна Македонија, тогаш ќе сакаат да се вратат во топлава земја, и ќе се вратат, зошто мајка Македонија има место и за оние што не ја сакаат топло ги дочекува.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.587
Поени од реакции
8.392
Nashava Makedonija se razbira deka toplo gi docekuva site shto se vrajcaat koga celo leto nadvor beshe ca. 40 stepeni :pos:
Ama koga ce svatish kakvi se ne zivotni vireat vo taa topla nasha makedonija ima da se smrznish samo od pomislata.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom