Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.169
Поени од реакции
27.812
Драга,

денес дознав многу интересна статистика која вика :
Скоро со секоја рака во животот што си се ракувал, некогаш држела кур.
Затоа обавезно треба да се мијат раце после ракување.

Ф

Флеш

Гостин
Чек чек .... Само да земам фото за Тиндер као гајстербајтер у Њемачка си поминувам .... Бев,не бев .... Расипан телефон ... Билдери .... ЈАН облак .... Горе на бачило на поле.

FB_IMG_1666042260892.jpg

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.783
Поени од реакции
9.714
Се јавува мајка ми кај еден автомеханичар за да праша дали има/мењава ламбички на предни светла, не крева, кога по кратко ете го се јавува, вика аха ќе средиме и кога вика еве сега ме запира полиција, ќе ме пишат сто евра што ми се јавивте, абе глуп еден, да беше толку совесен возач и да се пазеше од вакви работи воопшто немаше да се јавиш додека возиш, како беше таа од Куд Идијоти, глупост је неуништива.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.408
Поени од реакции
38.924
Кеј, кој ќе ми најде 3 тона пелети ќе го частам 50 евра. Било каде во Македонија, мој транспорт моја организација, само најди ги. :icon_lol:

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.386
Поени од реакции
3.400
Драга Кајгана,

Во овие студени ноќи, кога не се чувствувам баш најдобро се присетив на тебе, и еве ме, ти се враќам после 2 години.

Да знаеш дека не сум истата.
Тогаш бев многу жива, весела, енергична а сега се чувствувам ни помалку ни повеќе, оштетена.
Што сама од себе што од другите....
Некогаш како да не знам кај водам со животов, како да тапкам во место.
Како да ја изгубив силата, волјата, надежта. Како да се изгубив себе на 25 години.
Да знам, имав доста лош период и се изборив ама...пак не сум своја на своето.

Океј е барем знам дека се трудам да си се вратам. Барем оној дел што сакам да го имам пак.

Инаку, работам. Ова работно место повеќе ми одговара од тоа минатата година каде што психички веќе не се издржуваше, задоволна сум и мило ми е што ете ја имав таа сила да прешалтам од едно нешто на друго сосем различно.
Патем на план сум и мастер да запишам.

За љубов овој пат навистина не ми се зборува.
Ќе оставам за друг пат.

Многу ме интересира дали ги имам истите мислења и ставови од пред две години. Мислам дека не за повеќето работи и многу ќе се смеам кога ќе се читам.

па... накратко тоа е тоа, сега за сега.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Меѓународната конференција (најголема од сè што сум организирала до сега) заврши, моите обврски не завршија, следува прибирање на сметки, фактури, документи, па извештаи.
Минативе 5-6 дена додека траеше настанот, ме држеше адреналин, затоа денеска го отспав речиси цел ден.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Имам впечаток дека луѓево имаат сериозен проблем при комуницирање со околината.
И покрај целата технологија и можности, се почесто налетувам на ситуации каде нешто се заебува оти затаил минимум еден учесник во комуникацијата.

Денес имав прилика да се изгорам верувајќи дека сите се доволно одговорни да ги проследат информациите, па од љубопитност пребарав колку јазици постојат во светов. Интернетов вика дека во светот се говорат преку 7100 јазици :eek:

Од ова може да заклучам дека како вид не сакаме да се разбереме, напротив, бараме што е можно повеќе причини и методи за спротивното.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.016
Секогаш сум се прашувал и никогаш не сум пронашол одговор.

Зошто македонскиот народ секогаш мисли дека е "експерт" за проблеми низ други држави кои со нетрпение едвам чека да ги дебатира и "решава"?

Зошто македонскиот народ секогаш гледа во туѓите дворови, додека никогаш не сака да погледне и прифати што има во својот двор.

Интересен феномен.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.480
Поени од реакции
11.387
За мене поголема мотивација од успесите на другите не постои. Инстантно посакувам сега и одма да бидам барем за нијанса подобра и поуспешна од нив. И не знам дали е тоа проклетство или благослов , ама низ годините тоа ми стана најголем двигател кога се во прашање моите амбиции и лични успеси.

Kajgana Shop

На врв Bottom