Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
3 септември 2022
Мислења
134
Поени од реакции
361
Навистина не гледам како може предмет на заебанција да биде некој кој одбива да се храни преку колење на други живи суштества. Дали некој од вас заебантите има видено како изгледа колење на јагне, и дали наоѓате било што смешно во тоа?

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.484
Поени од реакции
3.670
Спомна братот јагниња одма на инста ми излезе

Едит: За тие што ги мрзи да отворат

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Синџир на исхрана, се учи уште во 4то одделение, за тие што многу ги фатило жал не е лошо да си повторат.

Во природата победува посилниот, истото важи милиони години, и ќе важи додека постои живот, прашање се само методите и средствата за примена на овој закон.

Дури и меѓусебно: во минатото оружјето/убивањето била примарна метода, денес ја убиваме конкуренцијата со секоја можна метода за да стигнеме до повеќе ресурси, и чат пат со војни ако не бива поинаку.

Во случајов животните задоцниле со еволуцијата и затоа ќе бидат храна. А ако не ви е јасно како сте кодирани генетски, погледнете што може да направи шимпанзо (патем неколку пати посилно од просечен човек).

Член од
3 септември 2022
Мислења
134
Поени од реакции
361
Емпатија спрема немоќни суштества кои НЕ МОРАШ да ги убиеш за да преживееш се учи многу пред 4то одделение. За тие што не знаат што е тоа, џабе ќе повторуваат било што. Концептот на синџирот на исхрана важи за оние кои не излегле од природата и влегле во општеството, односно оние кои немаат избор, па мораат да убијат за да преживеат.

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.956
Поени од реакции
25.493
Вчера си дојдов после четири години.
Си ја изгушкав мајка ми, се расплакав како мало дете, па ми донесоа мешана скара, ми направија салати СО ВКУС, се напив од сѐ по малку и си легнав на спалната кај мајка ми како некогаш кога бев дете. На телевизија одеше серијата "Опстанок", како некогаш...

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.196
Драга,

На Тикток кружат видеа како дечко прашува рандом луѓе низ Америка и Европа:
Дали сакате да ви дадам 1$ или да му дадам дупло на следниот?
И најчесто луѓето одбиваат, па на крај се собира сума од 80-тина долари.

Во коментари има многу што пишуваат како е убаво чувството да се знае дека следната особа ќе земе дупло од тоа што ви е понудено вам.

Замислувам ова да беше Македонија, дури и да не им требаше пари, ќе се испотепаа за 10 денари да земат, чисто од инат да не земе друг 20 ден.

Како беше она? Да му умре на козата комшијата?

И тоа е се што треба да знаеш за Македонскиот народ.

Ф

Флеш

Гостин
Запали болница ....14 мртви ... Одложено судењето....Ја не сум крив .... Ебате држава

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Ми се чини дека сите што станаа родители во последните 2-3 години на децата им дадоа или некои "модерни" футуристички имиња (Максимилијан, Леонарда, Робертино) или некои имиња извадени од 19-ти век (Волкашин, Петрунија, Алтана).

Добро бе, што им фали на секојдневни имиња како Дарко, Драгана, Маја, Кристијан...?

Kajgana Shop

На врв Bottom