Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.335
Поени од реакции
28.362
Драга,

и мене во последно време ми тргна мубаетот со едно девојче од Иран што го запознав пред 10 години во Турција. Ме викна да сме иделе заедно на одмор пак во Турција, поточно во Чешме. За чудо на сите севишни богови сеуште нејзините не ја продале иако со дури 29 години е сеуште немажена. Секако дека и не ни знаат дека сама ќе иде со рандом каур во Турција на одмор.

Кој ѓавол ме тераше да се објаснувам со Агда за мигранти од Блиски Исток.

IceColdCowboy

from Dallas, Texas
Член од
12 јуни 2022
Мислења
19
Поени од реакции
32

Али то је један дубоко несречан човијек који живи на тој дроги а то су тапшања из манипулисане руље..аплаузи из манипулисане руље. То ти је кад доџеш у дом за ретардирану децу и ти нешто кажеш и они ти аплаудирају.
Дали че кристијано роналдо да добије комплимент од Вукојице Сандича? Од Ѓока Копривица? Од Милорад Миљаниќа? Од Коста Плакавиќа? Од неког паметног човека. А не да добије аплауз од изманипулисане руље које 3 чуке нема од животу, разумеш? Шутнуо лопту, дао маказице... пффф

Член од
8 јануари 2022
Мислења
143
Поени од реакции
434
Кој кур е поентата на социјалните мрежи? Па и на форумов, да ти ебам и потреба за внимание и се да ти ебам, не навлекоа, зависници не направија, а од што? Од една голема глупост.

Член од
15 април 2019
Мислења
1.116
Поени од реакции
1.575
draga kajgana
izgleda ke treba da castam :D

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.860
Поени од реакции
6.471
Кога ќе ми кажат дека во тоталитарна (да трепти ова) Швајцарија сме немале жени со цицки, и сме требало да ги бараме во Венецуела или Боливија. Јас ќе посакам и на таквите да им се оствари сонот и да си се родат таму некаде, во некој нареден живот. Да видат слобода.
За мене, не фала. Ќе си се држам до русокосите.

Само што се вратив од пливање во Фрајбад, една ариевка беше тетовирана на десниот газен образ. Легна да се сонча во непосредна близина, сирена на Одисеј, сонце златно, добро е што носев наочари и имав книга в раце за да го скријам кроткото кликотење во мене.

Член од
8 јануари 2022
Мислења
143
Поени од реакции
434
Си доаѓам од работа, туш, кафе во дневна, на арена снимка од баскет помеѓу Барса и Реал (поима немам од кога) и кога оп приметувам цицките ми пораснале, сака некоја да си ги споредиме? Чисто поради истражни намери.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Сватив дека оние од темана Бугарско државјанство и како до него испаднаа најпаметни на форумов.Не трошат време си бркаат работа и инвестираат во својата идина.Ние можиме колку сакаме да ги критикуваме.Дечките сватиле дека -За Идеале гину будале!:toe:

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Дарувањето крв претставува многу повеќе од одраз на високи етички, хумани и морални вредности.
Дарувај крв, спаси живот!
blood-donation.jpg
Поклон до земја на сите редовни и потенцијални крводарители.

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Секоја чест за дарителите на крв, ама да не ги заборавиме и дарителите на сперма.
Дарувај сперма, создади живот!

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.123
Поени од реакции
37.617
Мене минатиот месец за прв пат ме вратија - до 10.07 не смеам да дарувам. Инаку денешниов ден веќе неколку години традиционално го поминувам на Трансфузиологија. Годинава морам да го поместам летното дарување на 11.07. :P

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.724
Поени од реакции
35.526
Кајганке,

Дарувам крв од моја 18-та година. Во јули ќе имам јубилејно дарување на крв. Чувството после секое дарување на крв не се опишува со зборови, тоа само се доживува. Се запишав и во регистарот на Институтот за имунологија за дарување на коскена срцевина.
Секој кој што може да дарува крв, треба да го стори тоа, не утре, туку веднаш. Затоа што крводарителите се херои, кои преку својата драгоцена течност, можат да спасат нечиј живот.
Неопходно е да се зголеми колективната и индивидуалната свест за неопходноста од безбедна крв и крвните продукти.
Од една страна спасувате нечиј живот, а од друга страна го подобрувате вашето здравје.
Бидете хумани, дарувајте крв.

Kajgana Shop

На врв Bottom