Драга Кајгана (виртуелен дневник)

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Која иронија.
Наоѓам мајстор за бела техника, му вртам сабајлево, договараме да ми се јави после 11 за да прецизираме точно време за да дојде денес. Океј.

Мобилниот на маса, во 14 часот ми стига СМС за пропуштен повик од мајсторот. Јбг кикснала мрежата на кратко.
Му вртам, истиот ме одбива, му вртам пак после 20тина минути и гледам дека ме ставил на блок.
Неговото "височество" се навредило што претплатникот не бил достапен поради 2 минути пад на мрежата.

Па не си единствен бе друже, како тебе ги има еден тон. Таква стока и без пари да сака да ми поправа нешто, не го пуштам прагот да ми го пречекори. Ете, веќе договорен ми е друг мајстор за утре.
Која мизерија, кое дно стана граџанството во нашата ни земја.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.816
Поени од реакции
21.445
Драа

У нашу маалу има ластовичка голема како орел.И мачке се плашиф од њума. :icon_mrgr:
Толко е голема што зимуска не мигрира на југ.Сигурно до Венеру лети haha

Член од
4 август 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
3.302
@TrendS
Сега и сиромавиот има его а тоа е знак дека сме отидени у курац красан (што би рекол Марчело)
Близок роднина решил да прави добро дело и секој ден му купувал сендвич на некој човек што проси на улица...И така секој Божји ден му носел сендвичи тазе купени од сендвичара и на овој(што проси) толку му прешло во навика и го очекувал секој ден да помине за на крај не да каже фала(мада тоа не му било целта на мојот роднина) него барал и да му даде и најлон кеса(за понети) пошто очигледно дека не бил гладен...и после тој чин роднинава заебал више,не му купувал го искулирал и го вратил на фабричко подесување...

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.051
Поени од реакции
24.875
На семафорот на Рекорд, оној што е од страната на плоштадот, некој/а го обвиткал/а столбот на самиот семафор со плетиво во кое е вплетен и зборот Скопје. Колку и да е ултрахипстерски ваквиот гест, мене ми го направи денот. Требаат повеќе вакви луѓе во светот.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Замисли, почнува натпреварот бугарија-МАКЕДОНИЈА.
И наеднаш место стандард коментатори, ги даваат оние што ја коментираат тепачката во #Прилеп од пред ден-два.

"Не се нормални чоек, овие триста глупости можа да напра" - во кадар македонска репрезентација

"Да му ибам пичката мајчина..." - во кадар францускиот судија

"Го прснаја, на земи легна" - во кадар рандом бугарин со некој број на грб

"Жена, се можи да напрај жена брат" - во кадар македонска навивачка

"Викса брат, овие не се тепаат за жена брат, овие се тепаат дека се бацина, како да ти кажам" - рандом кадар од натпреварот, ја бркаат топката, то пустињето бега ко кениец на олимпијада

"Леле триста глупости можи да напра" - во кадар Џани се држи за таквото ко да полива тутун во Црнилиште

"Седи мори глупа" - коментаторот на коментаторката

"Чоек има едно дете на земја, греота е" - во кадар бугарин со некоја бројка на грбот, се тркала ко Нејмар татко да му е, сака да изнуди пенал

Член од
23 јули 2019
Мислења
406
Поени од реакции
2.760

Да ти е страв да излезеш во дискотека... Која багра од народ бреј... човек да не знае што е поарно, да си игнорантен на овие работи и воопшто да не се замараш и да уживаш (и ризикуваш), или да ги читаш секојдневно па да не сакаш да мрднеш од дома (и да останеш читав)..

Не дека јас сум по дискотекиве, ама барем отсега ќе имам изговор што држи вода

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.816
Поени од реакции
21.445
Драа

Треа да се воведе ноф предмет у школу.
"Какоф човек НЕ треба да бидете".
И на прву странуцу одма да се наброиф примери: Византиски,бијонс,вруќа,Шекспир,Костиќ.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.356
Поени од реакции
38.611
Знам дека имаш бебе, али немора секој ден по 4ипол саати да му правиш ООО-о-ОО-о-ОО гучи гучи гучи гучи.

Месец ипол е, поглупо е од тебе. Џабе завиваш ко вол ти ебам магарето.

А и голем курац у газ за газдата шо не ми даде да бушам да ставам клима, зградата била "енергетски ефикасна". :гик::unsure: Звучната изолација е ко албански курварлк, соби одделечни со чаршафи наречени ѕидови.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.180
Поени од реакции
10.157
Колку треба да си болесник и да висиш 24 часа на форумов, да даваш ретардирани мислења за некои членови на кои можеш само да им позавидиш, да оставиш млада жена со бебе дома, наместо да гледаш како детете расте и се менува, да помогне нешто......ќе дојде денот кога Парва селското маже кое се прави голем умник, нема да го познае своето првороденче.
Страшна работа ..е вакви мажи не заслужуваат да имаат ниту деца ниту жена....:tapp:

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.437
Поени од реакции
13.541
Викаш прво треба да ги израсне децата, да остане сам дома и од досада да пишува на форумот?
Како тоа се остава млада жена и дете дома? Го замислувам парва не се прибира по цели ноќи, талка низ Куманово да фати интернет и да пише на форумот, стварно е тешко да имаш таков маж. Си иде после два дена дома, детето запишало магистарска, жена му се омажила пак.. Абе не е лесно, децата преку ноќ стануваат непрепознатливи.

Kajgana Shop

На врв Bottom