Драга Кајгана (виртуелен дневник)

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Спремни за новото драстично поскапување на храната од 1ви јуни!?
Изгледа ДА, штама, никој не ни спомнува. Никаде, никој ниту збор. Како нешто нормално. Супер.
Значи сите спремни.

И онака ден за ден, недела за недела опааа лебчето +4 денари, ова +10, она +7, она +15 и така периодов се си одеше нагоре па никому ништо.
Абре богат народ сме ние.

Ајде сега пак малце да се размрда народ од утре по маркетиве, бидејќи од 1ви официјално престануваат да важат "антикризните мерки".
НЕМА нула данок на лебот, брашното и зејтинот
НЕМА ограничена маржа на млекото, јајцата, месото, сувомеснатото итн
НЕМА бесцарински увоз на суровини за сувемеснато

Следно е струјата да оди повторно нагоре (и ќе оди), итн, итн, итн.
Горивото урива рекорди.
Екстра!
Значи дефиниција: да се има за сува корка лебче, ракија и пари за ливче во кладилница =МАКЕДОНИЈА

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.819
Поени од реакции
21.446
Иронија е да си атеист, а да живиш у Сфети Николе.
Тамо е најепик име на село, Ерџелија
Там су најгадни цајкани собраќајци.Кидаф сс казне на афтопут за Штип.А од Штип е наш едини екстратерестриал,Мики Ли.

Не збору за град колко е среден,тој е до лопофску локалну самоуправу.
Не збору за музику.
За људи збору,културу,ментали #тет.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2013
Мислења
2.396
Поени од реакции
5.779
Денот кога светот ни сврте грб...29ти мај 1453 еден од најтешките моменти во историјата на христијанството.
Се надевам легендата за Константин Драгаш кога тогаш ќе се исполни и ќе ни дојде кога ќе биде најпотребен.

1454_год._Софија_._Константинополь.jpg

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.440
Поени од реакции
13.547
appreciation post

Неколку дена, скоро целодневно ја слушам тракава додека вршам работа на лаптоп, додека мијам садови, додека вежбам.

какво ремек дело..
Најдобрата музика иде со најдобриот филм, нормално.
:cuc:
:anco:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Наследник на Источното Римско Царство може да биде само Македонец (Влаин), Грк, Илир (Црногорец или Далматинец). И толку. Не некој далечен азиски ентитет. Пункт.
Ни по култура. Ни по обичаи. Ни по физиономија. Ни по интелект. Ни по мисловна бранова линија. Ниту по животни идеали поврзани со нас.

Константин Миладинов ја напишал Т'га за Југ, во Москва.
На Орловски крила сакал да си летне. Кизне колку му било...'убаво'...таму. Последните обиди од грозен Варвар да стори Човек. Да едуцира. Голгота.

Фала богу мојот потенцијал јас го трошам на Хонда под и над Алпите. А не во невозможни мисии и уморни приказни, скинати страници. Макар бил и последниот од својот горе-долу истребен Сој.

Последно уредено:
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Имав привилегија да растам со песните на Балашевиќ. Татко ми е огромен фан па ги имаме дома скоро сите негови касети.

Омилен албум ми е "Три послератна друга". Го слушам од мои 10-11 години и ги знам сите песни напамет. Една од најсимпатичните песни отсекогаш ми била "Сапутник". Тие што го пратат Џоле сигурно ја знаат, инаку не е многу позната.

Епа друштво, синоќа дојде и тој ден да ја одживеам песната. 15 години од матура, 15 година у ветар послатих... Сигурен знак дека веќе длабоко сум влезен во светот на возрасните и нема многу простор за зафрканција.

Добри џаци су добро, некои не многу сменети на карактер од пред 15 години. Веројатно и јас не сум. Исто како на Џоле и мене "досадне прославе ми доџу као казна" и се мислев дали да одам ама сега ми е многу мило што се појавив. Не ради некоја пегава туку ради тоа што знам дека се' помалку ќе има вакви собиранки и ваквите моменти ќе се паметат. Живи и здрави до 20-ката...

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Власите си имаат една мана - колнат. Кога ќе сe огорчат. Проески во интервјуто со Весна, ноќта пред да умри (бајди е огорчен таму, нешто се случувало приватно, за да паднат толку тешки зборови во тие 40ет минути.) вели дека требало да и ја преведи Влашката Химна на Бејби. Цела била Клетви.

Една професорка на Факс (бајди шетана по светот), со држено часови на Софија Антиполис во Ница, (најголем Универзитет во Франција) и Атланта, знаеше да кажи - прави што ќе правиш, само Бог нека те чува од Еврејска Клетва. Кој невин страдал, тој колни!
Јас еднаш и дофрлив од Амфитеатар, од Влашка треба да те чува 3 пати повеќе. Се замисли.
#Клетници.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
^ fun fact познавам една бугарка иселена до Крушево само за да се омажи со Влаин (кизне на кој посредник за пасош од форумов му дава рапорт). Пукнаја за Македонски кур.
Нема да ве биде. Поздрав.

Тоа не значе дека мене че ме биде (доцна е и за мене), ама баш ВАС нема да ве биде.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Кајги,

Византиецот е хохшатплер. Една реченица му требаше да се издаде. Вика: "Фала богу мојот потенцијал јас го трошам на Хонда под и над Алпите".

Кај се видело власите да трошат.

И ондак то.

Kajgana Shop

На врв Bottom