Драга Кајгана (виртуелен дневник)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.816
Поени од реакции
21.444
Драа

Овија што стављаф ботокс на уста, сакаф да поеф две песме у исто време или нешто друго слично сс отварање уста и број два?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.168
Поени од реакции
10.156
ДК
Колку шуплив у мозок треба да биде некој, за да листа стари мои мислења од пред неколку месеци, за да стави едно тажно смајли :rolleyes:..
Штета што сеуште не му текнало на некој да измисли како да се пополни таа празнина у мозокот.
Тоа е, глупиот ќе си остане глуп :toe:..баш ги жалам што се родиле такви.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
3.302
Драгааа...
1.Како ми се кења кога ќе слушнам на вести-овој упати порака оној упати порака,ја разбравме пораката etc...Да ви се серам у пораките кои си ги упатувате едни на други,обичниот човек нема никаква корист од нив и можете слободно со "лагани" чекори да одфакате више на тоа поле,не сте интересни а не ме ни хипнотизирате у краен случај...

2.Институтот Тависток крајно време е да го апдејтира програмот и шемата по која работи пошто очигледно е дека пука по сите страни и пробиен е ко курва амстердамска...:coffee:

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.762
Поени од реакции
36.679
Драга,

Денес не престана да врне. :(

Ајде, утре е нов ден, треба само да се дочека изгрејсонцето.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Кеј,

скоро правам година дена од мојата преселба во Германија. За 10 месеци, ми се случија 10 децении. Претходно 27 години живот, како 2 месеци, од тие 2 месеци го извлеков најдоброто. Имаше мои постови овде, кон мојата нова домовина, критични и тешки. Посебно кога ја споредувам со Северна Америка. Понуди од Швајц, ласкави како флерт со кафенокоса во пурпурна свила, само тоа.
Но оваа недела рефлектирам година дена зад себе, и сум, одушевен...признавам, и по малку вљубен.
Најмногу од се, сум неизмерно благодарен. Ме прифатија како син, уште од првиот ден - со катастрофален гермнски. Беше последната недела на ланскиот Јуни, во средина составена од 98% германци и неколку странци.

Прв пат во животот, никој не ме мразел. Во Македонија, кога и да рефлектирам, секогаш имаше голгота од булинг зад мене. Гревот мој беше, тоа што наследив добар дел од физиономијата на мајками. Господ грешел кога не создавал нас двајца. Ние бевме виновни! Денес напрскав Гучи Гилти на мене. Засекогаш сум виновен. Превземам одговорност. Не, навистина, комплетно и ни најмалку цинично или саркастично.

Германците немаат причина да ме мразат. Далеку поатрактивни од мене - и од физички и од метафизички аспект. Тоа ме опушта, прв пат погледот (а богами и прстот) не се впрени кон мене. Нема збор, ниту начин, со кој што можам да ја искажам мојата благодарност. Можеби причината зошто останувам на форумов е таа што, не сакам да заборавам низ што сум врвел. Знам дека вие можете да ми го дадете истиот третман. Еднаш едни батки од 8мо одделение, пред сала Македонија, кај ОУ Рампо Левката, ме турнаа од рид на Могилата, потоа слегоа и ми го наполнија грбот со снег. Јас бев 4то одделение, тројца против 1.
На моите нови сонародници, им посакувам Господ да ги награди уште повеќе, комплетно да ги воздигни. Незнам, што е максимален потенцијал? Да населат нови планети, да живеат во згради од цигли од дијамант. Зданија уште помонструозни (во димензии) од нивните камени Катедрали?
Да се уште попаметни и повоздржани, од тоа што веќе се. Грациозни како лебеди.

Во животот видов злоба, но не сум патетичен. Злоба виделе многу луѓе, некои далеку повеќе од мене. Видов и добрина. Благодарен сум и за двете. Без горчина.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.495
ДК

Најголемите добавувачи на оружје во светот се УСА, Русија, Кина, Велика Британија и Франција.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.556
Поени од реакции
26.305
Драга,

вечерва на виноскоп ја видов @Corvus. Многу беше расположена. Се надевам дека супер си помина на Фиц од од Студени Нозе и на Суперхикс. Предпоставувам дека испи исто вино колку јас што испив.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Единствениот овде што е досаден е Ставро од Би-тола. Дуд, не си ги троши годините, најди си живот вреден за љубов а не за омраза. Кажи ми фала подоцна.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.129
Скролаш по фејсбук од досада и ти излегува ова подолу.
Сериозно некој нормален и ментално здрав човек смислил дека дотичнава лигуша и продадена душа може да одржи говор и притоа да каже нешто паметно?

На Тедекс говори држат паметни луѓе, говорници и мотиватори, луѓе што успеале од речиси ништо да направат нешто и да станат некој и нешто во светски рамки. Кај нас ќе говори личност што ја 'заборави' државната химна, што неколку пати се шеткаше на државна цицка, што е к*р фактор во државава и во позитивен контекст може да се спомене само кога се коментира календарот на Пелистерка во кој си ги покажа дојките.

Блазе си им на тие што избегаа од државава...

Screenshot_20220506-204253_Facebook.jpg

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.522
Поени од реакции
37.361
Кајг,
мене ми се иде на концертот на „Дип Парпл“ (Deep Purple), се сеќавам кога прв пат ги притиснав прстите на жицата од гитарата беа нивните ноти на „Smoke on the water“, Jaн Гилан, Јан Пајс, Роџер Гловер, Стив Морсе, Дон Ери,

...jебига безвременска група со безвременски песни,

... нивна посета и одржување на концерт во Скопје е атракција за самата Македонија, да се дружиме на 28 мај (сабота) 2022 година, Стадион на АРМ,

ајде кајганџии организирајте групна посета на настанот, со едно големо жолто знаме каде ќе пишува „Кајгана форум лов ју“ и ќе го мавкаме на концертот! :roker:

Последно уредено:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Willkommen in dem Club.

#НиеДецатаНаБонапарта!!!

Палави, дрски, златнокоси, кафенокоси, кренати, арогантни, нос во облаци.
Од кое соѕвездие и да не гледаат Наполеон со Александар, сигурен сум дека кај нас не би смениле ни едно нешто од набројаните. :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom