Драга Кајгана (виртуелен дневник)

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Кое достигнување на северна.
Испраќа госпожа да ја претставува вукојебинава во Торино, каде што воспитаната дама лефтерно го фрла државното знаме на Република Македонија на земја, како небитно парче, како некоја искината марама забодена на копје. Браво за Андреа!

Андреа со самиот чин покажува колку ја сака и почитува државата која ја претставува. Знамето е свето за една држава, така да по ова скандалозно однесување, еве на пример на X место да беше претставник на САД, по овој чин веќе ќе беше позади решетки.
Напред северна, навистина гази во секој поглед. Дно под дното.
И сега ќе има некое извини, ама јас...
Секако без последици.
Е тоа е моментот, до кога самите ќе си ја газиме сопствената држава, до кога ќе си ја понижуваме сопствената држава. Која мизерија.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.136
Поени од реакции
25.669
По мене срамни се диспропорционалните реакции на медиумите а посебно јавноста од една страна за некоја пилиштарка која го фрлила знамето кое и така е дизајнирано од транзициониот апаш, антимакедонист и гомнар мирослав грчев и нема никаква нишка со Македонија, со од друга страна споменикот на учк во Слупчане кое е директно серење на загинатите во Вејце, Карпалак и останатите живи и неживи бранители од 2001-ва, како и фактот дека (најверојатно) ќе нема никаква комеморација или слично за загинатите полицајци во Диво Насеље кое се случи на денешен ден. Ама па тоа сум само јас.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.244
Поени од реакции
28.044
Драга,

дали да го побарам Костич, Трент Александар, Шериф Тираспол, ватевер кој ник нејм да го има сега... да идеме заедно на Боб Марли деј уз песнава ?

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.910
Поени од реакции
40.834
Драга Кајгана,

Сега гледам објава од некоја туристичка агенција која организира посета на Острошки манастир, а во коментари тетки изнапишале AMIN.

Ќе живее овој народ уште долго време...

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.718
Поени од реакции
35.491
Кајганке :love:

Ги знаеш оние отров луѓе што знаат се за тебе, подобро од тебе самиот?
Оние што редовно стојат на прозорец, кој дојде, како дојде, со што дојде, зошто дојде. Оние што од влакно ќе исплетат цела приказна, онака како што им одговара. Оние што им кажала на тетка му, комшивката, првата братучетка од сестра и. Оние кои не си го гледаат сопствениот двор, туку се фокусирани на останатите.

Истите тие луѓе ми доаѓа да ги прашам „Како сум“, сигурна сум дека ќе знаат. :свиркам:

Kajgana Shop

На врв Bottom