Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ф

Флеш

Гостин
Општо македонско правило е ....

Ако у оглас стои дека нудат до 25.000 ,тогаш е минимална плата.

Ако у оглас стои дека даваат плата над 25.000 денари,тогаш е просек 22.000 денари .

Имаат попуст на платата од 30 посто намаление, распродажба по просек како и увек.

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Ништо не ме враќа во 90тите како настапот на Силви Бенд пред соборна за Бадник и гитара-синтисајзерот.

Џ

Џонтра Волта

Гостин

-Сид Барет, во чија чест Роџер Вотерс и Дејвид Гилмур го напишаа и отсвиреа ова култно ремек дело. Основач и прва гитара на легендарните Пинк Флојд. Поради сериозни проблеми со дрога и психичко растројство е тргнат од бендот а на негово место е донесен господинот Гилмур, останатото е историја.

-Руан Аткинсон или во јавноста познат како Мистер Бин, англиски актер и милијардер. Слушај го Рики како ја поништи глупата 'игра' на колешка му.

-Малколм Јанг, заедно со брат му Ангес основач и до својата смрт член и гитарист на австралискиот хард рок бенд AC/DC.

-Алекс Тарнер, фронтмен на Арктик Манкис, основач и нивна прва гитара. Фраер.

-Ирина Шајк, прекрасната русинка, бивша девојка на педерчето К.Роналдо, мајка на децата на Бредли Купер.

-Еди Редмејн, актер, оскаровец, познат по улогата на Стивен Хокинг во филмот за Стивен Хокинг.

Изнапишав небитни информации и се надевам постот нема да ја изгуби поентата.

Сакав да ве прашам дали знаете што имаат заедничко Хемфри Богарт и татко ми?
Сеа ќе ви кажам.
На денешен ден во различен период од 20иот век, тие двајца го прославувале раѓањето на нивните синови.

Среќен роденден на ликот кој се крие под името Джонтра Вохохолта. Среќен роденден и на погоре споменатите ликови со една нумера од уште еден славеник, Енис Беслагиќ, босански актер и пејач најверојатно.

Среќен Бадник, имајте убаво попладне и пријатен ручек, напијте се вино и не замарајте каде се паднала паричката пошто секако не не интересира повеќето.

Среќен Божиќ,

ве сака Џонтра.
Лани коа го пишував ова бев на работа и дремев у тоа едно кенче кајшто пушиме цигари и се усмрдуваме на пепељара. Со нетрпение ја очекував утакмицата на Интер против Сампдорија тоа попладне каде со победа ќе бевме многу мирни и вечерта лагано ќе го следевме натпреварот Милан-Јувентус каде било каков исход ќе ни идеше у корист. Ако тепаше Милан ќе останевме втори ама со 12 бода предност пред Јувентус, ако тепаа вториве ние ќе испадневме на прво место.

Читај божиќен сума-сумарум од Бадникот претходниот ден.

4 месеци подоцна сум се потсетил на истото мислење но овојпат во поинакво расположение
Следниот викенд играме против истата Самдорија, сега ја пречекуваме како ШАМПИОНИ НА ИТАЛИЈА.

Вчера беше Велигден. Од Бадник до Велигден тотален преокрет на настаните и емоциите.

ИНТЕР Е ШАМПИОН НА ИТАЛИЈА!!!!!

Лажам. Највеќе мерак ми е за мене лично. Цела младост ми пројде у мртва бантер ера. 17 години имав последен пат коа бевме шампиони. Сеа иам 28 и ме боли кур, ШАМПИОН НА ИТАЛИЈА СУМ. Така може да ме викате од сега.
Тоталирам, прејако ми е, нирвана иам. Каки курац нирвана иам само Ганс ен роузес неам hhhhh.
Скратено е ова мислење пошто иам упатено честитки до буквално сите ликови у клубот.

Сампдорија - излив на мозок.
Сампдорија - шампион на Италија.

Периодов сум на одмор и времето го користам за максимално џаболебарење наречено гледање филмови и дремење по цела ноќ и спиење преку цел ден. За денес го навив алармот у 11:22 пошто од 12:30 е закажана утакмицата Болоња-Интер, прва у оваа година откако претходната ја завршивме со победа и на првото место. Тука уште еднаш се потсетивме на бадниковиот хорор од почетокот на годината
Се глеаме на Бадник, сабајле да одиме на Коледе кај магот Синиша.
Да се потсетиме каков ќотек изедовме лани од Сампдорија на истиот ден
Роденден ми беше, прва смена на работа. Блам ми даде Интер.

Дојдов дома крвав у очите со вена на чело, изедов 18 сарми и се затворив у соба.
Имаше најави уште од вчерашниот ден дека можно е да не се игра пошто Болоња е пуна коронче ама федерацијата не им ја одложува. Сепак станувам, се расонувам, пуштам тв, се вклучуваат во пренос...... Сампдорија-Каљари. Интер нема да игра.

Пак таа Сампдорија денес. :D

Се наоѓаат податоци дека и Шерлок Холмс е роден на денешен ден. Покрај Исус и целата екипа од првиот цитат.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.170
Поени од реакции
13.443
Пред некој ден слушнав коментар во муабет од типот “Тој отиде таму, таа ваму, па нема сигурно двајца дома да кршиме лепче“, во муабет зошто запрела традицијата на кршење. Еве ние дома, сега ќе биде 23та година како кршиме лепче 2ца и ништо не ни фали. Тоа е кога желбата и сплотеноста е посилна од сите изговори. А и кохезијата на семејството не зависи од бројноста на членови која останала во него. Има семејства по 5,6 члена што постојано се навредуваат, не се почитуваат, ама за Бадник битно лепче се крши, паричката ќе се објави каде се паднала. Не е тоа поентата, не ве учи верата секој ден да сте стока, само на Бадник да ручате заедно и парички да барате, ниту пак се ќе ви биде простено што сте правеле цела година само ако за Бадник ручате заедно. Сакајте и почитувајте си ги најблиските, независно колку се на број, бидете секој ден кога можете заедно со нив на ручек, а не само за Бадник. За бројка денес ве има утре ве нема, ништо таа не треба да значи, ниту треба да влијае на вашите постапки и традиции.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Бадник и Божиќ нема да се тоа што се без традиционалните честитки што вртат цел ден на локалните телевизии. Градската библиотека ви честита празници пригодно со Мараја Кери, после тоа лимар Столе честита со "Туѓа си бескрајно", па општина Зрновци со "Земјо македонска".

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Не ме интересира посебно многу фамата со АО и Ѓоковиќ, ама ме нервира што е само втор ден, а веќе српските медиуми го отекуваат со тоа дека пак србите се најобесправен, најнапатен, најизмачуван народ во историјата на светот, а нашиве медуми со лошо преведените статии од информер и курир.рс ја пумпаат истата приказна за нашиве луѓе кои срдечно се придружуваат кон страдањето на Новак и српската нација.

Нема посрбизиран народ од нас дефинитивно.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Драга кајгана...жите се што по ѓаволите бараат Кубанци да влезат во нашево бедно земјиче...
Ама ај тоа...како поѓаволите и индијци и кубанци поминалие четвртина планате за да стигнат во оваа кочина...

D

dobramuzika

Гостин
да, не е тоа тоа, ама почнав the old geezers и invincible да ги читам на лаптоп и одлично ми оди, отсега само дилан дог редовна серија и рандом графичка новела да испоштувам ќе купувам, секако платите не ни се доволно високи за да испратиме се, а вака на нет имаш мал милион работи за читање за кои да ги купиш треба да потрошиш цело богатство.

Kajgana Shop

На врв Bottom