Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.933
Две работи вчера не ме оставија на раат да спијам. Зошто генералот во Don’t look up им наплати за водата и грицките и што подарок доби SkimSkam за secret Santa од колегата стипса.

Член од
16 декември 2021
Мислења
478
Поени од реакции
1.014
@Tyrael, @Tyrael, @Tyrael

Не разбирав што е работата со ликов и зошто нон стоп го прозиваат. Потоа сфатив дека тој всушност по цел ден седи на форумот, ги чита сите постови и става реакции. Како некое суштество кое нема реалност и живот настрана од форумот, и чија егзистенција зависи од тоа да става смајлиња на постовите.

Многу тажно во суштина. Онака баш тажно.

Сериозно, ако некој го познава IRL нека му помогне. Дури и ако тој мисли дека трола, многу е загрижувачки.

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Купува куче и во рок од 24 саата станува веган, му/и смета огномет, става храна за мачки пред влез, од кафана им вика месото што останало да не го фрлаат за кучето ќе се нашло (он/а секако само на туршија и салати е), ги лајкнува сите кучкарки на фб и шерува “да помогнеме да се најде Арон “ постови. Страшна работа едно куче колку може да смени човек.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.905
Поради убаво време последниве дена моето расположение и продуктивност е променета за 102,5%...желба ми е да потрае ваквото време барем уште пола месец, но нема знам тоа.

Многу убава песна

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.642
Поени од реакции
88.331
Сега кога е актуелно релито Дакар, неможам а да не се сетам на легендарниот русин Владимир Чагин и неговиот Камаз која секоја година се шеташе низ пустините без конкуренција :cool:...на дневниот преглед на А1 од 30 минутна емисија за камионите одвојуваа само 30 секунди дека немаше што многу да се збори, се знаеше кој беше закован на првото место.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
ДК,

стигнав до 10.000-ката, секако сакам да ти ја посветам на тебе. :love:

Дојдов пред 8-9 години, навлечен од мирисот на Религија и Литература и натпреварот на знаења, а денес тие мислења се само една бледа трага од златната ера на форумов. Сега воочувам постепено будење во Литература, што ми го исполнува срцето.

Во меѓувреме ги проширив своите хоризонти и на други подфоруми, на теми кои дотогаш никогаш не ми биле предмет на интерес, секојдневно ги читам подемите и падовите на овие со волја да ги споделат со сите нас, интересните животни искуства, среќните и тажните мигови, сеќавања и спомени. Мислам дека развив е пријателски однос со дел од широкото членство, дури и дадов ветување дека ќе се појавам на некоја собиранка!

Годинава ми започна одлично, во друштвена и семејна атмосфера. Патем и ова е мојот омилен период од годината каде можам повеќе време да посветам на активностите кои ме исполнуваат, а вообичаено се ставени во заден план поради професионалните обврски. Тајната лежи во колективниот одмор. :noze:

Голема благодарност до сите оние кои ме дружеа сиве овие години, кои ми препорачува книги и филмови и кои ме смееа до солзи. И оние кои ме провоцираа и пецкаа и ме тераа да размислувам надвор од кутијата. Со форумов и пораснав и созрев.

Форумот, како концепт, е прекрасно место за размена на мислења, ставови и искуства. Прекрасно место за запознавање на личности, карактери, па и луѓе. Прекрасно место, анонимно, за барање решенија за излез од животните лавиринти. Независно каков си, кој си и од каде си, за тебе има место во заедницата. Има од сѐ и за секого по нешто. Како што рече еден форумџија: форумов е Македонија во мало.

Да сте ми живи, здрави, среќни и весели сите. :love:

Член од
13 април 2021
Мислења
3.496
Поени од реакции
11.426
Среќна Нова Година драги и помалку драги форумџии. Можеби малку доцнам, но е искрено и од срце!
Ви посакувам многу здравје и прекрасно поминати мигови со вашите најблиски. Искористете ја секоја секунда од своето време за да креирате спомени со луѓето кои ги сакате и почитувате, затоа што на крајот од денот, спомените се она што ви изнудува насмевка на лицето и ви ја грее душата. Секоја замислена цел да биде ваша лесна реализација. Оној што сака да се вработи, лесно да си најде работа, оној што сака девојка, посакувам да ја запознае најчистата и најискрената форма на љубовта, оној што сака да го прошета светот, му посакувам многу поминати километри. Но најважно од сè ви посакувам постојано да креирате нови желби и да се стремите кон нивно остварување. Сонувајте со отворени очи и живејте го животот со полни бели дробови. :love:

Воедно ја користам приликата да се извинам ако некаде сум била груба и неправедна кон некого. Немам лоши намери :).

И слушајте музика!

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.701
Поени од реакции
14.506
Место да учам си вртам низ Letterboxd, гледам македонски филмови и нивни оценки. Го отворив вториот наш најубав филм, "Тетовирање".
Земав да читам коментари и гледам - 1641291877156.png .
Добро се изнасмеав.. А сега да земам да учам, уште малку остана.

Kajgana Shop

На врв Bottom