Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.447
Поени од реакции
7.727
Сега за да се спаси сезоната Конте глупакот мора да оди на 2 победи и да игра во најјак состав... Го видам ли Гаљардињо во први 11, гасам телевизор...

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Што убаво ќе им дојдеше една победа денес. И за самодоверба и за бодовите, кои ќе им бидат многу потребни во следните неколку тешки недели.
И Ериксен на излог го ставија 20 минути, се ќе беше идеално. :(
Вчера си легнав у 12 саат, се вртев, се мачев, не можев да заспијам, последен пат коа го погледнав саатот беше 3. У 6 саат ми ѕвони алармот, да станам да идам на работа. Станувам со крвави очи, све тоа ок, нема гајле кур ме боли што сум цел ден на работа, ќе се дрогирам со кафиња, Бадник денеска, роденден ми е, Интер игра од 15, Јуве и Милан вечер меѓу себе, све е подредено да бидеме прво место вечерва или пак второ ама со 12 бода пред Јувентус. вин вин ситуација усс.

Поминува денот, доаѓа 3 саат, си пуштам стримче, цигарче, кафе, уживам на работа ЦЕЛИ ЕБЕНИ 12 МИНУТИ доека не ми пукна артерија у мозок и добив излив и инфаркт. Санчез мамичка ти ебам.
Заврши што заврши, а дома спремно све ме чекаат за вечера нели семејство, Бадник, пичке материне а мене крв од нос ми тече од нервоза, се вртам у круг како куче, се обидувам да се смирам.
Во ред е ајде имаш уште 2 саати доека ти заврши смена, смири се, искулирај некако, немој да изреагираш бурно дома ко ќе дојдеш, биди прибран, испоштувај го семејството и не кур води инат и да се понашаш како идиот. Сам се смирувам. Пробувам. А не ми се иде дома, знам што копиле од карактер сум и одма ќе се изнервирам на првото прашање од кој и да е дома и ќе се издерам ко ѓубре. А и нема ни да ми се седи многу многу и да праам муабет и да се шалам.

И доаѓам дома, нервозен ама повеќе тажен, таков паднат психички. И ајде среќен роденден, среќен Бадник, една-две греани ракии ама ништо, не ми е тоа тоа. Ај се најадов, ај вино малце да пијам ама џабе, умрен човек, не мрда, не осеќа ништо, не му се праи ништо... си се повлеков у соба.
Дремам како куртон, како умрено копиле, на чет со Урко, Стек и компанија муабети кој што и како требало да напраи, нит ми се кара нит ми се смее нит ми се праи ништо. Едвај 2 чаши вино испив а имав спремно 3 литра да се гоштевам со Милан-Јуве утакмицата и да гроцкам.

Амааааа неееее бе брат, проклетиот клуб Интер одлучил да ми го ебе мамето денеска, скроз да ме потишти и убие.
Жими мајка, денеска највеќе сум го изел од Интер, а сум го јадел милион пати ама тие нервози и разочарувања брзо ми поминувале. Ова денеска матер ми еба, а реално гледано не е којзнае што страшно. Ама ете, многу бев сигурен дека ќе сме 1 место денес. Премногу.
Еднаш у живот ќе одлучам да бидам позитивен и со позитивни очекувања, сигурен во нешто и тоа нешто шамар ми удри. т.е каов шамар бе, класичен бокс со боксирач такозван вентил.

Абе све да им ебам у пичка еј, све.

И еве 2 и 25 е, глеав Бока-Сантош прееска, фатив рак. Сеа глеам Бостон-Мајами и сеуште не можам да заспијам, не ми иде сон. Слепоочница ме боли од Интер, левото око ми трепери од 11 сааат.
Најверојатно имам излив на мозок, потрес, нервен слом, не знам, сигурно имам нешто.

Види ме што кур праам у 2 ипол.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.572
Нормално е да се изнервираме ама смирете нерви бе, секако немаше сите да ги тепаме до крај на година. Не сме ние единствена екипа што прави киксови, Јувентус кикснаа 16 пати сезонава, така е зборот, Наполи губат од Специја, Аталанта ќе ги тепаат сите најјаки и ќе изгубат од Кротоне... полека, долга е сезоната, се случува лош ден. Вчера беше екстремно лош ден, уште од старт на пренос кога ќе видиш теренот ораница, гулаби те серат одозгора, невреме како на филм... тоа е рецепт за катастрофа, неминовно беше да се случи.

Не мислам дека сме паднале сега, напротив, игравме килаво цела сезона, баш сега влегуваме во добра форма, видовте во второ полувреме ги пикнавме во шише 20 минути. Имаат мотивација момците, ќе се борат до крај, само Контенаторот нека се опрај малку и нека ги сведе експериментите на 0%. Веќе се знае кој ни е најдобар состав и мора да се тера со истиот.

Не игра никаква улога дали сме играле со слаб или јак противник, секој може да се победи и секаде може да се изгубат бодови.

Имаме супер играчи, почнувајќи од тројката во одбрана, Бастони детето на 21 година игра како да е цел живот во прва постава, имаме одлични напаѓачи, го имаме Хакими, класа играч, Барела, Сенси... нема од што или од кого да се плашиме. Само да не експериментираат и да форсираат повеќе по десна страна, секој втор напад од Хакими е опасност по противникот.

Се уште верувам дека ова е наша сезона.

Некоја новост за Дамброзио? Жал ми е за човекот, се остави на терен последниве неколку години, да се повреди онака безвезно на натпревар на кој не ни требаше да влезе...

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
@Джонтра Вохохолта

И мене ми го ебаа денот...па и не излегов за да ги гледам копилињата семката нивна лузерска да му изнаебам..и гости ми дојдоа и ми се одјаде,одучи,одживее од глупаците....а bottom line е дека тие ќе си ги земаат милионите а ние ќе си ги трошиме нервите за споредни глупости...поарно да одам за Вест Хем да навивам отколку да го гледам овај нефудбал што го играат овие лузерите...дефинитивно нема да издржам психички ако оваа година Милан или онаков мизерен Јувентус со Киеза креваат трофеј...и тоа што играат плус во ЛЕ и ЛШ на пролет а ние нигде не играме...тоа ќе биди дефинитивно крај каде што ќе навивам за Интер и гледање фудбал....тогаш ќе се префрлам на багминтон или уметнички танц

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Нормално е да се изнервираме ама смирете нерви бе, секако немаше сите да ги тепаме до крај на година. Не сме ние единствена екипа што прави киксови, Јувентус кикснаа 16 пати сезонава, така е зборот, Наполи губат од Специја, Аталанта ќе ги тепаат сите најјаки и ќе изгубат од Кротоне... полека, долга е сезоната, се случува лош ден. Вчера беше екстремно лош ден, уште од старт на пренос кога ќе видиш теренот ораница, гулаби те серат одозгора, невреме како на филм... тоа е рецепт за катастрофа, неминовно беше да се случи.
Тим што атакува на скудето, 1 бод разлика од ривал што игра дерби со Јувентус, играш против мртов тим, вадиш шкљ состав демек си чувал играчи за против Рома бобобо јакиот клуб.
Катастрофа е ова, не смее да ни се дешава ваков потоп против екипи што се борат за средина на табела/опстанок. Рутинска победа требаше да биде ова. Немаме ЛШ, купот можат да го фрлат у шоља и да пуштат вода. Скудетото е битно. Најдобра шанса у задњи 10 години ни е ова. Не смееме да си допуштиме да губиме вакви „лесни“ 3 бода.

Не е проблемот толку што изгубивме, проблемот е начинот како изгубивме. Не можеш да чуваш играчи кога бркаш предност од 1 бод, кога атакуваш на титула. Само ова ни остана.
Толку ли беше тешко да искочи контињо (се му ебам) со
Ханда
Шкриниар- Де фрај - Бастони
Хакими- Брозо - Барела - Сенси - Јанг
Лукаку - Мартинез?
Па на крај сите тие играа, 0 фајде од „чувањето“.
Толку ли е сакат тој 12милионски куртон? Само полошо напраи за играчите, наместо да пушти прва постава, дај 1-2 гола и вади критични играчи да ги штедиш он се шлогираше комплет, на крај мораше да ги стаи играчите да бркаат негатива од 2 гола, под притисок.
Очајната игра не би да ја коментирам, Санчез криминално лош, гаљардини ќе беше топ ако водевме ние 2:0 а не обратно. Некаде накај 70 да влезеше и да чуваме резултат.
Како многу пати до сега, ова ни е доказ дека Конте е 0 од тактичар.
Да, сите имаат киксови, ама ова е срамота, ова не е кикс, ова е сплет од глупи одлуки донесени од страна на тренерот.
Како и да е, не смее да си дозволи клуб што атакува на скудето вакви ужасни натпревари и „чување“/„одмарање“ на играчи од сам старт, секој 1 бод е битен.

Оф топик,
Христос Се Роди!
За многу години.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.819
Поени од реакции
115.851
Нормално е да се изнервираме ама смирете нерви бе, секако немаше сите да ги тепаме до крај на година. Не сме ние единствена екипа што прави киксови, Јувентус кикснаа 16 пати сезонава, така е зборот, Наполи губат од Специја, Аталанта ќе ги тепаат сите најјаки и ќе изгубат од Кротоне... полека, долга е сезоната, се случува лош ден. Вчера беше екстремно лош ден, уште од старт на пренос кога ќе видиш теренот ораница, гулаби те серат одозгора, невреме како на филм... тоа е рецепт за катастрофа, неминовно беше да се случи
Се слагам и не се слагам. Јас сум прв што вика дека фудбалерите се од крв и месо и дека кикс е нормално да се има, ама она вчера е чиста утакмица на душа на Конте. Кој ги глеал Сампа бар еднаш сезонава знае за што зборам. Тие не се спремни 60 минути да изиграат, трагична екипа се, а нема да испаднат само затоа што постојат екипи ко Кротоне, умрени незакопани.

И сеа имаш 8 победи по ред, конечно почнавме да играме фудбал последните 2-3 утакмици, сите везњаци сем Весино фит и спремни за игра, и ликот земал Гаљардини у прв тим го стаил... ЗАШТО БЕ? ЗАШТО? По кој основ овас тенекија игра во Интер, значи не прашувам за прв тим, него општо во тимов, како ова гомно е играч на Интер? Многу лош играч еј, буквално со играч помалку играме кога е он на терен. Зашо Сенси не игрaше? Зашо 60 минути играше Гаљардини? Прав тренер на полувреме три измени правеше вчера, Гаљардини, Барела и Санчез аут, Сенси, Видал и Лукаку ин. Ќе тепавме со глава гарантирам, Сампа не можеа да дишат у второ.

Друга работа, хиерархијата у тимот. Кај е тука тренерот да каже кој е прв кој е втор кој е трет пеналџија? Како така Санчез пред Лаутаро ќе шутира пенал? Што е ова пријателска па забава ќе му правиме на Санчез? А Лаутаро во форма, пука од самодоверба..

Од такт ме извади поразов баш ради работиве погоре и ради фактот што следни две ни се со Рома и Јуве. Ај баш да видиме дали пак ќе се испичкаат ко и лани или може да покажат муда и конечно да напраат исчекор. Ги гледав вчера Јувентус поима немаат, Милан издишаа иначе ќе ги тепаа. Ако и сега не ги добиеме ебати и фудбал и Интер и живот и се.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.235
Поени од реакции
13.166
Се слагам и не се слагам. Јас сум прв што вика дека фудбалерите се од крв и месо и дека кикс е нормално да се има, ама она вчера е чиста утакмица на душа на Конте. Кој ги глеал Сампа бар еднаш сезонава знае за што зборам. Тие не се спремни 60 минути да изиграат, трагична екипа се, а нема да испаднат само затоа што постојат екипи ко Кротоне, умрени незакопани.

И сеа имаш 8 победи по ред, конечно почнавме да играме фудбал последните 2-3 утакмици, сите везњаци сем Весино фит и спремни за игра, и ликот земал Гаљардини у прв тим го стаил... ЗАШТО БЕ? ЗАШТО? По кој основ овас тенекија игра во Интер, значи не прашувам за прв тим, него општо во тимов, како ова гомно е играч на Интер? Многу лош играч еј, буквално со играч помалку играме кога е он на терен. Зашо Сенси не игрaше? Зашо 60 минути играше Гаљардини? Прав тренер на полувреме три измени правеше вчера, Гаљардини, Барела и Санчез аут, Сенси, Видал и Лукаку ин. Ќе тепавме со глава гарантирам, Сампа не можеа да дишат у второ.

Друга работа, хиерархијата у тимот. Кај е тука тренерот да каже кој е прв кој е втор кој е трет пеналџија? Како така Санчез пред Лаутаро ќе шутира пенал? Што е ова пријателска па забава ќе му правиме на Санчез? А Лаутаро во форма, пука од самодоверба..

Од такт ме извади поразов баш ради работиве погоре и ради фактот што следни две ни се со Рома и Јуве. Ај баш да видиме дали пак ќе се испичкаат ко и лани или може да покажат муда и конечно да напраат исчекор. Ги гледав вчера Јувентус поима немаат, Милан издишаа иначе ќе ги тепаа. Ако и сега не ги добиеме ебати и фудбал и Интер и живот и се.
Нема да ги тепаме,куќата стај ја на Х2

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Нема да ги тепаме,куќата стај ја на Х2

Многу се очајни Јувентус ексик..акција асолна не направија..ама пак не очекувам од нашите пички лузерски да изиграат на дерби и нормално е да доживееме бродолом.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.235
Поени од реакции
13.166
Нема да играм ни на Интер бе, само ти викам на Јувентус никад.
Се разбираме бро .
Не играш на јуве/милан затоа што си за Интер.
И тоа е некој вид навијачки комар...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.572

Ова ме изнервира најмногу вчера. Не е дека голот падна како директна последица на ова, туку само да ви илустрирам графички колку глуп играч е.

Прва слика, оди на топка или на играч, ни сам не знае.
Втора слика, задоволен е што не направил фаул и ги крева рацете, му сигнализира на судијата, не дај боже да не свирне да ја прекине играта.

Дрво.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.819
Поени од реакции
115.851
А интересно беше и кога во прво полувреме доле по аут линија проба да претрча играч на Сампа, како Бејл против Бартра, и изби блам од себе, остана 6 метри позади играчот на Сампа, плус мислам и фаул направи. Многу лош играч, со играч мање играме кога е он на терен.

Kajgana Shop

На врв Bottom