Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
ДК
не знам дали некогаш сум ти ја пишала тактиката како си го проверувам степенот на алкохолизираност?
Професионална деформација е во прашање: си проверувам во глава колку децимали од бројот ПИ знам... Кога ќе дојдам до пет децимали, не е убаво....

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.713
Поени од реакции
35.455
Кајгич :love:

Пред некое време мислев „посебен круг во пеколот, за тој што го смислил безалкохолното пиво“. Арно амааааааааааа, баш пред некое време за прв пат во животов пробав безалкохолно пиво.
Таква беше ситуацијата и условите во дадениот момент. На репертоарот имаше само сок и безалкохолно пиво, па работата беше „или, или“. Ајде безалкохолно пиво.
Поубаво пиво не сум се напила, само што пивото не беше ни важно. Важен беше моментот, амбиентот, муабетот, друштвото. Доколку ни ставеа на масата само чечкалици, мислам дека и чечкалиците ќе ми беа вкусни.
Муабетот ми беше, не е важно што јадеш, што пиеш и каде. Важно е со кого и каков е муабетот. Се останато пиши пропало.

П.С. Сеуште стојам на ставот „посебен круг во пеколот за тој што го измислил безалкохолното пиво“:icon_mrgr:. Пиво е пиво, се знае што е пиво :pipi:

Член од
7 август 2011
Мислења
4.959
Поени од реакции
15.182
Дк,

За жал морав да патувам со меѓуградски јавен превоз денес. Искачам на пауза да изедам сендвич без ниедна смрдлива состојка ама сепак. Секогаш сум мразел да јадам во бус, осеќам грижа на совест дека мириса и дека им го ебам раатот на другите. Смрзнав. Се враќам назад од пауза, автобусот труе на трепезаријата во градинка мајски цвет пред 20 години. Очи паѓаат од смрдеа на неидентификувана манџа со сите можни состојки пронајдени на тезгата на локалниот пазар. Додека задлабочено ги преиспитувам животните одлуки кои ме доведоа до овој момент во 6 сабајле да седам во македонски автобус и да ја дишам оваа реа го слушам ликот позади мене како чмата, мљаца и гроцка уживајќи во сопствената одвратност. Ликот is having the time of his life доручкувајќи ја вчерашната манџа или што и да беше тоа одвратно срање што го јадеше. Си направив три сценарија во глава што ќе му кажам и како ќе го изругам, си станав и се преместив 10 реда поназад. Среќа автобусов е полупразен.
Ја обожавам мојата чудесна земја каде што е сосема нормално да сркаш манџа во автобус во 7 сабајле.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Минатата година направив еден чекор за кој многумина околу мене беа песимисти, веројатно ме квалификуваа за будала, и дека се коцкам.
Една година после тоа, мислам дека е најдобро одиграниот потег во мојата професионална кариера, од сегашна перспектива, требало да бидне и порано.
Настаните се одвиваа нешто слично како да одгледуваш бебе, по 15-20 саати околу него, опасности и неизвесност на секој чекор, чувство на несигурност во себе дали си навистина зрел и способен за таков подвиг. Но полека почна да лази, па да патка, и здравје ако бидне се по план, ќе го видиме и да спортува.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.761
Тие што возат со магленки во услови кога нема магла. ЗЗ гол дома да ви шета. :facepalm: Како да не сметаат веќе доволно и белите светла што ги стави секој втор.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.719
Драа

Е стфарно преко кур од маске.Кд ке ги укинеф заувек.Али барем ако носиш маску, стаи гу правилно, а не испод нос.
Тој ти е исто да кецаш некоју сс кондом,ама место на кур, на јајца да га ставиш кондом.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.170
Поени од реакции
10.138
Денов во 5 точки:
- станав у 6 за на работа, мислејќи дека имаме ептен битен апдејт, а сум можел да поспијам уште саат и пол.
- со цел памет од 5 грама излегов на доручек со колегите да ме избричи малку ветерот.
- добив неочекуван прилив на сметка. Отворам да видам, тоа да ти била претходната фирма. Сигурно ќе си ги повлечат за пар дена ко ќе увидат дека направиле грешка јер К-15 не се исплаќа толку, а ја веќе не работам таму скоро цела година за да добијам плата.
- добивам порака од братучед кој сум го видел 2 пати во последниве 20+ години: 'еј, тука си? Можеш ли да зборуваш?'
Судејќи по неговите криминални минати бизниси гарант сака да ме сјебе нешто.
- земав некакво пилешко во умаг/умав/уман (нешто со ум) сос за ручек. Се погоди отров солено, со вкус на паштета и нешто скрцка додека јадев. Веројатно кокошкина нога или тоа црвеното што го имаат кокошките на глава.

Остана уште астероид да ме погоди...

Последно уредено:
Член од
18 март 2019
Мислења
445
Поени од реакции
2.045
ДК вечерва се собираме во кафана колегите од работа, ама ич не ми се оди од чиста причина што знам дека ќе се направам гомно пошо одамна не сум осетил кафанска атмосфера.
Се знае што се пие таму, ракија, вино или пиво. Пиво не можам да пијам нешто ме гребе грлото, не сум некој голем љубител на вино и многу добро познат факт е дека ако пијам ракија сум осуден на пропаст. Кај им текна да се прави ова во Понеделник, ќе ме затера до Сабота. Или пак ќе лежам болен два дена, нема друго. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom