Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ф

Флеш

Гостин
Заради грешка од страна на А1 за шо ми наплаќаа по 2.000 два месеца по ред, за месечна редовна сметка од 650/648 денари ќе ме частат да ми наплатат за овој месец попуст. Попуст од 2 денари .....:sramezliv:

IMG_20211216_152616.jpg

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.053
Драга
Скопје е еден многу убав град а не потсетува само на лоши работи.
Лоши спомени ,болници ,гужви, лош сообраќај.
А бе ,колку се уфилмани скопјанкиве , возат и само они ја правата цела збрка во сообраќајот.
Ајде бевме да го видеме новиот ,,ист гејт мол'' оти при нас нема таков.
Прво дури се паркиравме една ,,скопјанка'' дур бараше место да излезе збореше на тел ,па не и отстапив место па ми се развика ,,Селјак ''.
Така сите сме си селјаци од провинција ама далеку покултурни поваспитани и образовани и задоволни.

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Морам да забележам еден тренд дека сите лузери што не успеаа со коекакви бизниси, почнаа некои петпарачки фирмички со digital marketing, lead generation/conversion, funnel marketing...абе се што лета не се јаде бе. Ах бе овие ефтини курсеви онлајн маме ебаа луѓево да се осеќаат дека све можат.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.564
Поени од реакции
3.355
Ме "прашува" фб што има ново во делот предвиден за статуси...
Прво што ми паѓа на памет-Јад и беда,тага и очај ко два пара машко-женски близнаци...ама не му одговорив,го оставив заинтригиран,нека му "пукаат" битовите од љубопитност...:coffee:

Последно уредено од модератор:

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Тежок ден. 16 декември 2020, 16,30uhr
Помина една година, како вчера да беше.
Време не лечи, време прави да се навикнеш!
Ете, чекам да ја слушнам низ дома, да влезе кај мене во соба. Чекам да и ги слушнам чекорите на мојата најмила лабрадорка Алис. :place:

Но неа ја нема. Со ангелите е.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.305
Драга после години дена барање успеав да купам нешто убаво и ретко. Сто години стара работа која само десет години се произведуваше. Уникат. Не толку материално вредно туку со идеална вредност за мене. Секој ден ми е на вид и не можам да се нагледам. И нормално во сто години има по некоја дамка или гребнатинка, не ми пречи, дури му дава некоја посебност.

Од друга страна интересно, да купиме нешто ново гледаме да нема никаква мала ни ситна дамка или гребнатинка иако знаеме со самото користење или носење ќе се направат траги од користењето. Колку работи само остануваат непродадени и некористени поради некоја ситна мана. Треба повеќе да ги цениме нештава и работите кои луѓе ги направиле. Вложиле труд во тоа да го направат иако денес многу е и масовно и автоматизирано производство. И секако купувањето без осет треба да се намали значи да купуваш работи кои нема никогаш да ги носиш или користиш ама во моментот ти го задоволуваат чувството за купување нешто.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.837
Поени од реакции
12.028
ДК,

Да живеев на место каде што се разденува во 11:00 сатот, немаше да се самоубијам, од смрт ќе умрев. Главата ќе ми експлодираше како Оберин Мартел во ГоТ од депресија.

*Секоја сличност и поврзаност со постот на Агда е случајна.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Gen-Z треба да си го поправат вкусот.Турбофолкот одамна престана да биде ин.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
,,,DR...koga ke se mazis samo molimte gledaj nemoj da zemas maz vo rabotnicki alista.
DENOVI li se denovi,argatski maki golemi ,,,,,,,,,,,,,,,,Eve mozebi 3-4 mesec dena kako se renovira ovoj prostor na slikava pozadi T.C. Biser vo Aerodrom. i isto tolku vreme kako sum ve tek so tie raboti. Denes rabotnicite ja ramnea zemjata, a taa teska namokrena edvaj se podiga i odlepuva od lopatata. Majstorive-rabotnicive kako sekade vo gradeznistvo se se lica vo godini poveketo i nad 60,retko,mnogu retko da vidis mlad decko vo taa profesija ili ic gi nema. rabotnicive rabotea denovive i na dozd a denes i na silen veter. Seta nivna rabota e vizicka. I macna i teska. Ne vidov ovoj mesec niedna nevesta od okolnite zgradi da se simne i im donese po solja caj.Tie rano na mladi godini ja fatile lopatata,zosto bas nemalo uslovi za ponatamosno skoluvanje poradi slabite domasni finansii.
Sega vo ovie godini nekoj od nivnite deca i ke zavrsat fakulteeti no najcesto zaposluvanjeto ke im bide vo nekoj market-prodavac ili kraen dostrel kasier. Zatoaa sto drugi deca se rodeni za onie rabotni mesta pod drzavna kapa- na drzavma cicka-ili i koga bi gi prasal tie sto rabotat ke odgovorat Neznam.,zatoa sto i nivnite roditeli se isto taka tamu i toa taka nema da pretstane,bar ne ovde kaj nas.
Denes pred pladne dojde edna gospodicna vo kratka suknja i so stikli i so tefterot pod miska i so teleefonot napravi nekolku fotki od zavrsenata rabota.Ne gi ni pogledna kalivite cevli i zamrznatite race na rabotnicite koj zimaat polovina od nejzinata plata a ne fatile cel zivot tefter i penkalo.Potoa smizlata ke zamine malku da odmori vo nekoj kafic,pa ke zirne do pazar pa do skolo da gi preceka decata i odnese doma. E tek potoa ke se vrati vo dobro zagreanata kancelarija i ke mu podnese izvestaj na drug gospodicen vo bela kosula i spic crni konduri do kade i kako e rabotata tamu. Do dusa ako go najde pretpostaveniot tamu zosto stalno ima nekoja rabota po sostanoci ili uste pojasno nekolkudnevni seminari. A togas tie denovi i nejze ke i e polesno.Samo kaj rabotnicite-argatite-robovite sto bi rekol nasiot Koco, toa nema nikakvo znacenje,lopatata sekoj den gi ceka.
Aj pust da e pust ovoj zivot kuceski.
Слика7001[1].jpg ....

Kajgana Shop

На врв Bottom