Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.872
Поени од реакции
6.501
Драга,

сакам луѓе искрено добри. Едноставно не можат да си помогнат себеси, така се родени. Ја имав таа чест вчера на работа да запознаам една таква жена, беше дојдена ради таткои, идејата дека е тука за него а би можела да има 300 други 'поважни' работи ме одушеви. Си реков, Византиецу, ова е типот на луѓе кои кои треба да стремиш, батали веќе еднаш огорченоста в корпа. Но потоа сфатив, таков се раѓаш. Другите се како тебе, така да огорченоста ќе продолжи да живее овде, балкански.

На темата, типови на луѓе, работата ми е таква што цело време сум во контакт со секаков тип, сој, раса, врста на луѓе. Некогаш супер, погоре веќе опишано, некогаш тријам чело.

Имам колешка од Полска, спрема испит за да можи да работи како социјална работничка во Германија. Штом ќе заврши ќе помага на најранливи категории на луѓе во Германија. Ова е работа за која никој друг не се нафаќа во општеството на успех, посебно овде на југот со целата финансиска галама, автомобилскиот Олигопол, седиштата на БМВ, Бенц, Ауди и колиштата што фрчат по улици, за кои како што ми кажа еден Германец нема да ги видиш по улиците на Берлин. За да се решиш покрај толку кариерни можности за таква работа, и да бидиш среќен со тоа, треба да имаш само едно нешто - срце. Тргни на страна што овде живее од 2005та. Пољакињата ме вика брат, пред германците hier kommt mein Bruder (ние од провинција за разлика од Скопјани речиси сите се прозиваме на ВСКИ, а не на ИЌ и тоа пали кај Пољаците пошто и тие и Чесите најчесто се на ВСКИ, како Левандовски и Сваровски на пример), ќе плачам, ама баш, кога ќе си оди ќе ја молам да размисли да се врати. Нема да бидам единствениот кој ќе го направи тоа. Кога соопшти дека има уште еден испит една друга колешка само се сврти со грбот комплетно беше соборена од емоциите, не сакаше да го видиме тоа.

Имам и една друга колешка цркиња. Пред пауза го вади крсто и се моли, јас во ум си велам, nope, I don't buy your shit. После пауза со еден друг колега Германец разговаррат на темата: како се вели на Германски - кур, пичка, газ, црцки, клецкање и слично. Мене ми вели, нели комшијата твој има цркна за женска?! И сега што треба јас да направам за тоа? И јас да си фатам една? Ако отворам инста во био ќе клам заинтересиран за белите жени, не се заебавам, баш тоа ќе го клам во био. Првиот пост ќе ми биди јас кај што ја листам книгата Белите Жени на Хелмут Њутон, со едната рака в гаќи. Поздрав.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.517
Поени од реакции
29.015
Драга,

убава, средена цуца. Средни триесети години се фрцка пред мене додека се враќам накај дома од работа. Нејзиното газе веќе почнува да ме маѓепсува и чуствувам дека полека губам осет за простор и време. На мобилен цели 15 мин расправа за некои чизми, чантички, торбички, капути... се до момемнтот кога нагло застанува пред портата на локалната црква три пати се прекрстува и се поклонува додека сеуште го објаснува попустот или шопингот. Во истиот момент и јас застанувам, гледам кон неа, трипати се прекрстувам и и се поклонувам. Таа се врти ме гледа дирекно во очи и пак си продолжува напред да оди со фрцкање и со муабетите за гардероба.

Господ е голем драга.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.576
Поени од реакции
3.371
Недај Боже да се викаш Џемшит па макар глумел во турски серии...:coffee:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.955
Поени од реакции
116.521
Вчера вечерта со повишен тон и нагласив на мајка ми да не помислат да ме разбудат сабајле, па макар тоа било и ненамерно. 7 и 30 јас кукурек, да си ебам све да си ебам. И не е тоа толку проблем, јас секако не сум спанко, ама немам што да правам. Почнав да читам рандом теми на форумов што не е добар знак за вака сончева и прекрасна сабота, слободна сабота после доста време зашо со станов преку тасе ми дојде, само трчај натака навака. Али кога сме веќе кај станот му се гледа крајот, остана уште "шминкањето", само една работа ме мачи а тоа е мртвата кујна, односно бојата на истата, матер и ебам никако не излегува како од каталог, на 300 парчиња ми прснаа различни бои али никако да се погоди таа што ја сакам.

Утре дербито на Милано, клучна утакмица за мојот Интер, постои голема веројатност кајгана да остане без еден член од понеделник натака у случај Интер да изгуби.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Скопски саем
130892286_2773548739523421_3558725175757320092_n.jpg

Веќе минато за жал. Сега останавме и без саем и без дваестина меѓународни манифестации на тоа место. На негово место имаме некаков си "грандиозен" МОЛ.

Ова е мој личен став, не треба некој да го дели со мене. Но јас никогаш нема да им простам на сите што учествуваа во рушењето на Скопски саем.

Скопскиот саем беше дел од градот. Таму одевме (ако се сеќавате) на панаѓури, журки, концерти, вистински на саем за да видиме ИКС работи, итн. Некако, саемот беше дел од мојот живот, од мојата младост.

Ако не се лажам, ние останавме единствен ГЛАВЕН ГРАД без саем во регионот. Главен град без саем е ПАЛАНКА!
Но, ете важно има некаков си фамозен мол таму. Меѓу другото, затоа не ми се пружа нога во Ист гејт, можам да кажам дека и на некој начин свесно или не, го бојкотирам тој мол.

Ќе речете саемот руиниран беше, непотребен. НЕЕЕЕ. Словенците го реновираа комплетно, од фасади до кровови итн. Доделија нови функции на административната зграда. НО се донесе ДУП каде што се дозволи рушење на постојните објекти и покрај тоа што било кој инвеститор можеше да го задржи сајмиштето, со што и покрај тоа ќе имаше доволна површина и за комерцијална градба.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.169
Поени од реакции
25.897
Некаде во светов, на некој сервер на Јутуб, стои приватно видео од мене дрво пијан на Кајгана собиранка во поранешна кафана Кај Маршалот на бул. Климент Охридски како ја пеам на микрофон со оркестарот-ОВО ЈЕЕЕЕЕЕ, ЕЕЕЕЕЕЕ, ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ (пауза, па громогласно) МОЈА КУЧА ЖИВЕО САМ ТУУУУУУУУ!!!!!

Имам слушано многу забегани работи во животот ама никогаш ни во најбруталните песни не сум сретнал стихови како:

Замириши на бразду, замириши на сено,
замириши на моју мајку,
и огњиште њено.

Стихови на класичен психијатриски случај за кај Фројд, а ништо помалку не беше ни во приватниот живот. Пиење, швалерај, физичко насиље и елитно спонзоруширање-бабоеб a.k.a. жиголо. Го изживеа животот како прав турбофолкер.

R.I.P. Маринко Роквиќ

Последно уредено:
Член од
15 јуни 2020
Мислења
251
Поени од реакции
922
Еве веќе помина скоро месец од кога уличен дефекатор и скемер ме слизна за 20$. Mahindrat, од лахор, кој веројатно работи од некоја визба со смрдени чорапи до него. Уште малку ако поразвијам Stockholm syndrome, ќе ја копирам ip адресата шо ја остај на логот на фб, и ќе пратам 4-5 индиски серачи од соседната земја да го намлатат со стапови од бамбус во неговата шупа. You shall ride eternal, shiny and chrome in your Sikh world, you sick fuck.
253355698_286802183315988_7322133974564267871_n.jpg

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.743
Поени од реакции
35.601
Кајгич:love:

„И кад ме сви забораве, немој тииииииииииииииииииииииииииии“ - Го слушаш стихов и има две сценарија, или се фаќаш за новчаник или се фаќаш за лесно кршливи предмети, трето нема.:toe:

Поим за господин човек, елеганција, шармерска харизма. Боем од златното време на народната музика. И глас и стас.
RIP:(

Kajgana Shop

На врв Bottom