Драга Кајгана (виртуелен дневник)

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.405
Поени од реакции
29.795
Почнала грејна сезона. Топлификација започнала со испорака на "топлинска" енергија. Жими мајка!
Тоа радијаторите едвај млаки. Клима ми дува по цело попладне со денови наназад. И сега која небулоза, ем парно плаќаш, ем струја за греење.
Им звонам во топлификација, ми велат знаеме но ЌЕ БИДЕ подобро, работиме на проблемот. Лажат, ќе се догревам пак цело зимо со клими, како и лани.

Типична Северњачка работа, од кога се на власт, парното е послабо, годинава руши рекорди. Се што допреа уништија, па дури и едно греење.
Секогаш северните за било што велат дека "ќе биде", "работиме на решавање", "час поскоро" и ред други слични. Никогаш, ништо не бидува.
Еден убав сончев ден, ќе дојде и тој ден кога ќе ја ИЗГУБАТ власта. Само трпение.
 

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.446
Поени од реакции
15.936
Драга,

Три мистерии ме мачат во врска со тебе:

1. Колку години имаат теткине?
2. До кога и зошто никогаш нема да престане Тајреал со тие емотикони што се игра?
3. Уште колку профили ке направи Костиќ, пред да снема инспирација за ник нејм?
 

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.564
Поени од реакции
5.962
Драга,

кога бев во САД буквално имав чувство ко да сум на друга планета. Самата природа е толку различна. Еден другар велеше дека никогаш не би цапнал таму пак, затоа што му било страв да се испули во облаците. И буквално колку посеверно се наоѓаш во САД толку подалеку се облаците - атмосверата е подебела на двата пола од планетата. Кон еквадорот е најтенка. Колку повеќе воздух толку подалеку висат облаците.
Енивејс, налетав на новиов национален парк во сојузната држава Њу-Мексико, па си реков да го споделам овде, во недостиг на соодветна тема. Песокта е толку бела затоа што има висок процент на гипсени кристали во неа.
За разлика од него, јас со целото мое Византиско битосување одново би се довлечкал таму. Иако имам само 30 дена годишен одмор и незнам дали побрзо би ги видел своите или би одел таму. Првото.






 

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
11.559
Поени од реакции
11.579
Кајганчичу,

Изгледа само јас не знам кој е Костич и изгледа имам среќа за тоа, затоа не можам да фатам ниту лото ниту некој стан во Скопје од некоја наградна игра!
Цела среќа во ова ми е потрошена!
 

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.095
Поени од реакции
8.867
odprilika edna godina od sega, ce si go imam mojot zivot nazad.
da nadoknadam gejming, socijalizacija, izlevanja, mozda da si kupam kola, explore balkan a u - takozvani mali shengen, nekoe vreme doma, topla klima, da si go vratam tenot kolku tolku, vezbanje vo stara hardcore teretana so rgjavi tegovi, da si pridojdam so se vika.

se toa super tuku, posle toa shu praime?
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.403
Поени од реакции
4.216
Драга кајгана...
Сум во мислење дека манескин се можда најсрање популарен бенд на сите времиња. Песните им звучат ебано исто, и полни се со секс звуци/офкања и тинејџерски angst(немаме збор за тоа, ама тоа е чудото)...и сварно ми е ебано досадно да ги слушам нонстоп на радио....
 
Член од
18 март 2019
Мислења
429
Поени од реакции
1.949
ДК, знаеш што е македонска работа?
Тоа кога цел народ споделува статуси од "инфлуенсери", дека кој и да победи на изборите, народот губи, а не превзема ништо во врска тоа.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom