Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.814
Поени од реакции
17.391
Драга

Се прашувам зошто денот, месецот, годината брзо поминува. Кога налетав на ова што ми го даде одговорот.

Последно уредено:
Член од
4 август 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
3.302
ДК.
Има една стара народна-Последниот останат жив у кантер од мака умира...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Главна вест во Србија "Еден од уапсените антиваксери во Србија бил вакциниран"

Мех, кај нас имаше протестирачи што "гинеа за Македонија" со пасош од Бугарија и шарени протестирачи што се бореа против корумпирана влада пред да станат министри и советници, така да не гледам зошто е олку шокантна оваа информација :toe:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.834
Поени од реакции
20.285
Драга,

Недела е за носталгија..
Ми фали маалото кај што пораснав, на клупа со другарите, и Џемо коа ќе дојдеше да ни каже на кој колкав му е, па срам сите да ги изеде, никат не сум ја мразела Светле, жал ми беше за таков таксират, коа ќе ми текне му вика на еден од маало кај бегаш бе тибам фацата механичарска :icon_lol: :icon_lol:
Трчање низ детска улица, колена крвови од паѓање, никој не глеал бе што носиш, сме играле до смрт, родители само од тераса ќе викнат за ручек и идеш правиш сендвич буташ и бегаш, почиња жмурка, 30 деца, тој што ќе жмури детство му се зима, еднаш знам отидовме дур до ќенеф маало таму со Викса се изнамуабетивме, арно ни текна да се вратиме, па по пат симпатијата ќе си ја видев нозе ќе ми се исечат... ехххх ми фалат тие денови, како на секоја генерација така и јас мислам дека јас го живеев најубавиот период, безгрижна нижејќи лисја од дрвата на стапче, и ластик беее “балерина сакаче виде јој се гаче”

и така кајги, ти како си ми?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.953
Поени од реакции
73.730
Кога сме веќе на навраќањата од детството.

Купив 70 пакетчиња од албумот за ЕП за три дена. Залепив 309 сликички. Возбудата доаѓа кога од нареднава недела ќе почнам да се менувам со дупликатите :icon_mrgr:
Ми се јавува другар возбуден, вика абе знаеш што сфатив. Знам му викам, во една кутија од 25 кесички со сликички, нема дупликати меѓу сликичките.
Како не сме го знаеле ова? Пошто сме биле факинг шворц. Ко деца ми купуваа по едно пакетче дневно, после тоа трошењето на свои пари за сликички беше луксуз, а сега без размислување опнавме по 50-тина евра за три дена.
Можеби секогаш било вака, who knows :icon_mrgr:
Кое разочарување беше кога ќе го чекав татко ми од работа и на крај заборавил да ми купи сликички. Па возбудата кога мајка ми ќе земеше плата со чекови и ќе го раситнеше еден чек за да ми купи 10-тина пакетчиња. Ќе ти падне 1 сликичка што ја немаш, се друго дупликати. Ене ја планината дупликати од СП 98, уште ми стои во фиока. Класика, заврзани со портокалово ластиче, подредени по броеви.
Другаров направил ексел документ на драјв за поолесно да сме ги бележеле дупликатите. Бро, земам лист и ќе ги прецртувам една по една ако треба, ми треебаше ова :icon_mrgr:
Во петокот чекав едно пола час пред Вордпрес. Протест на шпоновиве од спротива, гужва, не мрда сообраќајот и ние еден куп будали, чекаме во колона после работа. Луѓево гледаат, не им е јасно што се случува. Се' магариња, 30-40+ во години. Доаѓа една жена, вика што е гужвава, аптека ли е ова? Викам, не, сликички за ЕП ќе купуваме :icon_mrgr::ojeaa:
Па кога ги отворив дома. Познатиот мирис на хартијата. Лепи, лепи, три дена си лепам непрекинато. Кога се кине кесичето, екстаза, свршување. Ги вадиш, гледаш да не се залепила некоја од страна. На времето знаеше некогаш по грешка да стават 6 сликички во кесичка. Засега ја немав оваа среќа.
Најубавиот момент ми беше играњето на тапка. Добар бев на тапка, ама не колку братучед ми. Мав правеше, со цело туце се враќаше после часови. Најтапа беше ко ќе играте на тапка и противникот ти става некои ќори играчи. Некој од Саудиска Арабија што ни од дома не го знаат и се паѓа во секое второ пакетче. Ќе ќариш некоја сликичка, среќен дека ја немаш. Избледена, изгризана, не се познава играчот на сликата. Па во школо кога игравме, имаше некои педерчиња ќе си ја земеа сликата, иако си им ја ќарил. Па се натегате и на крај тепачка.
Едно време имавме правило да на секое десетто тапкање, можеш да си плукнеш на рацете :icon_mrgr:
Сега кога гледам од призма на тоа што ќе ме чини поефтино, менувањето според јачината на играчите било чиста глупост. Онака даваш 10 сликички за Роналдо или за Зидан.
Ајде, кој сака, знакчето ФФМ го менувам за 10 други сликици :icon_mrgr:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
За да управува некој со автомобил треба да полога па да му издадат дозвола,а деца може да раѓа секој монструм,ова е епилогот.Одамна не ми се гадело вака.Пак ке се повторам,сега е вистинско време за да го снема светот

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
ДК
само ли мене ми смета оваа промена на саатот? Сабајле изгледам како да сум испила пола литро виски... Тешка глупост. Саат време ми треба да се соземам и да почнам да функционирам. Нормално, навечер не можам да заспијам и заглавувам со филмови и серии...
Вчера пак го гледав:
Колку го сакам Гај Ричи заради овој филм... Легендарни сурати и вонсериски дијалози :)

D

dobramuzika

Гостин
драга,

не го купувам албумот за ЕП затоа што имам веќе едно хоби кое ме цеди.

Kajgana Shop

На врв Bottom