Драга Кајгана (виртуелен дневник)

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Драга Кајгана, зошто мажите не почитуваат едноставно "не" и "не сум заинтересирана"? Еби упорен ви е логиката? Cuz ... No. И следно, зошто преќинвате само кога друг маж ќе е во игра? Почит поголема према него или страв? Како и да е, крајно неатрактивна особина.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
E sega na sto dojdovme Dr... od sever ne otkciva,od zapad veke ne se trpi, od istok ne ne ni priznavaat... a jas koga velev ZA SOLUN DA, ZA SREM NE...site mi velea kuti da ne odis Idrizovo.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Јасен ми е феноменот на елитизам у музичките поткултури, но постои граница што ако се надмине, идеш у екстремна. Сите преферираат некои ствари, а не преферираат други ствари. Некои имаат „помеко“ непце, некои се поинклузивни и не им сметаат повеќето од работите. Но иам другар што буквално е индоктриниран од една банда на панк/постпанк идиоти што стигаат до степен на некој културолошки фашизам. Степен до кој сметаат дека да би биле на власт, би забраниле таква и таква музика (не е ни на заебанција ова) и степен до кој им мрчат на луѓе за тоа како се облечени и што слушаат. Кога ќе се соберете на афтери е комедија. Некој од нив пушта музика и со страв и екстремна анксиозност е во исчекуење дали останатиот дел од сектата ќе му ја прифати како добра или ќе му ја осуди глупата песна.

И ликов, а и таков табиет е, е склон кон екстремна анхедонија и аверзивни чувства кон музика. 99% од вокалите му се срање, 99% од музиката му се срање. Сме седеле у кафана (Куќа) у која пуштаат многу добра музика. Иде „Депеш Мод“: „Ау, Депеш, океј музика, ама не го поднесуем вокалот, лигав е.“ Идат Лед Цепелин: „Одвратен вокал, не ги можам“. Иде Стинг (ФАКИНГ СТИНГ)... Пред да почне да сере, му велам: „Да погодам, срање тешко“. „Па, да, секако дека е срање, не го поднесуем“. Ова е онаков ултраелитизам, серење и на ствари што повеќето елитисти би ги испоштуеле у најмала мера. Ниво на ебано: „Слушам минимал од село во Норвешка, ми се свиѓа.“

Едно време водев кафуле и еднаш пуштив песна од Елвис на заебанција, почна да добива тантруми и напади да го исклучам „гнасното срање“ иначе ќе си идел. Кога седиме у кафич, прво што праи е проценка за музиката што се пушта и ако не му лежи на уво (а скоро никад не му лежи), сака веднаш да станеме пошо не може да ја поднесе. Дури се плаши дека ако го заслуша, ќе му влијае лошо и ќе го конвертира у глуп шабан (некоја форма на страв од естетска контаминација). И у задњо време почна ептен да ме иритира све тоа.

Априорно да реагираш со аверзија кон све што е музика е, исто, имање лош вкус иако некој може да си еготрипа дека има „високи критериуми“. Некои луѓе субјективно реагираат со задоволство на повеќето работи што ги слушат, некои поради „стекнат вкус“ од некоја подкултура и лични предиспозиции имаат потесни критериуми за тоа што им лежи на уво. И океј е сето тоа, све у свои граници.
Но неможноста да приметиш нешто што е добро (ко Стинг, ебате) и да реагираш со аверзија, е исто така оштетен естетски апарат ко тој што смета дека Синан е најбољи нешто у Универзумот. Грото од елитистите не уживаат у уметност толку, туку секоја песна (у контекст на музика) ја слушаат со екстремно блокирање на емотивното препуштање, им се пали некој мод на хиперинтелектуализација и слушањето музика им е тортура и болка, а не уживање. Да си ги блокираш естетското доживување и емоциите за скоро све што постои, а и да ти предизвикуе аверзија, е доста лош начин да слушаш нешто што е толку убаво како музиката.

Колку е ружно да бидеш со таков мајндсет...

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.416
Поени од реакции
13.444
Најсмешни ми се овие шо мислат дека на 31.12.2020 00:00 рокот на короната ке мине и во 2021 се ке биде прекрасно и убаво

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Се преселиле во строг Центар (или Центар во глобала како и да е) и замисли ГАЛАМА било :vozbud: какво откровение :vozbud:

Сакате Дебар маало, сакате плочник, сакате се да ви е на 2 минути (?!) ама навечер раат сте немале. Значи цел свет се ненормални што бегаат што подалеку од гужвите за да спијат раат навечер а и никој да не им брчи под прозор 24/7, кај нас најважен параметар е „се да ти е на 2 минути“ иако 2 саата сон немаш споено од 1994та :cuc: Да не зборам дека овие со на 2 минути ми е се, први палат кола за дистанца од ЈБТ до Католичка...

Центар е, што очекувате, гробишта атмосфера? Таленти куп.

Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
Драга, 2 факинг недели живеев во страв, да ти се плукнам и на вирус и на се! Чоекот ќе си го изгубев ради бизнис. Не можело состанокот онлајн, не се разбирал од он комјутери, да ти се плукнам у затуцаниот ум. Шизам! Заради нечиви глупоштини моите деца ќе се родеа без татко :( Добар е, фала богу, денес си доаѓа дома, ќе го чувам дома следните неколку недели, после ќе видиме. Љута сум многу! Место заедно да се радувавме на мрдањето на бејбињата, тој се бореше за здив. Љута!

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
Обично така бива кога на поодминати години и од немај каде се бира бизмисмен кромањонец за партнер, бизнисмен што користи смарт фон за тиндер и фб и уште работи со касата да прими, жиро сметката му е во џебот. Чунки алфа мажјаци :D

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.356
Поени од реакции
113.674
Претходниот пат зборував за правопис на форумов, нормално ниту го применува некој што грешел до сега ни бутур, али нема везе битно е дека објаснив. Сега сакам само да кажам пар реченици за одредена група на кретени од граѓани, нема да генерализирам град/село/метропола/нива/ватева, него општо ко луѓе.

Еве за пример ќе ја земеме општина Карпош, општина каде паркингот е бесплатен со одредени исклучоци како Воена Болница и слични објекти. И сеа имаш 2 згради една до друга, 4 влезови, секако пред влезот и карши има паркинзи колку ти душа сака. Рака на срце ретко кога има слободни места после 4 часот попладне, па дури и за жителите на тие згради, но тоа веќе е друга тема на муабет. Што ми беше зборот, основна култура е да НЕ ПАРКИРАШ ТОЧНО ПРЕД ВЛЕЗ корен селски да ти ебам македонче глупо. Зошто? Можеби живее некој инвалид во зградата нели? Ќе ја прелета ли колата ако е со количка? Можеби ќе дојде некогаш брза помош, како ќе го изнесат болниот? Ќе го фрлат од тераса директ во комбе? Па мајката да ви ја ебам идиотска на сите до еден, јас ретардиран ли сум што вртам 15 минути и барам слободно паркинг место само за да не сметам пред одреден влез? Изгледа сум... :toe: Абе основна култура да се немало, дошол еспресо у мала до горе да пие у Рузвелт и грагау колата пред влез директ, па уште косо ја оставил ни пешак да не може да помине, а не пак инвалидска количка или болнички кревет.

Нас ко народ ни треба factory reset, онака од корен рестартирање оти вакви работи не се искоренуваат очигледно е тоа. Од такт ме вадат вакви нечовечки работи, да можам би ги убивал тивко полека ваквите луѓе, да патат до максимум.

Друга работа што исто така од такт ме вади е фрлањето ѓубре. Еве конкретно во парк, за викенд. Во ред, сега е корона време кога избегаваме кафичи, кафани и останати такви објекти и гледаме што повеќе прошетки во природа да правиме. Но, тоа не значи дека кафето од Вело што си го испил треба да го фрлиш на земја, или уште полошо во канта која веќе е преполна и пола ѓубре паднало доле па ти само си ја фрлил во купот. Па ја искрено мислам дека празна пластична чаша нема да ти ги шине рацете ако ја поносиш до првата празна канта или контејнер, не знам можда и грешам ама ете тоа е само мое мислење. Секако, тука кривица имаат и од Комуна што не си ја вршат работата на време, не смее да оставаат полни канти по цел ден да седат оти животните разнесуваат ѓубре низ цел парк али тоа е веќе друг муабет, тука чисто спомнувам за свеста на нашиот глуп неписмен куртонски народ.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.332
Кајг,
размислувам и си велам сигурно е крив велешкиот воздух дишен пред неколку децении додека бил дете, агонијата во психолошкиот развој уште му трае, за греота! :(

Kajgana Shop

На врв Bottom