Драга Кајгана (виртуелен дневник)

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.268
Поени од реакции
2.016
Кајги,светов ќе биде малце поарен кога некои ќе сфатат дека голем дел од природната козметика е ист шит со хемиската.
Слабо им се чита.
И она кога ќе лупнат 300 киселини на лице,а имаат 18-19 или 20+ години јер некој бош вебсајт на Гугл рекол дека е ок.Ијууу...
После на 30+ години ќе офкаат,а ќе се чудат зошто лицето не им се допаѓа.
Па,ако не си во можност да идеш кај дерматолог,побарај еден online или истражи кои се репутабилни вебсајтови,па таму барај совети.
Ако се потпираат само на форумски совети,ќе се лупаат во ѕид.
Нема јако фајде од пеглање фаца.Во ред е малце да си бусташ самодоверба на тој начин за себе,ама не е ако со тоа му фарбаш очи на друг.
А,бе шетајте и со куп акни на лице.Тие кои ве сакаат,ќе ве сакаат и со нив.Џабе ви е средено лице ако ви е несредена душата.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.425
Драга сакав да го сменам потписот со следното, ама во суштина е исто со тоа што го имам, па не сакам да се повторувам.

We are meant to love people and to use things, but all too often in this world we love things and use people.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Во државава има толку многу луѓе со испран мозок од партија што ако некоја влада донесе закон за задолжителен анален секс со премиер/претседател одма ќе излезат 50+ "експерти' со коментари

"A sto? Ke te boli gazot? Pa sto, gazot da ne ke ti gi nahrani decata??? Sto ste se fatile..."

"A so be, vi smeta seks demek nesto? Breej, site glumite svetci tuka demek..do kade so ova zaostanato sfakjanje, seksot od damna ne e tabu"

"A da beee..vi smeta da imate seks so premierot, a ne vi smeta da imate seks so soprugata? Sve toa lazhni morali prodavate be, kako ne vi e sram"

"Od kaj znaete, mozhebi ova e dobro za vlez vo EU?"

"A be videte, go sfakam skepticizmot, ama vredi da se proba kako opcija. Ne mozhe da zborish deka ne ja biva drzhavava ako ne ja probame SEKOJA opcija. Zatoa, ajde prvo da probame, pa posle da zborime, nema prostor za negativnost uste od sega..."

"Sto be brat? Da ne beshe poarno so [imeto na drugata partija]???"

"Nema nisto da vi bide, eve ja prv ke se natrtam, samo da vi dokazham deka ste pickici!!!"

"Haha, sto? Ova e demek retardirano? Pa sto be? Da ne ve ubivaat? Da ne ve kolat? Gledate za vashe dobro e ova, vie uste se bunite..ccc...putuj evropo...."

"Nemanje na seks so premierot e passe be brat, ajde da gledame napred, ova e idninata, ova e vistinata, ova e toa sto ni treba kako nacija da se obedinime i da odime napred"

"Videte, gledajki gi geo-politickite i geo-strateskite celi na edno demokratsko optestestvo, analizirajki gi [dolg tekst so 10+ latinski termini, 5+ zborovi so 10 slogovi i ostanati Frcko-style zborovi bez pri toa da se kazhe bilo sto]"

"Dobro, eve ti mislis deka e losho ova, jas mislam deka e dobro. Ne e samo da se bunime, sekoj mozhe da kazhe "hehe ova e glupo" bitnoto e da ima diskusija i debata za ova za da zaklucime dali stvarno treba ova da se sluci ili ne. Posto ako nema debata onda ziveeme pod diktatura kade sto moze vladata da te ebava kako saka......ovaj...nebukvalno date ebava. A za bukvalno..ja mislam deka e ok. Ama toa ti vikam....bitno e da ima debata na temava be brat!

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Кога Господ ги создал Адам и Ева,прво го погледнал Адам и само му рекол-Совршенство.Потоа се свртил накај Ева,ја погледнал и и рекол-Ти ќе мора да се шминкаш. :D

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Драга, на мајка му п****а и на тој што го праи маскарот на шумата и на тој што му дал дозвола и на авторот на овој умоболен маркетинг...пази молим те, си напраил сам пат до чудовиште и го претставува како донација или платил приклучок за струја и огромно дело напраил што ќе ја појачале трафостаницата....епа да им земат струјата на тие околу тебе, гнасо.

Маврово е.....езерото е исцедено до последна капка, а ѓубре има....за извоз. На сите страни...

Untitled-1.jpg _Facebook.jpg _Instagram.jpg

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064
D

dARK_ElementaL

Гостин
Баш сакав и јас да напишам нешто за шминките и козметичките глупости што ги користат "лепотиве".
Доста плескате 3 кила шминка на вас, не ве прави поубави тоа. :cenzura: Постои едно многу едноставно решение за подмладување на кожата. Се вика вода. 2-3 чаши вода наутро на празен стомак и не јадеш ништо во наредните 45 мин. Јас пијам пола литро + чаша чај. Го практикувам ова цело време и никој не ми верува кога ќе му кажам колку години имам. Сите мислат оти сум доста помлад, средношколец. :love:

Се допишуваме неколку дена, демек се упознаваме. Не знам што и текна да ме праша дали сум религиозен.

Јас и ја праќам сликава:
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

f89a9441f43b493fac28e4931e0d176d685ac930cb04761eb4e2dca1156823a1_1.jpg

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.324
Неделава се сетив на две случки од минатото. Првата се случува некаде во 1995-6-7 година. Времето е околу нова година, во универзална сала се одржува некаква новогодишна претстава. На вработените од ОХИС им даваат карти за претставата. Се будам сабајлето, сме се успале. За 10 минути јадав попара со кисело млеко и со мајка ми цепаме со портокаловото пегличе накај универзална. Ме внесува во сала и ми вика почекај ме овде, не мрдај. Отиде да земе чоколадо кое им следуваше на вработените на ОХИС за децата. ОХИС, уште една пропадната фабрика, просто да се чудиш како може да се растури едно такво фабрикиште. Во тие години на децата ни даваа пакетчињеа за нова година, со 200 грамски чоколади од Европа. Такви дебели, тврди, забите да ги искршиш додека гризнеш. Затоа кршиш и си цуцкаш. На сцена Игор Џамбазов, зборува за Баер Леверкузен и прави финти со Десенкузен. Од мал со афинитети кон фудбалот, сум се избуткал напред за да гледам. Мајка ми срцев удар ќе добиела, се расплакала, ме барала со луѓето што биле на врата, кои по некоја случајност ми беа комшии. Изедов ќотек ко магаре. На враќање ни се расипува кочницата од пеглата, ама успеваме некако да завртиме до најблиската автомеханичарска работилница. Човекот што ни помогна, после неколку години загина пред работилницата. Го згази некој пијан клошар, на пешачки премин. Жена му почина од тага, се распадната целата, а беа под 50 години.

Втора приказна, некаде во 2000 година. Еднаш месечно мајка ми ме земаше од училиште. Најчесто во петок. Одевме на ручек во ресторанот Езерце во Парк, на шарска плескавица. Убиен од станување рано, викав мамо да биде масава кревет, одма би си легнал. Сега местото тотално запуштено, скапа. До толку да се нема сенс за да се направи нешто интересно во центарот на Скопје. Го ебаа и Луна паркот, ми ги затворија и пирошките од годинава, да им ебам мамицата.

Тотално неповрзано, во дневната имавме една книга, The Knight's Gambit. Тако звани, дамин гамбит. Едно од првите отворања во шах на кои ме научи татко ми. Секогаш ме плескаше во шах. Играв рекреативно како помал. Победував скоро секогаш, имаше само еден другар кој знаеше да ме победи. Он ме победи прв, па реваншот го игравме на тротоар пред цело маало. Изедначив на 1-1, па мајсторката ја игравме кај мене во двор. Тепав и застанавме на 2-1 во партии, станав најдобар во маалото :D
После долги години, игравме при крај од средно школо. Ме откости за 15 минути. Едно време додека бев во средно, толку често игравме шах со братучед ми на играна Каспаров, двајцата паднавме болни. Кренав температура 39, можеби највисока во животот. Бидејќи таванот ми факинг шаховница, само ми се вртеа фигури во главата. Почнав да го гледам The queens gambit за да ја надминам мртвава доба во која не можеш да мрднеш вечерно време освен низ маало, па кога го гледав девојчево како импровизира ме врати 15-тина години наназад. Книгата која ја спомнав на почетокот, немаше врска со шах бтв. Направив кам бек пред година и кусур. Ги потепав некои пациенти од маало, ама врска немаат. Некако го натерав татко ми да играме. За 5 минути ја изгубив кралицата, ме матираше за 15. Не сум бил негова лига, не сака реванш. Немам со кого да играм, а ми се игра, ми се плаче.
Му викам, стави по една ракија. Направивме таратур, му пуштив муабет низ мезење. Очекувам да прифати реванш набрзо.

@Del Boy за Сакица укуцај си
Mile Kitic - Sampanjac - Grand show - (Tv Pink 2006)
на јутјуб. Миле небитен, Африка е во белото. You can thank me later :D

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
ДК

Денес смислив нов оригинален цитат :vozbud: :vozbud:

To excel one must challenge themselves and be challenged by others on the ground that time spent within greatness amounts infinitely more than time spent within mediocrity.
Приказната е едноставна. Илјада партии шах не ме научија како 5 часа поминати со grandmaster.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.276
Поени од реакции
8.419

ДК где си била кад сам био Нико?

Ова Нико значело св. Никола, уствари тикет фаќање од еден св. Никола на друг св. Никола.

Еј се побудалев во ова изолацијава веќе 15 дена и дефинитивно најинтересна дешавка во овие 15 дена ќе ми биде тикетов. Една од негативните работи од карантинов е што пак почнав да пуштам спортска секој ебан ден.

Од добрите работи, мислам дека ок го поминав вирусов и дефинитивно мислам дека на никого не пренесов (ако е точна тезата дека по 7 дена од првите симптоми веќе не си вирулентен). Сите симптоми исчезнаа по првите 5-6 дена сем кашлицава што не е комплет исчезната, ама рентгенот ми беше чист и сите што прележале и ги знам викаат дека уште кашлаат (ваљда е вистина?)

Од лошите работи веќе изгубив живците на работа и донесов дедлајн кога ќе раскрстам. Вчера ми беше соопштено дека ќе ми дадат бонус од 12000 и одма ми беше префрлено дека глеј како се однесува фирмата према тебе а ти сакаш да ја ДУПИШ пошто сакаш да си искористиш деновите од одмор за празниците и да се одмориш. Да истите оние денови од одмор што ти ги веќава законот за работни односи...

Каков кретенизам, работам во мултинационална корпорација што има 200+ фабрики по светов и се удираат во гради за бонус од 12000 што и реално ми се одработени само последниве месец дена. Да им спомнеш на некој од другиве фабрики во европа што им се за 200 евра бонус ќе ти се изнасмеат. И не сакам да звучам неблагодарно ама јас сум од оние што прават додадена вредност во тимот. Во последнава година лансирав проект што носи 60% од обртот на фабрикава, обучив човек што успешно ме мења на претходниот проект, прв се вратив со работа после короната и имавме успешен рестарт на производство, во последните два месеци нарачките беа 40% поголеми од капацитетот на проектот и хендлавме се тоа без да се осети на големите менаџерски глави ( во минатото на слична ситуација летале менаџерски глави). Ќе заборавев и да додадам дека супервизор никогаш и не сум имал па сите оние безсмислени состаноци за ескалации ги терав без поддршка а подоцна тоа изгубено време го работев од дома до 10 саат за да стигнам да си ги завршам примарните обврски.

Од неделава се смирува работата и добија сила, а јас ќе бидам тој што ја ДУПИ компанијата што одвоила мочани 200 евра за мене, истиот тој што работи со корона од дома. И ќе бидам споредуван со останатиот дел од колегите што немаа ниту приближно работа и обврски како мене ама јас сум побарал да спојам нова година со Божиќ а они рекле дека ако има потреба ќе работат.

Нејсе ја сфатив и скриената поента дека ова ќе им служи како аргумент да ме деградираат во ситуација ако им ја одобрат позицијата за супервизор, само што не им е јасно дека одамна престанав да се гледам долгорочно на ова место и како вика народот “ Една врата се затвара, две нови се отвараат”.

* Се извинувам за зборот ДУПИ/Ш, ама морам да пренесам оргинално како ми се обрати менаџер.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom