Ди Кеј
Апдејт, да ти еам....
Ало, Филип?
- Ало, да, Филип на телефон.
Дома си? (Нема ни кој е, што е, тоа треба јасно да ни биде на сите, нели).
-Да да ама денес ми е последен ден, ми рекоа да Ви кажам за да ме тргнете од список.
Тебе кој ти даде решение за изолација?
- Па, (скроз збунет и у паника, не знам зошто) Институт за јавно здравје, ваљда или кои и да беа, не знам.
Значи не МВР? Епа кога ќе стигне од таму до МВР, тогаш ќе те тргнеме од список, до тогаш ќе се водиш ко болен.
- Добро, фала....
Чао.
Е сеа, да ти ебам државата што не верие на збор да ти ебам.
Сабајле и се јавувам на матичната, ми вика дека сум уште на список ама слободен сум да шетам али да сум бил сигурен, да се јавам кај тој што ми праел епидемиолошка слика или како и на куров да се вика тоа пред 10 дена. Океј, барај го бројот, мачи се (ја барав девојката што ми вртеше, убав глас, ја запамтив, Тамара hehehehe) и ја најдов. Се јавив, се претставив. Секако, немаше поим за која личност станува збор ама фер и коректно, ми зема име презиме, матичен и адреса и рече да проверам и те барам. За саат време се јави и ми рече дека сега сум во оздравени и слободен за движење.
После ова, се дешава ситуацијава со мистер милицаец и јас сум у бунило али шо ги ебам, чекам уште 1 саат и излагам да пуштам чекор, да прошетам, да се изнадишам од гнасниов воздух и ваљда да закачам нешто на плуќа ко прав скопјанец.