Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Шефче, пред 4 денови требаше да ти славиме јубилејен 60ти роденден, години кои секогаш ги спомнуваше како репер скалило за пред пензија - фаза за која имаше еден куп планови кои за жал останаа неостварени. Тој ден после неколку години отидов пак на нашето место, фрлив неколку пати со трските, но не е тоа-тоа, нема со кој да се прават стратегиите каков систем ќе врзиме, каков конец, какви јадици, какви мамци...ме дружеше само малата која низ годините без тебе беше посилна и од тоа што очекував.
Посакувам да беше тука за совети и бекап во следниот период, бидејќи ме очекува потешка и понапорна година дури и од таа кога останавме без тебе. Време е за нова животна промена, едниот бекап план на кој работев повеќе од 2 години конечно доби позитивен исход, а веќе се впуштам и во вториот кој е поризичен и од првиот, огромен влог и уште поголем ризик со кој или ќе завршам како пропалитет или за неколку години ќе постигнам колку сите предци заедно :unsure:
Без разлика на тоа што ни ти ни јас никогаш не сме верувале во тој задгробен живот, искрено потајно се надевам дека во некаква форма постои нешто слично и дека пак ќе имам прилика да те сретнам, не постојат зборови со кои може да опишам колку ми недостигаш :place:

Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
Кајги,

Дан тмуран ја весела и свежа. Пеперутката заврши со часови, ја донесе татица и сега ќе пиеме какао и ќе јадеме колачиња додека надгледуваме како иде монтажата на нејзината соба. Девојката што и ја ослика ја среди тип топ. Сега слика кај бебушите, одбрав сиво, небо плаво, розе, зеленко, крем, жолто... Ваљда од 3 едно ќе биде женско па и розе нека има малку. Кујната кајги, кујната е сон! Денес стигаат и бакарните садови што ги нарачав, светлата викендов ќе се монтираат. Епа може викендов да одам да видам до кај е, ќе е изветреано ваљда веќе.

Многу сум среќна и исполнета! Многу!

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.129
Драга,

Скролам по фб и оп статија, "Кристијано Роналдо и по три години во Италија не зборува италијански" и тап 20 коментари, ај да видиме што викаат нашите паметни сограѓани.

И се нашол некој паметен лик, си пишал португалскиот и италијанскиот се слични и можат да се разберат ко Македонците со Србите.

И тука се надоврзуваат едно 10 'паметни' души за тоа како италијанскиот и португалскиот не биле слични, а не само што не знаат ни два збора од тие јазици, не знаат ни државите на карта да ги покажат.

Па уште и најјакиот коментар на статијата дека португалскиот бил сличен на бразилскиот. :D :D :D

Бразилски бе, од истата јазичната група на швицарскиот и аустрискиот. :D

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
Не сум пишувал на темава нешто многу многу, но периодов ми боде очи нешто што се почесто се случува во државава.
Не така ретко среќавам луѓе на кој што им треба '' помош '' ама не онаква каква што ти мислиш дека им треба основна егзистенцјонална да можат да си го тераат животецот кој им е сјебан што поради нивна вина што поради општеството во кое што живееме.
Прв пример ќе го земам оној Нијаз или како и да се вика, детено проси на семафорите у автокоманда не брише шофершајбни туку она здрав прав само ти доаѓа на прозор и си бара пари, у зависност каква кола возиш толку ти бара детево, неколку пати му имам дадено ситниш се додека еден пријател со кој што бевме заедно у кола не му понуди работа( пошто се утепа од жалење како не може крај со крај да врзе и неможел работа да најде ) , у магацин на маркет.
Неможам да опишам колку гадости излегоа од таа погана уста на тоа дете, пцуење навреди итн.
Сретнав дури и репортажа за него пред некое време не сака малиот било каде да работи туку по можност во алкалоид, европа или пивара ама да не било тоа физичка работа туку нешо лесно и по можност со пенкало да работел ( ајде важи тепаат кој неќе за шеф во македонски гигант притоа без никакво образование ) разбрав дека не сме биле единствени кој биле навредувани и пцуени од детево тоа редовно се случувало ако некој му понуди помош така што ќе го вработи за да си го вади лебот.
Втор случај гледам сега, некој си Југо на фб моли за помош и пари требало 9к евра за нговото лекување пошто тој сметал дека во државна клиника немало да ја добие потребната нега и дека треба да се лекува во филип втори - жан митрев клиниката. Има над 3к споделувања ( секој од интернет хероите кој што му се виртуелни пријатели да донираше по 3 ебени евра нецели 200 денари ) на објавата дури се организираат и акции во нано бар ама никако да се соберат парите па постоела опасност дека ќе бил префрлен во некоја од државниве клиники да го продолжи лекувањето. Да друже, немаш ден стаж немаш 30 денари уплатено во солидарниот фонд и биди сигурен дека ќе донирам за да ти приватно се лекуваш, ти си многуууу подобар од сите оние кој што се лечат од ковид 19 на инфективните клиники низ државава, ти си специјален.
Англичаните велат beggars can't be choosers ама овие се picky beggars
Незнам од каде но кон вакви луѓе таков некој презир се има родено во мене да ако треба да плукнам на нив и тоа да им го спаси животот ќе си повратам у уста и ќе голтнам ама не ги плукам, толку ми е дојдено преку к.. од такви.

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.351
Days till the battle for Georgia, US: -2
Days till the battle for Georgia, Georgia: 6

1604616843477.png

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
ДК,
Јанкуловска и Груевски во тема за... абортус.
1604645288547.png
И тоа е сè што треба да знаете за форумов.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
Еден од поглупите муабети ми е:
„Тоа е мој став, ти си имаш твој, поштувај го мојот."
Зошто да го поштувам твојот став? Дека е твој? Ако утре имаш спротивен став од овој сега, треба да го поштувам и тој пошто е твој? Треба да се „поштуе" сечиј став бидејќи луѓето се способни да имаат ставови? Или само твојот став?
Твојот став не си ти. Твојот став или е издржан од докази и аргументи или не е. Ако твојот став е дека постојат еднорози, нема да го поштуем твојот став пошто е глуп. Тебе ќе те поштуем ако си добар човек, ама не и твојот став. Еднорози не постојат. Јебига.
Мојот став за твојот став е дека е глуп. Поштувај го мојот став.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.889
Поени од реакции
6.165
Ди кеј

Ретко сонувам, ама кога сонувам нит се води, нит се тера...

Сонував како сум морал да одам на уролог за некаков си преглед, што знам што беше. И таков целиот престрашен пошто и онака си имам страв од доктори, а ова па уште и срам.

И таков целиот повлечен, одам пред врата и таму 20тина мажи чекаат за преглед.
Палтото ми беше во рака, на раката канила...
И чекам така, чекам... Кога после цел час ете ја докторката, Екатерина Захариева, бугарката, министерката. Дотерана во вишнова бунда, крзнена, со крзнена шубара доаѓа од таму со 2-3 сестри околу неа, облетуваат.
Ме гледа мене и ми вика, дечко ти за кај мене си? Викам, ваљда? Епа влегуј тогаш одма.

Влегов таму, застанав така срамеживо.
Она ја соблече бундата, го облече белиот мантил, стави ракавици и седна на оние малите тркалезни дрвени столчиња.
И ми вика, ајде, вади го...
И земав јас така срамежливо, полека, да ги откопчувам фармерките. Ме прекрати, ми вика, јас ќе продолжам...
Ги откопчи, ми даде еден поглед директно во очи и го извади. И почна полека да го пипка, насекаде. Се заигра...
А јас, така едно незгодно ми падна, не знаев што да правам, чекав да заврши само побрзо и помалку почнав да се тргам наназад, да прекрати.
И ми вика, хубаво ли ти е? Искаш ли език? Искаш ли да ти целувам коренот?
И тука ја сопрев, ја одгурнав наназад и и викам, нејќам твој език. Не давам ти да ми целуваш коренот.

Се налути целата, извади тоа медицинските ракавици фуриозно и ми вика, чим така, таму да си најдеш некоја кај тебе што ќе иска. Од мене веќе ништо не добиваш.
Мрш сега, нема влегување веќе у наши простории, не си пожелен тука. Да не бараш и не идеш кај нас повеќе.

И што да правам таков, земав јакната во рака и си заминав со откопчан патент...

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Во денешната епизода од Кајгана vintage серијалот го забележуваме постоењето на Бомбастичен Дрогираш. Своевремено малолетен член на форумов кој премногу сакаше да биде возрасен и со сила сакаше да биде нешто што не е. Фан на Милан меѓудругото.

Покрај неговото домаќинување во спортските теми чести беа и излетите во некои филозофски и научни теми како и музичките каде со сила слушаше Рејдиохед се со цел да им се допадне на големата кајгана музичка фела.

Ио Соно Интериста се грижеше за малиов, го подучуваше и верувам дека сакаше да го напраи човек. Пред големата Ио Соно-ва пауза од форумов го советуваше да си го промени никнејмот.
Така и бидна еден 1ви јануари не знам точно која година, осамна никот Толстој. Видно разочаран, со спуштена глава Ио изусти, па не ти реков вака бе... и го пушти по вода, додека во позадина свиреа Индекси со култната Bacila je sve niz rijeku.
Не знам што се случи со ликов, пошто следуваше и Џонтровата голема форумска пауза, а за тоа во некое друго издание од кајгана vintage.
Al nocas ako slusa, nek cujeeeee booooooool.

Поздрав и секое добро сладок принцу, каде и да си.

Kajgana Shop

На врв Bottom