Драга Кајгана (виртуелен дневник)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.717
Драа

Чика од погоре што га кажаја муабет за сингл е ремикс од Џордан и Пипен.
Чекам да глеам финале енбеа, ти?
:icon_mrgr:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.277
Поени од реакции
30.602
Kakvo li perenje na mozok im se slucuva na mladi mazi vo zapadniot svet.
Procentualno, ako mlad decko gleda anime, posle fakultet se stava na HRT i tranzicionira.
Ne znam tocno megutoa, mozam da vidam patern. Gledanje anime + zapadna kultura + fakultet = Trandza.
I pod gledanje anime ne mislam na naruto i dragon ball i pokemon i digimon. Mislam na gledanje non-stop, samo anime.

Inspirirana od facebook skrolanje kade vidov edno dete so koe si pisuvav pred nekolku godini sega so smeneto ime vo zensko.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.149
Поени од реакции
16.086
Драга,

Сакам бар понекогаш, некогаш, еднаш до двапати, значи не многу, али бар понекогаш работите да излезат од прва и да не мора да покажувам колку и каква флексибилност имам во животов.
Поготово кога сум потрошила повеќе од година време, пари, и ебано многу нерви.

Еднаш се деси да се утепам учејќи за испит и да го паднам, многу бев разочарана. Татко ми ми кажа дека во ред е да се нервирам, да сум лута и да плачам ден, два, али после тоа веќе ќе мора да се присоберам и да мислам за наредните, зашто џабе плачење за нешто што прошло. И во право беше. И ова е реално единствена работа што ја памтам ко совет и што ја применувам за било каква ситуација.
Само што сега немам план б, нити мислам дека ден, два ќе ми се доволно за да не се осеќам изморено од животот.

C

CoolIris

Гостин
Кајги,

Вчера како се наведнав да си ги закопчам чевлите и така останав...уште кога ми крцна нешто знаев што ми е и сакав само да се расплачам затоа што немав никој да ми помогни да се исправам. Половина и цела десна нога ми се укочени. Едвај успеав да се исправам некако и така со незакопчани чевли тргнав на инјекција. Вчера бев ко врзана во раце и нозе. Денес ми е малку по океј, ама уште сум укочена. :place:

Ај нека ми помине, имам обврски :place:

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.658
Поени од реакции
31.545
,,,DrK,,,ima eden vic,,pa veli,,,ja prashuva sincheto majka si kako doshol na svet a taa mu veli , abe sinko sakav samo chevlite da si gi vrzam,,,ne deka neshto ama e dobro de i taka,,,

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.858
Поени од реакции
17.599
E more sinko, jana vremeto bef golem eba4. Cela Makedonija ja prevrtev od Pehcevo do Debar i od Gevgelija do Kriva Palanka, ebev i po pogolemite sela, 6teta 6to kako vas nemam internet, pada vidite vie kakov internacionalen uspeh bi imal.

EjwI0SxXYAEjDvU.jpg

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Во моментов се спрема продолжението на анимираниот Спајдер-мен филм - Spider-Man: Into The Spiderverse.

Ова нели, ќе биде вториот филм.

Што во превод значи дека за неколку години од сега сосема легитимно прашање ќе биде:

"Кој ти е омилениот Спајдермен 2? Спајдермен 2 1, Спајдермен 2 2, Спајдермен 2 3 или Спајдермен 2 4?"

M

Macedon1um

Гостин
Од пријатели, познанции и роднини се почесто слушам случаи каде што жената после породилно отсуство добива отказ од работа како казна од страна на манаџментот на компаниите поради тоа што работата на некој начин им трпела. Нормално за ова „јаките“ феминистики никаде нема да ги видите да се бунат, а дебиливе од власта ништо не превземаат а демек наталитетот ни бил мал требало да сме го качувале, кога тие што го качуваат уствари ги казнуваат

И после зошто еден куп млади луѓе заминаа од државата, ете ви една причина од многуте што може да се најдат

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Оваа песна ама да се преработи со текст во стил:
Слушнав вчера како стариот ми кажа,
напушти сине, напушти
Тука нема иднина за тебе и
време е да ја напуштиш
ООООоо напушти синееее напушти...
ООООоо напушти синееее напушти...
Зашто животот е краток, а тука промени нема...

И да биде химна на Македонија.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Многу пати се прашував како би било Македонија да има реални шанси да се пласира на едно ЕП или СП во фудбал. Каква би била атмосферата, колкава ќе биде возбудата, ќе има ли организирано гледање... Го имаме тоа доживеано во ракомет и кошарка, ама сепак фудбалот е најпопуларен спорт со најголема публика. Колку само тоа изгледаше нереално...

Се до денес! Денес е денот Д, денес иако не е последна пречка пред ЕП конечно начекав и вакво нешто. Едвај чекам, уште од сабајле сум екстра возбуден. Штета што се погоди баш во пандемија па не може да се гледа организирано на бимови. Ама тоа е тоа, битно да тепаме па да славиме цела ноќ. :)

:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Kajgana Shop

На врв Bottom