Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Идеш на матичен млад човек си те снашла мука,те тешти животот па згора на се и здраствено си викаш тоа е,до тебе има старец од 95 години кој прашува 7 пати зошто му се надуло стопалото,и кој лекови треба да ги одбегнува,a кој да ги конзумира комуникацијата е отежната бидејќи човекот е и малце повеќе од глув па така сестрата му повторуваше повеќе од доволно,да биде муката поголема ти седиш како глуп и ги слушаш додека се прашуваш дали ќе дочекаш 30?

Am I a joke to you?
 
Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
Нема поружно од расипано млеко во кафе, бррр.... Да не збориме дека во местово абер немаат од кафе правење, абе една кафетерија да си отворам најарно овде, а не ја во Мк се расправам со цвеќе. Фрапе е научна фантастика, фредоспресо спејсшатл. Ако не друго штедам за кафе овде, сама си спремам и за на плажа дури. Епа кафе не се пие сама па ај враќај се за пола комшилук на плажа да допраам, па благослови сто, невеста за пример, знаела да спреми кафе како во Истанбул што праеле. Модерна невеста :pos:
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.640
Поени од реакции
27.880
Од 40 степени пеколно лето,директно у зима.Па пичка ли му материна,вжештено железо сум видел кога се кали у ладна вода да го брцнат,ама живи луге....ни иба мајката
 

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.116
Денес сфатив дека не треба да верувам на никого. Луѓето се една проста маса што не е достоинствено за лепешката да ги споредам со неа. Посебно ми се гади од роднините. Да од оние роднини кои ти прават лице односно се лицемерни и се гордеат со таа способност односно особина. И затоа решив да го исчистам ѓубрето од мојот живот и не сакам никаква комуникација со такви личности. Од денес не постои онаа наивна будала која на секого помага, оти сака да испадне фер дури и кон оние што му нанеле штета. Појавете ми се пред врата за помош, па нема да можете да погодите каде е излезот . Паразити едни.
 
Член од
15 април 2019
Мислења
1.086
Поени од реакции
1.542
draga kajgana pozdrav do edno prekrasno dete so ovaa pesna :)
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
D...Rano e,nautro jas pred O...
Ogledalce ,ogledalce kazi zosto mi rastat vlakna vo usite i duri od nosot izleguvaat
- Starees cice,starees
Ama jes da sum jas Oldtajmer,ama se uste vozam.
- Vozis,vozis samo na udolnica.
Vidi vaka sega vo poverenje,jas podobro bi izdrzal sto stapa po grb,otkolku sedum dena bez sklekovi vrz zenski stomak.
- Auuu, lazes kako Zajko nas,aj mrs tamu
E aj kaci se da vidis,kako na Mont Everest ke se osekas,more i zvezdite ke ti vrtat nad glava.Se zamisli a,aj otidov na berber.
 

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.787
Поени од реакции
6.989
Сакам да се врати еден месец назад. Сакам да живеам пак без да знам никого. Сакам да бидам сам. Да нема никој. Да може, да со денови да не зборувам со никого посебно. Сам, сам, сам. Да не запознаам никого, да одам сам на кафе. Сам, сам, сам. Да одам сам на концерти, да слушам постојано музика, да гледам филмови, да читам книги. Никој да не ме бара на телефон. Да не се забавувам, да не излегувам викенди. Спокој. Да мислам само на учење, на тоа каде ќе ручам, кои грицки ќе ги пробам денот, кое пиво да го пробам, да се шетам по паркови, да седам сам во парк, да мечтаам за убави девојки кои никогаш нема да ги имам.
 

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Kајч,
најтешко во животот е кога немаш ниту знаење, ниту средства, ниту можности да му помогнеш на некој близок. Кога незнаеш како и само гледаш.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.884
Поени од реакции
17.490
Чудно е како најголемите уставобранители,Тодор Александровци,патриоти и Македонци,ликови кои на профилни на фб ставаат слики во одбрана на името знаат да коментираат со северџан каде што ќе стигнат се први да се степаат ако кажеш нешто лошо за курвата на оној што се занимаваше со бела техника.

Истите оние кои ги споделуваат патриотските песни на Некст Тајм не се согласуваат наместо да и се дадат 50.000 евра на бричената курва на Аркан нека ги добијат еве баш тие Некст Тајм.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.503
Поени од реакции
34.611
Кајг,
десет минути дремев да го поминам пешачкиот премин, ама свирежот на сообраќајниот полицаец (женско) не оставаше пиле да помине, кога наеднаш пред нас од младо до старо со велосипеди од крш до најнови, возејќи со брзина „баш ме брига„!

1568995817063.png 1568995909788.png

барем да беше некоја занимлива индивидуа со тоа свирчето за да ни поминеше времето онака како пешаци кои дремевме како да имавме време на претек!
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.322
Поени од реакции
7.781
Vnuka mi zamina da si igra kaj drugarka nejzina. Majka I od drugarkata se javila kaj sestra mi, koja Pak se javila kaj Majka mi, I pa taa mi zvoni mene za da mu kazam Na zet mi deka vmuka mi e zaminata kaj drugarka I. A pa toj bese so mene koga vnuka mi ne prasa Dali mozi da si igra so drugarkata.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom