Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
ova samo vo Makedonija moze i samo od Makedonec na Makedonec.
dve nedeli pred Veligden kitka mlad kromid na pazarite 7 denari ili tri kitki 20 denari ili 8-10 denari kitka vo marketite.
denes edna nedela pred Veligden kitka isti takov mlad kromid 15 denari
vo momentot zasedava zemjodelsko-poloprivredna republicka komisija za novata cena na kutka mlad kromid uoci Veligden.
Nazdravje neka vi e?
 

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.489
Поени од реакции
16.136
Пред месец дена дојде нов колега и се спријателивме за брзо време. Вчера човекот ми дава да му проверам ливче од кладилница, сега ми е глупо, ама човекот е малку припрост, а и има стар телефон викам нема интернет ај ке видам што биднало. И на крај човекот добил ваучер. Сабајлето пак ми дава ливче што го играл, го проверувам и вика добитно е. После некој момент ми вика, абе знаеш што? Јас немам поим да играм ова. Го гледам и го прашувам како го играл тоа ливче? Ми вика, абе одам во кладилница и наоѓам некое ливче на маса и го уплаќам. Ме фати толкава смеа, ама и ми беше драго што барем на ваков начин човекот заработи пари.
 

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.502
Поени од реакции
14.677
Низ животот, кога ќе созрееш, поминуваш низ многу фази.
Додека ги живееш, од страв, секогаш ја држиш својата страна на приказната. Од страв не знаеш да се носиш со себе и субјективноста што си ја сервираш како гола вистина. Секогаш те плаши и правиш нерационални чекори. Ама стравот те менува и го прифаќаш како единствена вистина.

И доаѓаш до фаза кога се фаќаш себеси како сама си ставаш лулашка на запуштено дрво, ја местиш и седнуваш. Седнуваш за да се лулаш до лошење и единствената мисла што те држи е да станеш од истата таа лулашка и да се вратиш дома - е причината за која живееш.

Забораваш на сите грутки во грлото, забораваш на раскраварените колена од паѓање, забораваш на стравот, на лошите одлуки, на премолчените разговори ... забораваш и на себе. Се држиш само за тоа колку вреди тоа едно гушкање и колку знаеш дека ќе успееш и од пепел да се кренеш, само за да успееш. И ќе успеам! :)

Доаѓаат фази од животот кога сакаш да се удавиш во сопствената тишина. Ама среќа, се учиш како да живееш со нив.
 
Член од
5 март 2011
Мислења
841
Поени од реакции
824
Прво да кажам дека дома партиски не сме определени посебно јас ама на избори одиме (сега за овие ке видам) пошто мајками е учителка скоро на секои избори е повикана на гласачко место како член синока си лежам дремам и ја слушам како вели на таткоми аман веке од тиа избори скоро секоја година избори што пари троши државата и кажува таму за некое гласачко место дека на список имало 25 гласачи и скоро пола од нив ги нема или не гласаат и му вели треба да идат 5-6 души (она не е на тоа место) сите по 2500 ден и прецедателот на комисиата 3000 ден а уште колку вакви места има ехее и така си прават муабет вели абе има да ги соберам сите што сме од администрација беспари да идеме тиа два дена зимаме плата од државата зар неможеме една смена да издржиме што ке ни биде а парите што не следуваат да ги донираат на пример на болни деца што им е потребно за лекување тоа се мн пари ке спасат мн деца додуша не се изненадив од мајками ама вака срцето ми заигра .. Инаку ние не сме богати туку сме испод просекот да не речам сиромашни куќа градиме над 20 год и само едниот спрат е стегнат татко ми е невработен сестрами студент само мајками и јас работиме јас во приватна фирма додуша не ми бараат дома дури некогаш јас знам да побарам..... И отварам интернет и како гром од ведро небо дирекно наслов последниот статус на дечкото што починал како ли беше не е ни важно само воздивнав и си реков во себе ех мори мајко кој да те послуша кој да ѕе чуе лопушиве наши мн подобро знаат од тебе....(извинете за интерпукциските знаци)
 
Ф

Флеш

Гостин
Утре се факинг избори.Затоа Хорхе го стаив со цуцла .....

Иначе.Тешка одлука.Не сакам да одам јас да гласам,ама ич за утре.Никој од кандидатите не ги сакам,воопшто и партиите позади нив,после сето она гомно на промена на државно име и да трпам гомна и коментари од грци,албанци,срби и бугари и поготово од Западот странци и да те нарекуваат крадач на историја,бугари,срби од Титова југославија итн. мене и народов мој.Не знам како ќутите навреди.Полн е интернетот и коа бев два пати надвор годинава.
Друго ако не отидам,Албанец ќе биде пола година најмалку,Талат Џафери.Ниеден Македонец не го сака.
Ти доаѓа судир во глава,ако бојкотирам,Албанец претседник,ако идеш на гласање,одиш со сила,само да не биде Талат Џафери.Правиш исто гомно буквално.Бојкотираш едно гомно за да гласаш друго?! Не го сакам Пендаровски,не ја сакам Гордана,не го сакам Река.Сите се слаби кандидати.Си мислам,да ме избришат од избирачки список е подобро.Сум умрел или исчезнал.И онака умрена е државата Република Македонија.
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.649
Поени од реакции
27.978
A place without a name
Under a burning sky
There's no milk and honey here
In the land of God

Someone holds a sign
It says we are human,too
And while the sun goes down
The world goes by

White dove
Fly with the wind
Take our hope under your wings
For the world to know
That hope will not die
When the children cry

Совршено
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.656
Поени од реакции
34.947
Поглупава комбинација од маица со кратки ракави и ваков елек мислам дека не може да се направи во поглед на облекување, демек ви жежи и студи истовремено?
gilet.jpg
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
42.906
Поени од реакции
84.311
Brat4e nema promena na ime, nema nisto, ova samo ti dokazue deka sme MACEDONIAN haha znaci haha aj se brzam sea od shtab mi rekoa deka trebalo da glasam pa da sliknam deka sum glasal haha aj ke praime muabet posle i razmisluaj so tvoja glava be brat haha ae se gleame ke praime kafica periodov


upload_2019-4-21_12-43-13.png
 

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.133
Поени од реакции
18.131
Да го чктрнам?
Дали воопшто да одам?(можит некој друг ќе се смиловат и ќе гласат во мое име да не се мачам)?
За тој шо не нарече овци, шо смена триста става зависно како е разбуден тој ден, не влезе во авионот на Трајковски, беше сектетар во МВР во 1995 итн.
За бабичето шо ќе се колнит во тнр. устав на Северџан иако не го сакала лично?И нејзината партија поддржувач која собра сто автобуси за централен митинг ама не организира 1000 члена протести?
Или овај третиов?
Патем, сите нивни буџети за кандидсатура ќе спасеа неколку деца од овие кои ги лечиме со СМС пораки.
И како да гласам со лична карта од сега веќе друга држава?
Сѐ сменаа насилнички правно Северџански и не знам како, истории , Климент, Самоили, чуда... ама со `стари` лични карти да гласаме за Северџан мојт, а?
 
Последно уредено:
Член од
27 јануари 2018
Мислења
375
Поени од реакции
1.231
Д. К

По природа не сум злопамтило но кога некој ќе ми нагази на жуљ и ќе се прави дека ништо не се случило барајќи ми услуга се буди идиотот во мене и дрско ќе го одбие.
Не сум јас Баба Мразица на сите да им исполнувам желби а да бидат слепи и глуви кога се работи за мене.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom