Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
6 ноември 2024
Мислења
556
Поени од реакции
962
Утрово се разбудив (чудо) и пуштив радио. Шалтам станици и не можам да фатам македонска песна. Застанав на рандом фреквенција со македонски песни и веднаш знаев дека тоа е Првата програма на Македонско радио, Радио Скопје.

80 години сте со нас, од срце ви благодарам.

Украина, предавател Овче Поле АМ 810кхз.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
474
Поени од реакции
908
Posle 4 casa i 39 minuti ,,izminati vo sala,, vadejki ,,golem,, abdominalen tumor so tezina od 4.65kg na pacient od Ohrid kade istiot ,,ne bil zabelezan,, i pritoa bila ordinirana terapija ,,za smiruvanje na zeludnik,, so ,,obrazlozenie,, deka ne boleduva t.e. e zdrav jas sega zasluzno se osvezuvam ,,so pivo,,. Vtoro pivo vo frizider ,,me ceka,, haha
Bravo ,,za mojot tim,, vo sala //dokolku t.e. mozebi nekoj od niv ,,ke procita,, ke mi bide drago// , fantasticni bevte, fantasticni ste!
Pacientot e vo odlicna post-op sostojba, ,,celosno,, stabilen.

Zdravstvoto ni dojdeno ,,do tamu,, , za da mozat da ,,promasuvaat,, i chuda //ne e prv pat, pa neka ,,bide posleden,, - samo ,,moja zelba,,//.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.782
Поени од реакции
8.160
Легендата вика дека негде позади ѕидовите на Антарктикот постои жена што не е злопамтило, лесно увреѓена и у се да гледа задњи намери. Ја чуваат 24 мастадонти идеално распоредени да неможе никој да и пријде да ја поквари. Кога ќе ја снема цивилизацијата, од неа ќе почне генетскиот код за женскиот пол и ќе владее 200.000.000 годишн хармонија. Жими се, ја друго логично објаснување немам.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.963
Поени од реакции
25.534
Типичен работен ден, со колешката се кокодака на српски, доаѓаат Данци, со нив Дански и Шведски, се убацуваат Исланѓани, со нив на исландски, во меѓувреме со останатите на англиски. Доаѓам дома, малиот ми зборува на исландски, големиот на англиски и се чудат зошто не им зборувам. Мозокот - попара. Секој ебан ден!

Член од
14 август 2018
Мислења
4.983
Поени од реакции
11.324
Драга..

Денес јапанците пак донирале некој рентген апарат. Ваљда стоти по ред, и само Господ знае уште колку пари имаат слупано во нашево здравство!
Онака скромно, under the rader што би се рекло! Баш како што и личи за донација..

Али затоа тука темине за Украина и Сирија пукаат како вочкице..
Таир ел абаб со Шеик ал Тани, сите банди ги научивме!
За Украина можам комотно географија да предавам.. сите села и реки им ги знаеме.

Абе еден не се одважи бар да го опцуе тој царот јапански, Хирохито или како и да се викаше :toe:
За едно фала на јапонскиот народ па ич муабет да не правиме..

Значи стварно сме клети луѓе.. :cautious:

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.782
Поени од реакции
8.160
Дека луѓе во 21ви век уште им замеруваат на други ако не им дојдат на роденден, именден, слава, било што што е секоја година повторувачки настан. Абе ако ти се поклапа мојата годишна прослава со некој евент, концерт било што што е еднаш у 100 години, па иди и прати видеа баш ќе ми биде ќејф. Ама не, ќе се дурлиме ќе се љутиме зашо не ми дошол на 150ти роденден.

Се помалце можам со луѓе.

Допуна: коментар - ќе се скараш со сите нема кој да ти го носи ковчегот ко ќе умреш. - Абе 10 бразилки од Џевахир ќе платам ќе ме однесат вас очи да не ви видам ни таму.

Член од
22 август 2022
Мислења
747
Поени од реакции
2.138
Кога некој подвиг не ви успеал со женска одовде, барем немојте пасивно агресивно да напаѓате по теми преку лајкување на навреди и напаѓања. По пораки малку други карактери по теми други. Бар убаво конструктивно кажете си мислење или порака пратете не вака средношколски.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.861
Поени од реакции
6.478
Кеј,

Памтите ко умре Тоше Проески? Ја да, имаше тука многу солзи изјави, што ти ја знам, од колеги повеќе или помалку тажни, некои смешни.
Ја, не ја заборавив таа од Дино Мерлин. Овај го нејчев никош, прво да го забетонираме ова ко факт. Една песна не му знам реално. Натаму. Умре Тоше, па бидна бошнјакот интервјуиран, ден или два подоцна. На што Дино одговори баш така - умре шо умре, па додаде ..имаме ние и појаки машки вокали на Балканот, не е дека бил најдобриот. Пази кајгано, или замисли, умира некој со нецели 26ст или 27ум години колку имаше, без сопруга, без деца, без ништо, трагедија на векот, младо здраво право дете - и во тој момент на тежина место да ја затвори устата и да си пречути тоа што си мислел, пејачов од голема босанска вели - па не беше најдобар глас.
Знам дека има доста мржња, особено љубомора. Ама од Дино..еднаш си ја пуштив една песна негова на јутјуб, потпишана беше: Божич је. (а реков дека не го слушам, ми излезе предлог низ тоа Јелените, Милиците, Цеците мои). Ме изненади наслово?? ајде че го пуштам си реков.
Пееше нешто со стегање низ муцки, со глас на човек кој штотуку прележал Tуберколоза - во 18ти век во Јануар во Москва (кхм ако воопшто ја прележал), вака некако одеше.. божич јеее, а као да ниииијее. Почнав ебано да се прозевам. Нема да те лажам, мислам дека не ја дослушав цела.
Еден коментар ми остај впечаток па морав (така сонлив) да стиснам палец нагоре. Коментарот гласеше - "Дино, турска слино." Од Србин <3 беше пишан.

Последно уредено:
Член од
1 декември 2014
Мислења
2.336
Поени од реакции
4.647
Еднаш по дожд решив да трчам речиси 3 саата некни у неделата. Телефонот у џеб свети ли свети викам кој и да е ќе почека сеа. Завршив се истуширав и си легнав.

Сабајле гледам пропуштен повик од колешката у 10 вечер, се зафатив со работа не стигнав да ја прашам што. Ден и пол после тоа, не сум отворил вибер, вчера ми текна еден рил форвард на вибер напрљив до неа...отварам пораките шо да видам 100+ пораки само смајли смеење и срциња :pos::love:
Буквално на секоја минута едно 20 минити се праќале смајлиња и рандом букви. Премрзнат наврнат...уште крив ќе излезм...

Неам објаснување како се деси ова иди објасни се сеа:cenzura: Рече ок е, не ми звучеше ко да е убедена дека рандом се праќале. Не застанав вода да се напијам, не го извадов телефонот, лаптопот дома а се праќале смајлиња на вибер.

Боље ова да ми се десеше у земја пропаднав: :D

Член од
22 август 2022
Мислења
747
Поени од реакции
2.138
До крај на 2024 сум врзана со непрокопсанициве од доле преку задачи.
Моево славење на 2025 ќе има уште една причина.

А бе чоек. Милион пати им реков лешинарски стратегии сите ќе нѐ зафркнат. Еве ги овие од 4ти 5 дена по 3 саати онлајн што завршија во склоп на радно време, ние со церемонијални сите 10 часовни саботи до Нова Година face to face. На здравје фесатлукот. Кај ќе предложиш пред НГ такво нешто на колектив шо се држат ко црева. Сеа сите ќе престојуваме шо се вика во фирма. Инжинер или програмер ќе си бев баце, со гро машки колектив, ни лук јал ни лук мирисал. Они сега празнични шопинзи ние сликање за паштета

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.782
Поени од реакции
8.160
Што ксмет ќе имав, на што го задркав на инста се затрудне…следна на листата е Лорен Комптон. Алал вера на тој црепот што ја ожени.

Kajgana Shop

На врв Bottom