Драга Кајгана (виртуелен дневник)

D

dARK_ElementaL

Гостин
ДК,

- Времево ептен не растури деновиве, дожд до дожд, улиците мокри. Не може човек на раат да излезе да се истрча. Разбирам дека му се врне, ама малку осет.

- Не знам што е со народов, што се зарази со ова коцкањево. Особено помлади особи. Кого и да сретнам само за тие глупости прават муабет. Како за малку ќе им дал апаратот. Како направил голема сума па после тоа одма ги изгубил. Како го заебало некое овошје. Па де ќе го мава апаратот, наводно се изнервирал. Мој предлог, не апаратот, туку главите од ѕид сите по ред да си ги истрескате. :yid::yid::yid:

- И ете дочекавме и туристи да ни го чистат ѓубрето :shook:. Понекогаш се прашувам дали уште повеќе можеме да паднеме од тоа што сме сега. Дали има уште некое дно под дното. Ма да не збришат само, да не постоиме, ни како народ, ни како држава. Од мапата на мултиверзумот да не снема, не само од светот. :uzi::uzi::uzi:Туристи ѓубрето да ни го чистат :facepalm: :tapp::tapp:
 
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.168
Поени од реакции
3.447
Драга, уште не е стигната до пола годинава 2019, а јас можам комотно да кажам дека ми е најдобра до сега. Почнав да си ги остварувам , ајде да речам малите желби (соништа), и да уживам во тоа. Како голем фан на фудбалската игра и целата атмосфера по стадионите, од секогаш ми било желба и јас да сум дел од тоа што го гледам на ТВ, но овој пат во живо. Иако пред само 4-5 години сум мислел дека тоа што го гледам на ТВ, таму и ќе си остане, се излажав. Почнав да заработувам нешто ситно, да собирам пари и да си го терам ќејфот на стадиони. Не поддржувам конкретно некој тим (да речеме да се трескам од земја и слично), но уживам во атмосферата на најдобрите стадиони за тоа. Имав мала германска тура, во која за 10 дена гледав 4 утакмици со премногу голови и предобра атмосфера. Секој кој има љубов кон фудбалот и кон навивањето, би ме разбрал за што станува збор.
Вчера се вратив од Истанбул, бев онака на викенд. Но не бев да ја посетам Аја Софија внатре, не бев низ еден куп знаменитости што ги има Истанбул како град. Бев некои посетив, ама ова не беше класична историска посета, како сите аранжмани од агенцииве. Бев да си ја остварам желбата, а верувам и дека барем на неколку души од форумов им е желба или им е во план да го направат тоа. Во Истанбул бев на можеби двата најдобри стадиони, во поглед на атмосфера, без разлика на квалитетот на фудбалот што го имаат како лига. Бев во саботата на Бешикташ - Башакшехир. Немам зборови, да ја опишам страста на Турците спрема својот клуб. Дали биле луди или не, они го сакаат својот клуб и му даваат максимална поддршка. Цел стадион буквално стоеше на нозе 90 минути. За нив тоа е нормално, а не кај нас ќе станеш да пееш нешто, и имаш рандом чичко со црно од сончоглед меѓу зуби и ќе ти рече седни мали не се глупирај. Атмосферата беше врв, пеење, заебанции, пеат и стари и млади, цел град е само за тоа на тој ден. Се наежив додуша неколку пати...
Помина тоа што помина, уште ми немаше спласнато возбудата, утредента, во неделата беше мојот најдобар ден у живот. За некој што не ме разбира, тоа може да е ништо посебно. Но за мене беше све. 90 минути ( и повеќе) се исклучив од цел свет и уживав. Најгласното дерби во свет (според некои извори). Фенербахче - Галатасарај. Ако го опишам сега, нема да ви го доловам како што треба, ќе треба да го доживеете. 50.000+ илјади навивачи на Фенербахче, урлаат, се дерат, навиваат, да го бодрат својот тим. Стадионот буквално се тресеше. Утакмицата беше дерби во права смисла на зборот. Остри стартови, жар и борба за победа. Или ќе бидеш трагичар или ќе бидеш херој. Елмас кога го даде голот за израмнување беше цел стадион во делириум. Да можеа ќе го расклопеа стадионот. :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Пораз не е опција во никој случај. Цел стадион е на нозе, сите се како едно (па дури и обичниот посетител ќе се осеќа како дел од нив). Предобро нешто! Уште сум под импресии, и се надевам дека и во иднина ќе имам повеќе пари за шетање, и повеќе прилики за утакмица.

Може испаѓа дека се фалам кај сум бил и што сум правел, но само сакав да споделам дека треба да си го правите тоа што ве исполнува, без разлика на тоа како ќе реагираат другите. Се дур вас ви е убаво, тоа никој не може да ви го земе.
Посетете го тоа што го сакате, направете го тоа што го сакате ако ви се пружа прилика, за да не се каете зошто не сте направиле нешто.
А за историските знаменитости на Истанбул, во некоја наредна прилика (y)
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Кога растев ова беше мојот Game of Thrones.


Глеам луѓево се губат.Никогаш не сум бил толку апокалиптично настроен за нешто премиерно сериски момент или филмски како и да е.Да има некој работи кој ми се допаѓат,и сум возбуден за истите но ќе ги почекам трпеливо,без форсирање ќе си дојдат.Најверојатно ќе ја гледам за некој си 5-6 години од сега кога никој нема ни да се сеќава.Па поубаво здравје.На раат што би рекол еден комичар '' Мојот кур е како старец кој седи на клацкалка и пуши луле''.Нема потреба од толкав хајп.Ај нека ви помине меракот и онака целиот интернет сообраќај е блокиран со вас.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Кој вика дека пивото и рандом проблемите со бубрези се мит нека оди нека се отепа, пијам вода без прекин два дена ништо, вечерва се префрлив на пиво, одма пецкањето го снема.

Само да се одлогирам од службениот мејл со време...
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
D.... mala si ti (za mene) da znaes se, aj sto pies castam pa da ti kazam sto pievme nie kad smo bili mladi mi,
eve gledam goltas voda so pola lazice CE-devita i vo fildjan so debelina na palecot imas nekoe kafe pod koe se gleda i dnoto na soljata.
sekade kelnerotj ti nudi Koka - Kola, Sprajt, Fanta, Sveps...
a js go prasuvam ima li nesto od moe vreme. Limonada,oranzada,pivokvas,boza ili samo soda. Ete ti go i odgovorot.
 
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.087
Поени од реакции
15.929
Нусрет Гокче, ака Salt Bae, е мојот херој и инспирација. Човек навистина не смее да си дозволи да престане да сонува и мечтае. Ниту пак да заборави од каде доаѓа.


Sent from my SM-A505F using Tapatalk
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Во западниот дел на градот во подрумот на една напуштена куќа беа пронајдени телата на повеќе од 20 припадници на власта и опoзицијата.Телата сеуште не се идентификувани поради состојбата во која се пронајдени.Во меѓувреме беа пријавени исчезнати лица од музичката естрада како и неколку локални транзициони бизнисмени.Сите пронајдени тела беа жигосани со зборовите Слобода или Смрт.Сторителите на овој грозоморен акт сеуште се на слобода.
 

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.256
Поени од реакции
1.966
Помина една година без тебе,вујче.
Ни недостасуваш,ни недостасуваат твојата љубов,твојата грижа,твојата поддршка,твоите смешни прераскажувања на Турските серии...
Тешко е без тебе.
Боли и секогаш ќе боли. :(:place:
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
D..... sto da ti kazam, e nekogas posle ratot (mala si ne go znaes ova) treba da se jade prvo denta ,vreme e e za rucek(dorucek..a sto bese toa) sednuvame cetvorica sme a na masa jadenje za dvajca,e taka bese kad sam bi mlad ja, a sega sednuvame dvajca za rucek a na masa jadenje za cetvorica(te lazat onie od statistika deka sekoj 5-i e gladen)
AAAAA, muabetot bese i za utakmici na stadion toj nas koj bese za 15000 a nie sme tamu 25000 i se razbira cela itakmica na prsti i so pesna a koga ke padnese GOOOOOL site golubi ke poletaat od park pa do Trubarevo,more i onie od golubarnice poletuvaa od jacinata na ehoto GOOOOOOL,a tetovcani i kumanovci znaat togas deka Vardar dal gol , kako sto kazav mala si ti da go znaes ova,ama zatoa sum jas tuka da ti go kazam.E aj sega ti prasajme mene nesto za toa vreme posle ratot.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.689
Добро бе шо е оваа будалија секоја пролет да се кастрат дрворедиве?.Абе ни треба повеќе зеленило и сенки,а не бандери е.ате мрднатите.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.530
Поени од реакции
34.682
Кајг,
ееееее уште да е вистина ! :несвест:

 

Kajgana Shop

На врв Bottom