Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Чим папата има фот фетиш сигурно прави и римџоб.Само да не заборават да ги заварат шахтите и у петровец пошо има јаки снајперисти кај мене у мало.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.810
Поени од реакции
37.810
Кајг,
да се потсетиме на добрите манири во некое времето наречени бонтон однесување, :)

- Кога сте излезени, никогаш не го ставајте телефонот на маса. Со тоа покажувате дека овој уред игра важна улога во вашиот живот, дека ви е здодевно и дека едвај чекате да го земете телефонот и да проверите што се случува на социјалните мрежи.

- Маж никогаш не ја носи чантата на жената. Сепак може да го однесе нејзиното палто до местото каде што се оставаат палтата.

- Вашите чевли секогаш треба да бидат чисти.

- Ако некој ве навреди не треба да вратите на истиот начин. Само насмевнете се и заминете си.

- Мажот секогаш треба да оди од левата страна на жената. Војниците се исклучок од ова правило, затоа што секогаш треба да се подготвени за поздрав.

- Возачите треба да запаметат дека прскањето на пешачиците е немормално однесување.

- Во кино или театар, треба да се движите кон вашето седиште свртени со лицето кон оние кои што седат. Мажот оди прв до седиштето.

- Маж никогаш не треба да ја допре жената без нејзина дозвола.

- Ако некој ве повикува непристојно, како на пример: „Еј ти!“, не треба да се свртите.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.755
Поени од реакции
4.526
ДК

Една работа што ми се свиѓа кај Американците е идеалот за слобода.(Без разлика колку се пресликува во реалноста)

Конкретно кај нас имаше пример со оџава како и да се вика што јадел бурек македонскиот народ бил ваков/таков. Нормално дека такво нешто не треба да дојде од човек од таква позиција и треба да биде осуден и од албанците и од македонците, но не да биде заќутен т.е да биде казнет.

Јас лично мислам дека говор на омраза е цената што е потребно да се плати за слобода на говор т.е се додека некој не повика директно на насилство нека збори што сака.

Проблемот со регулирање на говорот на омраза е што со тек на време ќе го регулираат баш оние што не сакаш да го регулираат.(На пример религиозни фанатици, диктатори итн)

Во дотичниот случај се што ќе се коси со иделогијата на тие што се на власт ќе биде говор на омраза. Што било реалност пред неколку века кога црквата била на власт и сите неистомисленици били спалувани за богохулење, а претпоставувам слични случаеви имало и со било кој диктатор/монарх кој бил на власт т.е Хитлер, Сталин и Мао во најновата историја.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.100
Поени од реакции
74.928
Од моментите во кои сфаќаш дека времето брзо летнало, ќе ја издвојам песнава:

Мали Џогани до полуматурант ќе дотурка уште малку, а како вчера ми се чини дека излезе песнава :pos:
Мали Џогани всушност се вика АДРИАНО Џогани, крстен по некогаш познатиот фудбалер Адриано. Посебна сторија е каква промена претрпе фудбалерот во овие години :icon_mrgr:
https://www.fourfourtwo.com/features/what-happened-adriano-dark-story-behind-brazils-party-boy-who-could-have-been-a-great

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.908
Поени од реакции
6.211
Она новион тренд на носење подвратени фармерки над глужд ме потсеќа на Досе од Ленче Кумановче. Дедо ми секогаш се газеше од смеење кога ќе го видеше у тие панталончињата над глуждови.
Ете сега дочекавме околу нас многу Досиња.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.700
Поени од реакции
88.695

Давеж... бетер од Јеховини Сведоци:jajce:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.972
Поени од реакции
116.623
Јасно ми е дека Скопјево е хендикепирано со паркинзи, односно преоптоварено со возила и затоа има фрки со паркирањето, ама како ме напизди едно копиле таксиста пред некој ден абе ми идеше да го убијам на лице место. И тоа пази, не бев јас учесник во ништо, него само нем гледач на еден дегенски настан. Имено, во Карпош бесплатен е паркингот нели, небитно секако за ситуацијава, и во една од уличките десно од Рузвелтова си имаше паркирано еден автомобил, троа поубав беше иако не приметив скроз што марка беше, паркиран до една жива ограда, место каде може да собере 4 до 5 автомобили еден позади друг во зависност од големината секако. Карши тој импровизиран паркинг има два контејнери, а измеѓу паркингот и контејнерите има место да помине кола и пол, скоро две коли. И сеа имаш ситуација каде човекот уредно си паркирал, ја прилепил колата до живата ограда за да не пречи на тие што возат по улицата, и имаш таксиста што иде од спроти и на таква мала уличка вози со 50-60 и одеднаш му го собра ретровизорот, ама така го поткачи што му го разеба и детството и гробот и фамилијата и све живо одеднаш. Нормално се разлетаа 500 000 делови, а таксистот застана, отиде таа главната пластика му ја поднамести и си замина мртов ладен, онака кур го болеше што некој ради неговиот дегенизам ќе треба да плаќа пари и да си го ебе раатот.

Ептен ми е криво што не му запишав регистрација и да му ја оставев на човеков под бришачи па после нека го бараше да му ја надомести штетата, ама реално и јас се изненадив од ситуацијата, си одам онака завеан и замислен, што се вика не знам кај терам и одеднаш гледам и слушам брагауууу летаат делови и парчиња од нигде никаде. Ај ќе сфатев да се разминуваа двете коли, се дешава лошо да процениш јебига, ама човече колава паркирана, па вози малце полево крв ти ебам ја на тебе неписмена. Од такт ме вадат вакви ситуации жими се, јас да го направев ова или ќе го чекав човекот да дојде и да му ја надоместам штетата или број ќе му оставев да ме побара отпосле за да се договориме за поправка. И не, не се курчам него стварно сум таков, највеќе мразам неправди во животот. Еднаш трчав по еден муштерија да му вратам 100 денари оти грешно му имав вратено, ќе ме изгазеа коли на улица, се чудеше како е можно да не си ги земам. Му викам абе друже, што ќе ми сменат 100 денари во животот, а и колку и да беа, НЕ СЕ МОИ.

Тоа е, се нервирал јас или не, нешто што е всадено во сржта многу тешко се менува, јебига.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Драга во врска со дупкиве, тие црните, многу е актуелно деновиве оти најпосле сликавме една, а Ајнштајн на времето кога му се појавил овај бизарен феномен како нус производ во Теоријата на релативитетот мислел дека згрешил нешто и дека нема шанси да постои такво нешто.

Дури и Ајнштајн не си верувал сам на себе си на науката што ја створил, но затоа народов наш самоуверено расправа за национални и религиски прашања за кои никој никогаш ниту ги повикал ниту ги прашал.

Инаку додека народов наш се прпелка во калта, створена од квази стручњаци кои сеуште тврдат дека теоријата на Ајнштајн не е потврдена, науката веќе ги потврди другите два бизарни производи од Теоријата на релативитетот, како забрзаното ширење на вселената и гравитациските бранови. Остануваат уште две работи кои истата теорија ги предвидува, но се далеку од научна потврда, а тоа се Црвоточина (wormhole) и временска машина.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Драга ова фејсбуков ќе го уништи народот

Ај можам да разберам што го ставаат зеленчукот во вода со сода (да му излезат демек отровите), ама да ставаш ти коприви во сода за после да ги замрзнуваш е врв :pos:

Мислам кој прска коприви со пестициди, кога од копривите се прави природен пестицид :)

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.232
Поени од реакции
3.838
Драга од вестите денес издвојуваме:
Во првите 3 месеци од годинава од сите државни и приватни здравствени установи отказ дале 3440 вработени, од кои 760 доктори специјалисти. Но за тоа подоцна сега имаме една многу поважна вест а таа е дека стево ја нарече гордана стара, а таа му возврати хехе стара кока добра јуха. Штотуку добивме едно многу шокантно видео а тоа е покажувањето на брадавицата која Карлеуша ја има на срамното место. Во вестите од светот на истокот све по старо на западот ништо ново. Спорт кој прати знае. Метео до 7 сатот е светло после тоа се темни. Благодариме на вниманието.

Kajgana Shop

На врв Bottom