Не сум се одамна исповедал овде, па добив некоја мотивација
За почеток да прашам каде ги делат тие партиски книшки? Јбг, иако имам завршено факултет, признавам дека сум глуп и дека тие работи не ги сфаќам. Ако може некој со едвај завршено основно да биде инспектор или директор или Крадоначалник и тако даље, ваљда и ја со факултет може да бидам у некоја канцеларија у која се напикаа пола моја генерација. Ајде белким се надевам младите нема да го пратат примерот на нашата генерација и да трчаат по партии за да работат за 300 евра додека некои балвани изнесуваат милиони од државава на странски сметки.
Животот ми е монотон, посебно сега како доаѓа зимата, а немам шанси да возам велосипед за да ги мавнам мислите од глава ме фаќа поголема нервоза. Исто затоа што и помалку играм фудбал, бидејќи се одлучив да не играм со секого, т. е. со секакви "стручњаци". Дел за ова е одговорна и државава која ја е*е кој стигне, посебно домашниве кметови и везири.
Исто ми треба и некоја промена, било каква во животов, па се надевам дека ке се случи наскоро...
Инаку среќен празник на сите што ја сакаат Југославија или се присеќаваат на тоа време дека се живеело подобро (не сум бил сведок така да не можам да судам)
И за крај еден музички прилог кој e секогаш актуелен во нашиот драган фиромистан