Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
5 пати се јавувам кај надлежните со апел да ги заградат дупките што ги имаат ископано веднаш под скалите кај порта влае,се симнуваш од скали и на 20см те пречекува јама длабока 3метра полна со цевки и железа арматури.Никој не мрдна со мал прст и ете за жал падна првата жртва,утрово падна 80 годишен старец едвај го извадија од јамата со глава облеана во крв.Абе само Хитлер и Менгеле да станат и да решат се за месец два.Абе кое загадување на воздух ке решеле тие несакаат 2 даски да заковаат за да не се изгуби човечки живот.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.609
Поени од реакции
88.074
Интересна мисла видов денес по социјалниве мрежи, па сакав да ја споделам...

Со "Бушавата Азбука" Горан Стефановски сакаше да не описмени. Со "Диво Месо" сакаше да ни ги отвори очите, но за жал некои и ден денес се неписмени и слепи.

Почивај во мир Горане...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Многу луѓе заслужуваат да добиваат пофални зборови додека се живи.
Лично мене ми е ептен глупо кога гледам како некои луѓе магично добиваат милиони фанови после нивната смрт и одеднаш сите почнуваат да ги фалат, и сите отсекогаш биле воодушевени од нив и што ти знам.
Знам, глупо е и не можеш цело време да фалиш живи луѓе, ама реално подобро е за одредени уметници да знаат дека се почитувани и нивните дела се сакани и почитувани додека се живи...

Фала Богу, Горан Стефановски беше еден од оние што можеше да биде сведок на тоа каков импакт имаа неговите дел и можеше да прочита многу пофални зборови за истите додека беше жив.

Ф

Флеш

Гостин
Супер одлична вест :love::LOL::LOL::LOL::love::love::love:

Денеска е најавено дека Bomfunk MC се враќаат на светската музичка сцена со оргинален састав во 2019 со закажана турнеја и нови песни :cuc::cuc::cuc:
Фристајла мака мака фоорр :X3::X3:

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Кајгано,
Си приметила ли дека умните луѓе се убави?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.671
Поени од реакции
34.131
Jades gumeni bonboni za rucok, u bar uste od sredstvoto za cistenje vodnik ne se napivas shot, te stava u taksi devojce demek da te nosi doma, ne se znae sto e posmesno, toa sto mislese deka ke se desi nesto ili toa sto ja mislev deka govedo kako mene ke go dodrzi nekoe devojce koe najverojatno nema ni 24, davas 7 cekori od taksi i sletuvas so faca u trotoar krsejki gi prednite 2 zaba. I glumis iznenaden utre zaso sve ova se slucilo..

Majka mi mi pisa da ne i pisam dur ne se sredam u zivotot. Ne znam kako uste imam zenska posle periodov.

Epten shitty lik. Obicno ne sum.
Having too much fun and unearned confidence za da primetam deka e ova low point u zivotov.

But then again, self-improvement is masturbation. Now self-destruction…

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.879
Поени од реакции
17.688
Не сум се одамна исповедал овде, па добив некоја мотивација

За почеток да прашам каде ги делат тие партиски книшки? Јбг, иако имам завршено факултет, признавам дека сум глуп и дека тие работи не ги сфаќам. Ако може некој со едвај завршено основно да биде инспектор или директор или Крадоначалник и тако даље, ваљда и ја со факултет може да бидам у некоја канцеларија у која се напикаа пола моја генерација. Ајде белким се надевам младите нема да го пратат примерот на нашата генерација и да трчаат по партии за да работат за 300 евра додека некои балвани изнесуваат милиони од државава на странски сметки.

Животот ми е монотон, посебно сега како доаѓа зимата, а немам шанси да возам велосипед за да ги мавнам мислите од глава ме фаќа поголема нервоза. Исто затоа што и помалку играм фудбал, бидејќи се одлучив да не играм со секого, т. е. со секакви "стручњаци". Дел за ова е одговорна и државава која ја е*е кој стигне, посебно домашниве кметови и везири.

Исто ми треба и некоја промена, било каква во животов, па се надевам дека ке се случи наскоро...

Инаку среќен празник на сите што ја сакаат Југославија или се присеќаваат на тоа време дека се живеело подобро (не сум бил сведок така да не можам да судам)

И за крај еден музички прилог кој e секогаш актуелен во нашиот драган фиромистан

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Иронично е тоа што голем број возачи кога поминуваат пред стара црква се вртат и се крстат додека поминуваат тука а меѓутоа не обрнуваат внимание на пешачкиот и на пешаците шо врват тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom